![]() |
Alıntı:
|
Sayın Orkun Kırcı tozlaştırma yaptınız mı?
|
Teşekkür ederim Sn. Başbahçıvan. O yaprak kesin kesilecek zaten. Barındırmam onu evde. Bu kurtlar neden olur? Belirli bir sebebi varsa ilerde engel olayım bari. Sinek larvalarından kurtulduk bunlardan da kurtulalım :)
|
Evet yaptım. Cuma günü ve bugün tekrar yaptım. Sanırım birkaç kere yapmak gerekiyor.
|
Tohum oluşturması biraz zaman alıyor ama sabretmeye değer.Başarılı olmasını temenni ederim.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Kırmızı amaryllisimde açtı sizde bakın. :)
|
Çok güzel açmış gerçekten. Boyu çok uzun olmayan bir tür sanırım.
Çiçeklerini her sene aynı güzellikte görmeniz dileğiyle.. |
3 Eklenti(ler)
Bu resimlerini yüklediklerim de benim amaryllislerim.;)
|
Amarylisleriniz çok güzel sayın Safranbolu78 güle güle büyütün benimkiler şimdilik sadece yaprak uzatıyor:)
|
Ya Arkadaşlar bu amaryllis çiçekleri ne kadar zaman böyle açmış vaziyette kalıyor. Benimkinin çiçekleri 2 hafta demeden soldu. Tabii ben hafta sonu kaloriferin üzerinde unutup gitmişim iki gün kavrulmuş yavrucuklar. :(
|
Teşekkürler Günebakan Hanım. Şu an tomurcuğu yeni çıkan bir tane daha var. Amaryllisleri ilk defa yetiştiriyorum. Amaryllisler kaloriferli odada yaklaşık 15 gün çiçekli kalıyor benim tecrübelerime göre. Tohum oluşturması çiçekler solduktan sonra 1 aydan fazla sürüyor. Ama benimkiler pek sağlıklı tohum oluşturamadı.:( Tohumların içi genelde boştu. Ama yinede ektim. Belki bir süpriz yapan çıkar arasından diye.:confused: Yeni üye olduğum için fotoğrafları yeni yükleyebildim. Şu an dinlenmeye çekildiler.:(
|
Benimkilerde tohum kapsülü yaptılar ama belli bir süre sonra sap sarardı.Tohumların içi boş.
|
2 Eklenti(ler)
Benimkiler de açmaya başladılar..
|
Teşekkür ederim :p
Her sene Ağustos'ta açarlardı, bu sene burada okuduklarım doğrultusunda saksı değiştirdim ve içeri aldım.. İlk kez Mart ayında açtılar ;) |
Arkadaşlar çiçekler solduktan sonra çiçekle beraber çiçek sapını kökten kesecekmiyim?
|
1 Eklenti(ler)
bu da benim amaryllis'imin son hali. bir tane daha vardı, onu annemlere hediye etmistim. evleri bir hayli sıcak oldugundan cok kısa zamanda buyudu, su anda 4 cicegi var uzerinde acmıs durumda. bizim ev daha soğuk oldugu icin benimki biraz yavas buyuyor...
|
Alıntı:
|
Amaryllisimin çiçekleri geçtiği için suyunu azaltmayı düşünüyordum. Ancak bu akşam birde baktim en dıştan yeni minik bir yaprak belirmiş. Gelişimini sürdürüyor demek ki. Bakıma aynen devam...
|
Amaryllislerde durum neredeyse tam tersi. Çiçeğe kadar suyu az verip sonra iyi bakmanız gerek ;) Çünkü çiçekten sonra yaprak geliştirip onlardan gelecek sene çiçek açmasını sağlayacak besini elde ediyor. Sulamayı ancak yaz sonuna doğru azaltıp sonra tamamen kesmeniz ve soğana dinlenme zamanı tanımalıınız.
|
1 Eklenti(ler)
İki çiçeğinin dibinde tohum oluşumu var sanırım,ne kadar süre beklemek gerekir :confused:Teşekkür ederim;)
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Size fikir olması açısından fotoğraf yüklüyorum. |
1 Eklenti(ler)
Benimde tohumcuklarım olmak üzere sanırım. Daha önce fotosunu eklediğim çiçeğim şimdi bu durumda. Birisinden ümidim yok ama sanırım diğeri tutmuş.
Eklenti 67323 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bunlar da sayın Başbahçevan'ın yolladığı amaryllisler, açmaya hazırlanıyorlar.
Vazodakiler sevgili Zerrinstr nin yolladıkları. |
2 Eklenti(ler)
Bunlarda benimkiler, Zerrin Srt'ye sevgilerle.
|
vazo
Alıntı:
|
Lalezar 78, Adalet hanım çiçekleriniz çok güzel. Benimkiler bahçede olduklarından hala uykudalar.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025