![]() |
Sevgili orkunkırcı acaba yanına bir destek koymayı düşünmedinizmi hiç :D:D Benim zambağımda başta öyleydi ve ben yanına bir çalı koydum şimdi harika çiçekli bir vaziyette duruyor. Birde tohumunu alabilirsem dört dörtlük olucak:D:D
|
Valla bunu destekle falan duracağı yok Emel hanım. Çok acayip sürekli dönecek sanırım.
|
Orkun bey birde sıkı olmamak şartı ile bağlayın çalıya:D Sonrada bırakın dönerse dönsün. Çünkü çiçeğe zarar vermediği sürece bir mahsuru yok dönmesinin bence.:):)
|
Amariislerimden biri çok güzel açtı
1 Eklenti(ler)
Güzel bir renk
|
:)..
|
Gerçekten rengi çok güzel. Çuhalarınızla çok uyumlu durmuş. Benimki de açtı açacak.
|
Balkondamı duruyor sürekli. Ortalama kaç derece izmir.
|
Merhaba
Alıntı:
Daha önceki amarilislerim de daha çiçek yok, yaprak vermeye çalışıyorlar |
1 Eklenti(ler)
Başka bir resmi
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba.Ben bunu 1,5 sene önce bir arkadaştan açmış halde almıştım.Maalesef bir daha çiçekli görmek nasip olmadı.Habire yaprak veriyor ve boya gidiyor.
|
Alıntı:
Işık az görüyor olabilirmi?. Bol ışık alan bir yere koyunuz. Önceki yıldan kalan yaprakları ben kesiyorum. |
Benim fotosunu eklediğim çiçeğimde sizinki gibiydi. Yapraklarını tamamen kesip ışık alan bir yere aldım. Sonuç bu şekilde. Bir önceki sayfada fotoda görüldüğü gibi.
|
Beyaz amaryllisim açtı, super bir goruntusu var bayıldım dogrusu, niye bunca zamandır da boyle bir çiçek bende yoktu diye hayıflandım. Kırmızı da açmak uzere.
|
1 Eklenti(ler)
Bunlar da beim amarylisslerim.
|
Sizce de çiçek sapları çok uzun değil mi ,yarım pencere boyunda....
|
Uzun sap daha gösterişli olmuş bence. Güle güle büyütün. Darısı başımıza.
|
Acaba kırmızı açınca, kırmızı amaryllisin polenlerini beyaza tozlandırsam, oluşacak tohumlar kırmızı beyaz ebruli olur mu? Çiçeklenmeleri heralde bir 4-5 yıl sürer tohumdan dikersem.
|
1 Eklenti(ler)
Amaryllis yapraklarındaki bu siyah lekelerin sebebi ne olabilir? Resimde çok net görünmüyor ama yaprağın arkası o lekelerle kaplı ve yaprağın ucunda yumuşama var hani incelmiş gibi.
|
1 Eklenti(ler)
|
sayın ninina bizim ülkede bu konuda bilgili olan maalesef yok ege ünüversitesi botanik bölüm başkanı sayın prof necip beyle şimdi telefonda konuştum aslında yaprak olsa göndersek daha iyi sonuç alırız hocam bu konuda iyi bilgiye sahip kendisi Quadris diye bir ilaç söyledi 75 veya 100 ml litreyi 100 litreyle karıştırıp (oran olarak küçültüp 10 litre yapabilirsin hastalıklı yaprağa spreyle uyguluyorsun
|
Halit bey benim de görüldüğü gibi amarilis sorunlu.Acaba hangi ilacı kullanabiliriz.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Amarylisim yeşil açtı :)
|
3 Eklenti(ler)
Bu da benim Amaryllis'im.
|
2 Eklenti(ler)
Benimki de açmaya çalışıyor. İki gün yoktum eve geldiiğimde kapsül kısmı açılmış şimdilik iki tane bebiş görünüyor. Sanırım ebruli açacak.
Eklenti 64147 Eklenti 64148 |
Bu da kırmızı olanı.
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Be hangi renk sınıfına giriyor şimdi? Çiçeğiniz hangi renk dediklerinde ne cevap vericem ben :)
|
Çiçeğiniz pembe beyazdır.Orkun bey. Ama çok hoş bir renktir.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025