![]() |
*** ederim arkadaşım değerli tavsiyeleriniz için. Bugün toprağınıda değiştirdim sulamayıda azaltıcam *** düzelecek ve güzel güzel çiçek açacaklar ve gülümseyecekler diğer çiçeklerim gibi. Onları çok seviyorum
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Dün buradaki bir çiçekçiden 5 adet amaryllis soğanı satın aldım. Renklerini ve türünü bilmiyorum dedi ama üzerinde iliştirilmiş benim evdekilerin fotağraflarına benzer fotoğraf vardı. Kendi bahçesinden söküp getirmiş.
Benim merak ettiğim çiçek açması için soğan çevresi veya yarı çapı ne olması lazım? Çünkü soğanlar küçük. Belki açmaz bu yıl diye düşünüyorum. Yarı çapı en büyük olanın 5cm diğerlerinin 4cm civarında. |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 119016
Benim bu boydaki soğanım geçen yıl açmıştı. |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Çiçek açarlar biraz bakımını iyi yapınız.
|
Alıntı:
|
İlave olarak., Soğanları 6 hafta yanılmıyorsam 13 oC da depolanıp dikiliyor ve hemen çiçeğe geliyor.
|
bu Amalis benim hep kafamı karıştırıyor okudugumuz kaynaklarda sökülmesi tavsiye ediliyor yazışmalarda sökülmesi taraftarı cogunlukda .
ben nerede bir amalis saksısı görsem sohbete başlıyorum sökme gibi bir işlem yapmadıklarını senelerce aynı saksıda **** bahcede büyüdügü söleniyor benim amalislerde balkonda 2 ci senesine girdi sökersem saklaya bilecegimi tahmin etmiyorum o yüzdende sökme işlemi yerine kolaya kacıyoruz al dik seyret :D |
Alıntı:
Sizin amaryllis açtığında da paylaşırsanız sevinirim,rengini merak ettim. |
2 Eklenti(ler)
Teşekkürler sevgili SDurul, darısı sizin amarayllisinize...
İkinci amaryllisimin de, bana geldiğinde 2cm'den kesilmiş olan yaprakları biraz büyüdü, ardından çiçek tomurcuğu geldi. Birinci amaryllisimin çiçek sapı 50 santimi buldu. Bu arada hemen yanından ikinci tomurcuk da çıkmaya başladı. Çiçeğini ne zaman görebilecem acaba :) Teorik olarak biri bordo, diğeri beyaz. Hangisi önde gidiyor bilmiyorum.... |
Makicim, düşündüğün için yüreğine sağlık, teşekkürler... Yeteneklerinin sınırı yok biliyorum. Amaryllisi tohumdan yetiştirenler için bir bilgi eklenebilir mi? Elimde tohum var da???
|
Sevgili Nejla,
Tohumdan çiçeğe geçen süre oldukça uzun. 3-4 yıl gibi :) Metnin tam çevirisini ilerde ekleyebilirim ancak acil yardım olarak kısa özet yaparsak şunlar anlatılmış: Herşeyden önce tohumun çimlenme özelliğinin kontrol edilmesi gerektiği anlatılıyor. Şöyle ki, siyah kağıda benzer tohumu parmaklarınızın arasına alıp, orta kısmında küçük bir çıkıntıyı hissetmeye çalışacaz . Bu kabarıklık yoksa boşuna beklersiniz diyor. Bu kabarıklık embriyonun olduğu bölge imiş. Çimlendirmek için iki yöntem önerilmiş: **Birinci yöntem klasik cocopeat'de gerçekleşen çimlenme. Toprak olarak cocpeat tableti ya da cocopeat kullanılmış. Menekşe çeliklerinde kullandığımız kapaklı şeffaf kutularda , nemi sürekli kontrol ederek, ılığa yakın su ile ılık bir ortamda çimlendirilmesi gerektiği anlatılmış. Cocopeatin, tohumun göbek ya da embriyonun olduğu bölgeyi kapatmasına dikkat edin deniliyor. Tohumun çimlenmesi 4 haftayı bulabiliyor. ** İkinci yöntem ise ılık suda, ılık ortamda yapılan çimlendirme. Linki incelediğinde görebiliyorsun. Suyu her hafta değiştirin ve ılık kalmasına özen gösterin diyor. Her iki yöntemde de bol ışıklı ortam öneriliyor. Çıkan filizlerin seyreltik dengeli NPK ile gübrelenebileceği de anlatılmış. Normalde 1 litreye 1 tatlı kaşığı önerilmişse, yarım kaşık kullanarak seyreltebiliriz diye düşünüyorum. Bence tohum sayın fazla ise her iki yöntemi de dene ve sonuçlarını bizlerle paylaş. Teorik bilgiye, pratiğin verdiği yanıtı birlikte görelim :) |
1 Eklenti(ler)
|
Sn maki., sanırım bordo değil, Kan kırmızı.
|
1 Eklenti(ler)
Bordo rengi çok istemiştim sevgili kgursan. Kırmızı da olsa sevinirdim ama renk nefis bir bordo...
Çok hızla büyüyor amaryllis. Çiçek sapı 65 cm oldu. İkinci çiçek sapı da 20 cm'i buldu. Eklenti 120715 |
Çok güzel sevgili Maki, benim Lion olan da bu şekilde tomurcuk vermişti, açtığında rengi biraz açıldı.
İnşallah kokuludur. |
|
Bu şeklide çiçek açtırmak epey zordur ama kolay gelsin.Köküne su çok az değmeli ki çürümesin.Amarilis suya çok dayanıksızdır.En güzeli saksıya ekmektir.
|
valla hocam köklenmeye başladı kökü uzayınca suyunu biraz azaltacağım.. ya da dediğiniz gibi saksıya alırım. zaten cok zor büyüdü soğan kaybetmek istemem doğrusu..
hocam bu şekilde büyüyen sümbül **** bu amarillys olsun sonradan soğanlar ölüyor mu yoksa topraktakiler gibi ertesi yıla da ekebilirmiyiz?? |
Topraktakiler gibi olmuyor malesef.Çok küçülüyor.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
|
Teşekkürler, bence de çok güzel.
Soğanın etiketinde " Dark Red" yazıyordu. Flaş ya da güneş ışığı rengi biraz açık gösterse de gerçekten gece elbiselerinde kullanılan bordo kadife gibi:) Henüz bir çiçek açtı. Diğerleri de 2 gün içinde tam olarak açar :) Yabancı sitelerde okuduğum bilgiye göre çiçek açtıktan 2-3 gün sonra fırça yardımıyla tozlanmanın sağlanması gerekiyormuş. Başarabilirsem tohumları paylaşıma açacağım. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Teşekkürler arkadaşlar,
"White Lady" etiketi ile gelen soğan daha küçük idi. O nedenle bir çiçek sapı verdi. Bir haftaya kadar onun da açacağını düşünüyorum :) Soğanların ömrü ile ilgili bir bilgiye rastlamadım. Ne kadar büyür ya da kaç sene yaşar acaba? White ve Dark Red lady'lerim :) |
Sevgili Maki gece gece bu yapılır mı? İnsanı özendiriyorsunuz. Benimkiler tembel tembel oturuyorlar. Çiçek açmak şöyle dursun yaprakları yeni belirmeye başladı.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025