![]() |
1 Eklenti(ler)
887 nolu mesajdaki Amarilislerden biri tohum kesesini yırtarak kırmızı yapraklarını göstermeye başladı.(Sapı 20 günde yaklaşık 50 santimi buldu)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Beş gün sonra....
|
Ne güzel, keyfini sürün, bizim için de seyredin.
|
3 Eklenti(ler)
hocam100'den aldığım amarilislerim, ebruli olan tam açamadan soldu gitti :( beyaz muhteşem, kırmızıda gelişmekte.
|
Ortam çok mu sıcaktı.O yüzden olabilir.Tam yaprak oluşturamamış.Ama yeniden çiçek açacak sapı geliyor.
|
[QUOTE=hocam100;590444]Ortam çok mu sıcaktı.O yüzden olabilir.Tam yaprak oluşturamamış.Ama yeniden çiçek açacak sapı geliyor.[/QUOTE
Güney cepheli camın önünde duruyordu hatta kaloriferde yanmıyordu neden oldu anlamadık, siyah torf sinekleri çok fazla var çiçeklerin olduğu yerde bende onlardan bildim ama yeni gelen tomurcukda inşallah öyle bişey olmaz. Birdahaki sezona daha değişik renklerini getirirseniz özellikle turuncusunu, şimdiden istiyorum :) |
Sevgili Gülyabani,
aynı sinekler (daha doğrusu toprağa bıraktıkları larvalar)benimde Hocam100 den aldığım bir amarilisimi, lale ve sümbül soğanımı çürüttüler. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
3. ve 4. ve 5. de açtı bir haftaya kadar 6. ve 7. de açacak. Beyaz olanı biraz nazlı geliyor daha tomurcukları çok küçük. Hatta rengi biraz korkutuyor belki açmadan solabilir. Ama bu kırmızılarla birlikte soğanı iyi koruyabilirsem seneye o da açacak inşallah.
Bu güzel çiçeği kazandıran Hocam100'e teşekkürler... |
asya laleden aldıgım amalis cok güzel actı fakat gecen sene aldıklarımda herhangi bir gelişme yok soguklar soganları etkilemiş olabilirmi bahcesinde ekili olan arkadaşlar sizdekiler yaprak verdimi
|
Bahçede malesef bu amrilis türleri zor yetişir ayrıca ısı henüz daha düşük soğuktan donmadı iseler yine olacaktır.
|
sevgili forumdaşlar amaryalisste tozlaştırmayı nasıl yapacagım.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Geçen sene sayın Hocam100'den aldığım amarylissler...İkisinin de ikişer tane çiçek sapı var...
Eklenti 129405 Eklenti 129406 |
Sayın serdarca06,
Özel mesajla sorduğunuz sorunun yanıtını mesajla gönderemedim. Mesaj kutunuz dolu :) Tozlaşmayı sağlamak için 2 yöntem uyguladım. 1- Açtıktan 2-3 gün sonra polenleri resim fırçası yardımıyla topladım ve stigmaya taşıdım. 2-3 gün sık sık tekrarladım 2- Poleni sapıyla kopardım. Stigmayı sürerek tozlaşmayı sağladım. Burada fotoğrafları var. Umarım geç kalmamışsınızdır. Bordo amaryllis'den tohum alamadım. Tohum oluştu ancak gelişemedi. Beyaz olan da ise tohum kesesinde çok sayıda tohum oluşmasına rağmen embriyo oluşmuş 8 -10 tohum bulabildim. Diğer tohumlarda da sanki embriyo var gibi ama çok belirgin değil. Başarılar... |
2 Eklenti(ler)
Sevgili ZERRİNSRT'nin yolladığı iki soğanım şimdi bu durumdalar. Kendisine tekrar teşekkürlerimi sunuyorum...
|
1 Eklenti(ler)
Aynı zamanda ektiğim amarılıslerden kırmızılar 20 mart gibi açmışlardı. Beyaz olanın açması tam bir ay sürdü.
|
Arkadaşlar bu çiçeğin sulaması nasıl olacak? Sık mı sulanıyor, ben soğanların tamamını toprak içinde kalacak şekilde diktim. Bazan yapraklar yatıveriyor tekrar doğruluyor. hatalarım ve yapmam gerekenleri kısaca özetlerseniz memnun olurum. mesajları okudum ama çok uzun başım dönecek neredeyse!
|
suyu fazla vermiyorsunuz. çiçeklenme döneminde ben 3 günde 1 çay bardagı veriyodum ben. soganlarına dedirmemeye çalışarak
|
balkondaki amalislerim uyanmaya başlamış :p
ama sadece yaprak cıkarıyor cicek yok bunada şükür ;) |
1 Eklenti(ler)
Sayın Zerrinsrt'nin yolladığı amaryllisim açmaya yaklaştı. Diğer çiçek sapı da yolda :)
|
Zerrinsrt hanımın bendeki amarlisleri de sizdekileri takipte:)
|
Sevgili orkun, günebakan sağlıklı olmaları güzel haber.
Bendekiler bahçede olduklarından daha 3 cm kadar topraktan çıktılar. Açmaları mayıs ayını bulur. Geçen yıl mutlu beyden aldığım tek kokulu beyaz amaryallis soğanı bu yıl 3 yavru verdi. Bunlar benim bahçeyi çok seviyor.;) |
Sayın zerrinsrt amaryllislerinizi daha önce görmüştüm. Çok güzeller. Yaz kış bahçede mi duruyorlar? Eğer bahçede ise soğuktan etkilenmiyorlar mı? Kışın soğanları topraktan çıkarıyor musunuz?
|
Sayın SDurul,
Benim amaryallislerim bahçedeler. Üç yılda bir söküp yeniden dikiyorum. Yanlızca kışa girerken üzerlerine gübre koyuyorum. Bir sorun yaşamıyorum. |
Bütün sayfaları tek tek okudum ve resimlerin içine girdim resmen ne kadar güzel ve çiçekmiş bu.Buralarada rastlamadım hiç.Ve hemen soğanını araştırmaya başladım.Umarım hepiniz çiçeklerinizden bol bol verim alırsınız.Saygılar.
|
2 Eklenti(ler)
672 nolu mesajın devamıdır :D
|
Ooo Orkun bey bu sene amarlisiniz erkenci benimki biraz arkadan takip ediyor bu sene:) Çok güzel görünüyor.
|
sonunda amaryalislerden yüz kadar tohum alabildim:)
bu kadar çok olacagını tahmin etmiyordum hatta tozlaştırmayı yapamadıgımı düşünüyordum. |
Bizimki de Orkun kırcının aynısı iki çüçeği açtı diğer ikisi de açmak üzere.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025