![]() |
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar: hocam 100' fotoğraflarda amarillisi bıçakla bölerek çoğaltma usulunü bizlerle paylaşmıştı. Ben de bu mesajımda, bıçakla bölme usulunü doğanın kendisi uyguladığını gözlemlemiştim onu paylaşıyorum.
Daha önceki senelerde de gördüğüm olayı fotoğrafladım. Anne soğan ölüyor, ölürken de çevresinde bir çok yavru meydana getiriyor. Fotoğrafları: |
Anne soğan ölmeden bu yavruları ayırsak, anne soğanı kurtarabilir miyiz acaba?
|
İsmet Bey gerçekten müthiş bir örnek. Bu örneğin aynıısnı sümbülde görmüştüm. Ama amariliste hiç görmemiştim. Çok teşekkürler.
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili başbahcivanın bana gönderdiği amarillis tam 3 tane çiçek sapı çıkartıyor, hem seviniyorum hem de merak ediyorum, 3 çiçeğini de aynı kuvvette besleyebilir mi, besleyemez diyorsanız şayet, benim yapabileceğim bir katkı olabilir mi acaba?
|
Sayın Mine hanım, zaten o ölmekte olduğu için o yavruları veriyor. Normal yavrularken bir kaç tane yavru yapıyor. Bu olaya bir kaç defa tanık oldum.Önce yaprakları soldu, gövde kısmı çürüyüp kayboldu uzun bir zaman sonra yavruların yaprakları göründü, bir kaç gün önce saksısını boşaltınca yukarıda ki fotoğraflarda görünen yavrular çıktı.
|
Benim de aylardır yaprak veya çiçek vermeyen bir amaryllis soğanım var. Bugün ne olup bittiğine bakmak için topraktan çıkardım. Hiç kökü yoktu ve kök tacı da garip bir renk almıştı. Ama bir tane yavru soğan vermiş. Amaryllisim gidici galiba :(
|
Alıntı:
|
arkadaşlar dilberim soğanı parçalayıp çoğaltmak bana mantıklı gelmiyor zira 4 ila 5 yılda çiçek açaçak büyüklüğe erişiyor bunun yerine tohumlarını alıp üretmek daha mantıklı zira bir soğandan 60 ila 200 tohum almak mümkün ana soğanınızda bir daha ki yıl yine açar sayın ninina bu işi başarmış görünüyor
bu gayretle devam edersek 3, 5 yıl sonra artık hollandadan soğan getirtmek zorunda kalmayız diye düşünüyorum ben henüz geçen yıl aldığım tohumları dikemedim ama en kısa zamanda dikeceğim herkese başarılar diliyorum |
Sayın hocam 100 amarrillis,inizdeki kırmızı lekelere çare bulabildinizmi?
|
ANTİFUNFAL ilac aldım onu suyun içinde erittim ve bugün çiçeklere ilaç verdim. Bakalım sizin öneriniz varsa onu da deneriz.İnş. kurtuluruz.
|
Ohh bee benim çiçek coşmuş 2 haftalık aranın ardından yaprakları yaklaşık iki kat daha uzamış ve birde çiçek belirmiş dibinden.
|
3 Eklenti(ler)
Yıllardır avlunun köşesinde güneş bile göremeyen ikisoğanımı çıkarıp saksıya aldım.
Eklenti 62096 Eklenti 62095 Bu da komşumun yıllar önce Almanyadan gelen ve şimdi bana verdiği kırmızı çiçekli soğanı. O kadar derine dikilmişti ki yıllardır sapı epey uzamış. Bunu bardakta beslemeyi düşünüyorum ne dersiniz? Eklenti 62097 |
2 Eklenti(ler)
|
Merhabalar;
Bende amarylisimi ekim ayında bauhaustan aldım,hemen diktim ve çok sağlıklı,kokulu çiçekler açtı üstelik boyu yaklaşık 1 metreye kadar ulaştı,çiçekler solduktan sonra evde karanlık bir yerde dinlenmeye bıraktım,bugün farkettimki tekrar yaprak çıkartıyor sanıyorum ev yerden ısıtmalı olduğundan sıcaktan ötürü tekrar yaprak çıkartıyor,bu normal mi?ve tekrar sulamaya başlarsam,yine o güzel kokulu kocaman çiçeklerinden açarmı? |
Sayın Csen
Amaryllislerin çiçek açtıktan sonra yaprak çıkartması normal. Yaprak verecek ki soğanı büyütecek ve seneye tekrar açmasını sağlacak besini üretebilsin. Bu sene tekrar çiçek açacağını sanmıyorum. Ben de bu sene Bauhaus'tan birkaç tane amaryllis aldım. Şu an hepsinin uzun yaprakları var. Yaz sonuna doğru o yapraklar da solacak ve soğan dinlenmeye geçecek. Ancak dinlenme periodu geçtikten sonra tekrar çiçek açar. Size tavsiyem saksıyı aydınlık bir yere almanız ve soğanın boğazı ıslanmicak şekilde sulamaya devam etmeniz. |
3 Eklenti(ler)
Amaryllislerimden ikisi açtı.
Bunlar; sayın Gülşen'in ingiltere'den gönderdiklerinden bir tanesi Eklenti 62615 Eklenti 62616 Bu güzelimde turuncu sanıp aldığım güzel.:D Eklenti 62617 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Fotoda görüldüğü gibi benim çiçek yana doğru uzuyor. Büyüyünce olumsuz bir durum oluşturmaz değil mi? Yoksa o iki yaprağın arasına kafasını sokup yukarı mı çıkmak istiyor?
Eklenti 62950 |
Bilemiyorum ama sanki güneşe uzanıyor gibi geldi bana.
Bekli biraz çevirseniz saksıyı düzelir. Sanırım güneşi o yönden alıyor |
Evet güneş diğer taraftan geliyor. Çiçek kısmını tamamen pencere tarafına döndüreyim bari. Teşekkür ederim Mermaid.
|
Bizdeki amaryllisde uzanıyordu güneşe doğru. Sabahda güneş doğana kadar kalorifere doğru eğilmiş buluyorduk. Etrafında döndürülünce inşaallah düzeliyor.
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar,
Çiçeğimin gelişimi durmuş hiç yaprak çıkarmıyordu, sonra baktım kaybolmaya başlamış. 3 yıldır aynı saksıda dışardaydı, dün gece dayanamayıp saksıyı boşalttığımda şok oldum, saksıda hiç toprak kalmamış, sadece kökler hakim. Hemen 3 ayrı saksıya rahat edecekleri şekilde ayırdım, umarım toparlanırlar. |
Soğanlarınızın durumu iyi görünüyor. Tutmaması için bir sebep yok bence.
|
Sayın Orkunkırcı, bana da öyle geliyor ama, sadece bir soğanın yapraklı kısmı kalmış, büyüyebilir gibi ama diğerlerinde hiç yaprak yeri kalmamış, sanıyorum yağmur altında çok kaldığı ve toprağı da azaldığı için zarar görmüş, gelişmelerini sizlerle paylaşacağım, inşallah zamanında müdahale etmişimdir.
|
Çiçeğimi güneş görecek şekilde çevirmiştim. İşten geldiğimde ne göreyim. Öyle bir uzanmış ki güneşe doğru hayret ettim doğrusu. Sanırım ben bunu düz olarak yukarıya doğru uzatamıyacağım :)
|
Sevgili Ülker endişe etmeyin ilkbaharda yeni yapraklar çıkartır soğanarınız.
kışın soğukta olunca dinlenmeye geçiyorlar şu anda yaprak vermemesi normal. |
İlahi Orkunkırıcı bir günde nasıl düzelsin :)
|
Sayın Mermaid. Bir günde tam terse bu kadar nasıl yattı :(
|
Alıntı:
|
Ayçiçekleri geldi aklima şimdi yazdıklarınızı okurken.
Gündöndü tarlalarındaki o muhteşem görüntü. Güneşe doğru bütün gün yüzlerini nasıl çevirdikleri. Bence pencerenin tam önüne koyun ışığı direk alsın. Tabi buna imkan varsa |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025