agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/)
-   -   Yer şakayığı, Düğün çiceği, Erengül (Ranunculus) (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/2496.htm)

Dumlupınar 22-03-2019 11:21

3 Eklenti(ler)
Devamı...

nevgül 22-03-2019 15:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 (Mesaj 1534126)
Sayın Dumlupınar, frezya aşkından erengül aşkına fırlatmayın bizi... Onlar maşallah ne kadarda güzeller öyle.. Elleriniz dert görmesin.. Resimleri bekliyoruz, biz seyircileriniz bıkmayız bu güzelleri görmekten.. Gerçekten muhteşemler..

Sevgili Selma hislerime tercüman olmuş.
O nasıl bir güzellik öyle... O ne tatlı bir kırmızı... Ellerinize sağlık sayın Dumlupınar.

Dumlupınar 22-03-2019 15:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevgül (Mesaj 1563555)
Sevgili Selma hislerime tercüman olmuş.
O nasıl bir güzellik öyle... O ne tatlı bir kırmızı... Ellerinize sağlık sayın Dumlupınar.

Çiçeklenme henüz yeni başladı.Saksıyı sabah erken saatte sulamıştım.Bugün paylaştığım açmak üzere olan beyaz tomurcuklar çiçeklenmeye başlamış.

Hafta sonu düğün var.Selamlar...

Dumlupınar 22-03-2019 18:12

Arkadaşlar,bir üyemizin bana özelden yazdığı mesaja buradan cevap veriyorum.

Düğün çiçekleri bir Sonbahar yumrusudur.
Serin ve soğuk iklime ihtiyaç duyarlar.
Pençelerin dikimi Ekim,Kasım civarı yapılır.
Dikim ile çiçeklenmenin arasındaki süre yaklaşık 5 aydır.
Tam güneş gören alan ve zengin toprak isterler.

İlkbahar aylarında dikim yapmak sorun yaratır.
Elimizde pençeler olduğuna göre hemen dikmek gerekir.
Pençeler sonbahar aylarına kadar sağlıklı kalmayabilir.
İzmir'de ilkbahar dikimlerinde kapalı balkon yerine,havadar bir ortam iyi olur.
Saksıda hiç sorun çıkarmadan yetişirler.

Pençeler sürüp büyümeye başlayınca bir tülbent ile güneşin yakıcı etkisi azaltılabilir.

Sonbahar dikimlerinde bile kış öncesi,bazen güneşten azda olsa etkilenebiliyorlar.Selamlar...

Dumlupınar 22-03-2019 20:52

4 Eklenti(ler)
Pembe ve koyu kırmızılarda bir kaç güne kadar açarlar.

Dumlupınar 23-03-2019 12:52

4 Eklenti(ler)
Beyazlar yavaş yavaş açmaya başlıyor.

Selma_321 23-03-2019 23:12

Yer şakayıklarınızda ayrı bir güzel, kırmızı, beyaz... Maşallahınız var sayın Dumlupınar, sizin ve çiçeklerinizin. Ellerinizde şiire dönmüşler, valla çiçeklerinize hayran kalıyorum. Ellerinize, emeğinize yüreğinize sağlık.. Ve bizlerlede paylaştığınız için teşekkür ederim sayın Dumlupınar.

Dumlupınar 23-03-2019 23:48

Çok teşekkür ederim.Sağolun.Henüz açmayan renkler var.Õnümüzdeki hafta içinde bütün renkleri görürüz.Selamlar...

Dumlupınar 24-03-2019 13:25

5 Eklenti(ler)
Beyazlar çok katlı,çok güzel çiçeklendiler.

İlk açacak pembe rengide yarın paylaşırım.

Selma_321 24-03-2019 13:53

Maşallah maşallah, gelin gibi..

Dumlupınar 25-03-2019 11:09

5 Eklenti(ler)
Pembe rengimizde ilk çiçeğini açtı.
Kırmızı ve beyazlar kadar çok katlı değil ama renk tonu çok güzel...

Selma_321 25-03-2019 21:29

Şaştım kaldım sayın Dumlupınar, kırmızıyı görüyorum of çok güzel diyorum, Türk bayrağı canlanıyor zihnimde, beyazı görüyorum, gelin gibi çok zarif diyorum, pembeyi görünce şaşırıp kalıyorum işte. Bu kadar mı olur, gerçekten hepsi birbirinden güzel. Ellerinize emeğinize sağlık.hepsi birbirinden güzel...

Dumlupınar 25-03-2019 22:40

Sn.Selma_321, 2 renk kırmızı var.Bu hafta açacak koyu renk kırmızının çok güzel bir tonu var.Sarı ve henüz renginin ne olduğunu benimde anlayamadığım bordoya yakın bir renkte,açmak için sırasını bekliyor.Selamlar...

Dumlupınar 25-03-2019 23:34

3 Eklenti(ler)
Birde,saksıyı topluca görün istedim.

Koyu kırmızılar çok katlı,çok güzel açacaklar.

Dumlupınar 28-03-2019 11:11

4 Eklenti(ler)
Kırmızı,beyaz kardeşliği...Koyu kırmızı rengimizde açmaya başladı.

Pembelerde çiçeklenecek 4-5 tomurcuk daha var.Önümüzdeki günlerde açacak diğer bir renk sarı...

Dumlupınar 28-03-2019 11:11

2 Eklenti(ler)
Devamı...

Dumlupınar 29-03-2019 17:41

5 Eklenti(ler)
Düğün çiçeklerinin saksısı...
Üstelik cm.cm.

Dumlupınar 29-03-2019 17:42

5 Eklenti(ler)
Sarı renkli olanlar en son çiçekleniyor.

Dumlupınar 29-03-2019 17:43

2 Eklenti(ler)
Devamı..

Dumlupınar 29-03-2019 20:32

1 Eklenti(ler)
Çiçekleri solmadan,bu açık kırmızı renkli düğün çiçeğinin saksısını son kez paylaşıyorum.

Dumlupınar 31-03-2019 13:48

4 Eklenti(ler)
Düğün çiçekleri hepsi bir arada...

Sarı renk çiçek açmak için sırada...

hobiciakvarist 31-03-2019 20:58

Ranunculus ile ilgili bir şey soracağım yaşadığım bir olay ile ilgili. Aynı şeyi yıldız da da yaşadım: Çiçekçilerde satılmakta olan saksılı ranunculuslar yetiştirme dönemi sonunda yumru oluşturmuyor ve bu nedenle de bir sonraki baharda tekrar açmıyorlar. Dahlia’ları kış olmadan son baharda saksısını rizomonu almak için açtığımda rizom bulamadım. Ranunculus da da aynı durum söz konusu idi. Birkaç arkadaşa daha sordum saksılı alan, onlar da birkaç yıldır aynı durum ile karşılaştıklarını ve bu yüzden her bahar tekrar saksılı almak zorunda kaldıklarından bahsettiler. Acaba çiçekçiler/üreticiler bu çiçeklerin rizom oluşumunu engelleyecek bir yol mu keşfettiler?

Selma_321 31-03-2019 22:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dumlupınar (Mesaj 1564537)
Düğün çiçekleri hepsi bir arada...

Sarı renk çiçek açmak için sırada...

Çokkkkk güzeller maşallah, ellerinize, emeğinize sağlık sayın Dumlupınar

Selma_321 31-03-2019 22:45

Çokk güzeller maşallah... Ellerinize emeğinize sağlık sayın Dumlupınar

Dumlupınar 01-04-2019 18:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hobiciakvarist (Mesaj 1564562)
Ranunculus ile ilgili bir şey soracağım yaşadığım bir olay ile ilgili. Aynı şeyi yıldız da da yaşadım: Çiçekçilerde satılmakta olan saksılı ranunculuslar yetiştirme dönemi sonunda yumru oluşturmuyor ve bu nedenle de bir sonraki baharda tekrar açmıyorlar. Dahlia’ları kış olmadan son baharda saksısını rizomonu almak için açtığımda rizom bulamadım. Ranunculus da da aynı durum söz konusu idi. Birkaç arkadaşa daha sordum saksılı alan, onlar da birkaç yıldır aynı durum ile karşılaştıklarını ve bu yüzden her bahar tekrar saksılı almak zorunda kaldıklarından bahsettiler. Acaba çiçekçiler/üreticiler bu çiçeklerin rizom oluşumunu engelleyecek bir yol mu keşfettiler?

Üreticiler tarafından,mini yumruların veya pençelerin oluşumunun engellenmesi mümkün değil.

Arkadaşlarınız büyük ihtimalle,fazla sulama yaparak pençelerin çürümesine sebep olmuşlardır.

Düğün çiçekleri süzek,besin yönünden zengin,su tutmayan nemli toprakları seviyorlar.Fazla ve gereksiz sulamalar pençeleri çürütebiliyor.

Sûz-i Dilârâ 02-04-2019 06:51

Düne kadar bunlardan hiç haberim yoktu değerli ağabeyim;)

Tesadüf bu ya ikindi vakti arkadaşımla bir çiçekçinin önünde beyaz erengüle hayran hayran baktık, almayacağım dedim geldik. Akşam da sayfada senin çiçekli harika düğün çiçeklerini görünce acaba beyaz olanı alsa mıydım diye geçirmeden edemedim:D

Kaç yıldır seninle bunlar?

Dumlupınar 02-04-2019 09:58

Kardeşim,düğün çiçekleri bende 4-5 senedir var.Ancak her yıl güzel çiçeklenmiyorlar.En son paylaştığım saksı 2 yıldır çiçek açmıyordu.Pençelere iyi bakılınca bu yıl coştular.Sırada açmak üzere olan çok güzel bir sarı renk var.Bir ara fotoğraflarını çekip paylaşırım.

Geçen yıl çok güzel çiçek açan düğün çiçeklerimden 4 tanesi çok güzel sürmelerine ve dikkatli sulamama rağmen çürüdüler.Bu türde sulamayı dikkatli yapmak gerekiyor.Selamlar...

Dumlupınar 02-04-2019 11:28

3 Eklenti(ler)
Sarı rengimiz de açtı.

hobiciakvarist 03-04-2019 13:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dumlupınar (Mesaj 1564633)
Üreticiler tarafından,mini yumruların veya pençelerin oluşumunun engellenmesi mümkün değil.

Arkadaşlarınız büyük ihtimalle,fazla sulama yaparak pençelerin çürümesine sebep olmuşlardır.

Düğün çiçekleri süzek,besin yönünden zengin,su tutmayan nemli toprakları seviyorlar.Fazla ve gereksiz sulamalar pençeleri çürütebiliyor.

Merhaba,

Cevap için teşekkürler. Peki bu durum şaton alındığında dahi pençesi olmayan rananculuslar için de geçerli mi zira bu çiçekleri aldığımızda pençeleri olmuyor. Bizzat açıp baktım. Bu nedenle acaba bir engel tekniğinin olup olmadığını merak ettim.

Selma_321 03-04-2019 22:03

Bende merak ettim, bu pençe dediğiniz nedir, acaba?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025