![]() |
4 Eklenti(ler)
Düğün çiçeklerinin tomurcukları artık görülüyor.
İlk açacak renk açık kırmızı... |
2 Eklenti(ler)
Rengimiz hemen belli oldu.
|
Erengül çiçeğinden nasıl tohum alırım?
Merhaba, arkadaşlar. Ben Erengül çiçeği aldım ve onu çoğaltmak istiyorum. Ama çiçeğini ne zaman kopararak kuruta bileceğim bilmiyorum, yanlış bir şeyde yapmak istemiyorum, bu yüzden bana yardımcı olsanız sevinirim,
Çiçeği ne zaman koparmalıyım? Tohumu ne kadar bekletmeliyim? Tohumu nasıl bir yerde saklamalıyım? Ne zaman ekmeliyim? Umarım yardım edersiniz. Şimdiden teşekkürler! |
Erengül çiçeğinden nasıl tohum alırım?
Merhaba, arkadaşlar. Ben Erengül çiçeği aldım ve onu çoğaltmak istiyorum. Ama çiçeğini ne zaman kopararak kuruta bileceğim bilmiyorum, yanlış bir şeyde yapmak istemiyorum, bu yüzden bana yardımcı olsanız sevinirim,
Çiçeği ne zaman koparmalıyım? Tohumu ne kadar bekletmeliyim? Tohumu nasıl bir yerde saklamalıyım? Ne zaman ekmeliyim? Umarım yardım edersiniz. Şimdiden teşekkürler! |
5 Eklenti(ler)
İlk 2 fotoğraf çapı 1 cm olan mini pençenin dikili olduğu saksıya ait.
3 ayrı tomurcukla beraber çiçeklenmeye hazırlanıyorlar. |
4 Eklenti(ler)
İlk açan rengimiz yine açık kırmızı oldu.
Diğer renkler henüz tomurcuk aşamasında. |
Erengüllerde de şenlikler başlıyor, yaşasın:p:p
|
Sen Dumlupınar bu çiçeklerinizde çok güzel olmuş güle güle büyütün
|
5 Eklenti(ler)
Açık kırmızının düğünü.
|
5 Eklenti(ler)
Devamı...
Önümüzdeki günlerde fotoğrafları daha güzel çekebilirsem sizlerle yine paylaşırım. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Yola çıktık.Geliyoruz.
|
5 Eklenti(ler)
Pembe renkliler açmaya başladı.
Bu ilk çiçeklenenler az katlı açtılar.Topraklarını hazırlarken yeteri kadar gübrede ilave etmiştim.Pençelerde çiçek açabilecek iriliğe ulaşmıştı. Ancak pembe renkte açacak daha çok tomurcuk var.Çiçeklenmeleri başlayınca bir ara onlarıda paylaşırım. |
Gübre miktarı ile katmer sayısının bağlantısı var mı?
|
Alıntı:
Gübre miktarınında katmer sayısı ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Çapı 1cm.olan 2 mini saksıya diktiğim koyu kırmızı renkteki mini pençeler 4-5 tomurcukla çok güçlü açmaya hazırlanıyorlar. Bu az katmerli açan pembe renkliler küçük pençelerden açanlarda olabilir. Sırada sarı ve beyazlarda var.Hepsine aynı toprağı ve aynı gübreyi kullandım.Açık kırmızıların çiçeklerinin hepsi tam katmerli açtı. Birde pençe dikimden itibaren beslenmeyi seviyor.Küçücük bir pençe zengin bir toprağa dikili ise çok güzel çiçeklenebiliyor. Bu yıl çok fazla çoğaldıklarını görüyorum.Bunda gübrenin etkisi kesin.Saksılardan taşıyorlar.Seneye sizde güzel çiçeklenebilmeleri ve pençelerin zayıf kalmaması için sıvı gübre ile besleniyorlar.Selamlar... |
1 Eklenti(ler)
Mini pençenin dikili olduğu mini saksıda,koyu kırmızı renkte açacaklardan.
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Düğün çiçeklerinde bu sabah.
|
2 yıl önce aralarında turuncu renginde olduğu 3 pençeyi çürütmeyi başarmıştım.
Bugün açık kırmızıların arasında turuncu rengin tek çiçekle bile olsa açmasına sevindim.En azından sağ ve bir rengimiz daha oldu. |
2 Eklenti(ler)
Turuncu
|
1 Eklenti(ler)
Bu güzel renkli düğün çiçeğide kadroya dahil oldu.
Dün pazarda görüp aldım. |
4 Eklenti(ler)
Kırmızılar açmaya başlıyor.
|
5 Eklenti(ler)
Erengül bal arılarının en sevdiği çiçeklerden.
|
4 Eklenti(ler)
Devamı...
|
5 Eklenti(ler)
Koyu kırmızı renkli düğün çiçekleri bütün güzellikleriyle katlı katlı açıyorlar.
|
5 Eklenti(ler)
3 renk 1 arada...
|
5 Eklenti(ler)
Pembe renkli az katlı ve 10-12 tomurcukla açan düğün çiçeklerinin küçük pençelere ait olabileceğini yazmıştım.Doğru tahmin etmişim.
İri pençeli kat kat açacak pembe renkliler hemen kendini belli etmeye başladı.Sarı renklilerde nihayet tomurcuklarını gösterdi.Beyazların çiçeklenmesi yeni yeni başlıyor. Küçücük saksılara diktiğim kırmızı renkli minicik pençelerin kat kat açtığını söyleyip durmuştum.Bugün yan yana fotoğraflarını nihayet çektim. |
5 Eklenti(ler)
Devamı...
|
5 Eklenti(ler)
Erengüllerin bu sabah çektiğim fotoğrafları.
Kırmızı renkli açanların fotoğrafları hep böyle puslu çıkıyor.Artık idare edelim. |
Bu arada benim pençeleri sökerken veya dikerken renklerine göre ayırma imkanım olmuyor.Karışık olarak toprakla buluşuyorlar.
Sadece açık kırmızıları aynı saksıda bir araya getirebilmiştim. Çok ilginç 1 saksıya sadece koyu kırmızılar ve 1 tane beyaz denk gelmiş.Kendi kendilerine grup oluşturmuşlar.Kısmet bu ya iyi oldu. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025