agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/)
-   -   Yer şakayığı, Düğün çiceği, Erengül (Ranunculus) (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/2496.htm)

Dumlupınar 05-04-2019 14:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hobiciakvarist (Mesaj 1564827)
Merhaba,

Cevap için teşekkürler. Peki bu durum şaton alındığında dahi pençesi olmayan rananculuslar için de geçerli mi zira bu çiçekleri aldığımızda pençeleri olmuyor. Bizzat açıp baktım. Bu nedenle acaba bir engel tekniğinin olup olmadığını merak ettim.

Pençesi veya mini yumrusu olmayan,bizim bildiğimiz adları ile düğün çiçeği,erengül,yer şakayığı olmaz.

Dumlupınar 05-04-2019 14:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 (Mesaj 1564882)
Bende merak ettim, bu pençe dediğiniz nedir, acaba?

Merhaba,pençe dediğim serçe ayağına benzer mini bir yumru...

Bildiğimiz yıldız (dahlia) yumrusunun mini hali diyebiliriz.

26.10.2014 tarihli,343 nolu mesajda pençelerin fotoğraflarını paylaşmışım.Selamlar...

Dumlupınar 05-04-2019 15:29

5 Eklenti(ler)
Düğün çiçeklerinin güzelliği...

Dumlupınar 05-04-2019 15:33

5 Eklenti(ler)
Güzelliğe devam👍🏻

Selma_321 05-04-2019 15:45

Maşallah maşallah, şu Pembeler acayip güzeller, hep diyorum ya hepsi ayrı ayrı güzel. Ellerinize, emeğinize sağlık

Dumlupınar 08-04-2019 18:58

5 Eklenti(ler)
Düğün çiçekleri çiçeklenmeye devam ediyor.

Dumlupınar 08-04-2019 18:59

5 Eklenti(ler)
Bu mesajda,1.ve 3.fotoğraflardaki kırmızı turuncu arası renk ilk defa çiçek açtı.

Dumlupınar 09-04-2019 18:22

5 Eklenti(ler)
Düğün çiçeklerinden son paylaşım...

Dumlupınar 17-04-2019 12:14

5 Eklenti(ler)
Benden başka bu güzel türe ait fotoğraf yükleyen olmayınca,düğün çiçeklerinden son bir paylaşım daha yapmaya karar verdim.

Sarı renkliler çok güzel çiçeklendi.Beyaz ve koyu kırmızıların çiçeklenmeleri bitti.Pembe rengin ise son çiçeği açtı.

nevgül 17-04-2019 12:23

Hepsi birbirinden güzel. Ellerinize sağlık sayın Dumlupınar. Sayenizde mahalleli de bizler de çiçek bayramı yaşadık.

Dumlupınar 17-04-2019 12:46

5 Eklenti(ler)
Devamı...

Dumlupınar 17-04-2019 12:48

5 Eklenti(ler)
Devamı

Selma_321 17-04-2019 16:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dumlupınar (Mesaj 1566040)
Benden başka bu güzel türe ait fotoğraf yükleyen olmayınca,düğün çiçeklerinden son bir paylaşım daha yapmaya karar verdim.

Sarı renkliler çok güzel çiçeklendi.Beyaz ve koyu kırmızıların çiçeklenmeleri bitti.Pembe rengin ise son çiçeği açtı.

Sayın Dumlupınar, bu pembede çok güzelmiş.. Valla olsa paylaşacağız da.. Sayenizde bu sene daha çok beğendim bu güzelliği, hatta hepsinden daha güzel buldum, ixia, frezya vs.. Teşekkür ediyorum kendi adıma bizlerle bu güzellikleri paylaştığınız için... Seyretmek bile eminim, bakanları mutlu ediyordur.

Dumlupınar 29-04-2019 12:32

2 Eklenti(ler)
Düğün çiçeklerinin bu 2 fotoğrafını sizlerle paylaşmadığımı fark ettim.

Dumlupınar 11-10-2019 13:19

2 Eklenti(ler)
Düğün çiçeği yumrularını yaklaşık 2 saat kadar çeşme suyunda beklettikten sonra bugün diktim.

Sûz-i Dilârâ 11-10-2019 19:00

Bu kadar pençeyi çoğaltma yoluyla olusturdun abicim yoksa satın mı aldın?

Dumlupınar 11-10-2019 19:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1575899)
Bu kadar pençeyi çoğaltma yoluyla olusturdun abicim yoksa satın mı aldın?

Kardeşim hepsini ben çoğalttım.Zaten 2 saksı vardı.Ancak çok fazla çoğalmışlar.33 tane pençe saydım.Birde açık kırmızı renkli bir tür var.Oda 6 pençe olmuş.Onlarıda dün diktim.Selamlar...

Sûz-i Dilârâ 11-10-2019 19:53

Senin şu az çeşitle sağlam bitkiciliğine hayranım. Bitki çeşidin biz hercailere göre oldukça az ama istisnasız sağlıklı, canlı, çiçekli göz alıcı. ;)

Dumlupınar 11-10-2019 20:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1575904)
Senin şu az çeşitle sağlam bitkiciliğine hayranım. Bitki çeşidin biz hercailere göre oldukça az ama istisnasız sağlıklı, canlı, çiçekli göz alıcı. ;)

Çok teşekkür ederim.

Dumlupınar 08-11-2019 11:43

1 Eklenti(ler)
Düğün çiçeği pençelerinin, dikimden 4 hafta sonraki gelişimleri...
39 pençenin tamamı hiç kayıp vermeden sürdü.Sağlıkla büyümeleri devam ediyor.

Sûz-i Dilârâ 15-12-2019 16:30

Gürkan abi, kaç litrelik saksılara, kaçar adet pençe diktin öğrenebilir miyim?
Son hallerini merak ediyorum bir de😊

Dumlupınar 15-12-2019 23:45

[QUOTE=Sûz-i Dilârâ;1579028]Gürkan abi, kaç litrelik saksılara, kaçar adet pençe diktin öğrenebilir miyim?
Son hallerini merak ediyorum bir de😊[/QUOTE

Kardeşim pençeleri orta boyda tahminen 3 litrelik saksılara diktim.Ancak 3 orta boy saksıdan bir boy büyük olan saksıdakiler daha güçlü geliştiler.

2 küçük saksıya 1'er pençe,orta boy yoğurt kabına 6 pençe,4 orta boy saksının birisine 7,diğer üçüne 8 pençe diktiğimi hatırlıyorum.

Son hallerini paylaşayım.Seneye kısmetse düğün çiçeği pençelerini 15 Kasımdan önce dikmem.Ekim ve Kasım aylarında yapraklarda güneş yanmalara sebep oldu.Ancak toparlandılar.

Bu bitki çok güneş seviyor.Ancak soğuk hava ve güneş bir arada olunca güzel gelişiyor.Selamlar...

Dumlupınar 17-12-2019 12:16

5 Eklenti(ler)
İzmir'de bitmek bilmeyen yaz yüzünden, geçtiğimiz aylarda yapraklarımızda sıcaktan yanmalar oldu.

Bugün İzmir'de hava yine ılık ve bol güneşli olduğu için,sabah erken saatlerde yapraklar sıcaktan pörsümeden fotoğraflarını çektim.

Sûz-i Dilâra ablaları için kendilerine bakımda yapıldı. Düğün çiçekleri fıskiye ile hem yıkanıp,hemde kurumuş yapraklardan temizlendiler.

7 saksının hepsi tek tek görüntülendi.

Dumlupınar 17-12-2019 12:25

5 Eklenti(ler)
Devamı...

Sûz-i Dilârâ 17-12-2019 12:26

Yerim ben onları, maydonoz gibi göründüler de gözüme :))

Ellerine sağlık abicim, bahar-yaz başı döneminde gözlerimize bayram ettiren güzelliklerin böyle arka plandaki emeklerini de görmek çok güzel, bize de güç veriyorsun.

Benim frezyaların da fotoğrafını çekip ekleyecem. Bu yıl aralık başında ektim, sıcaklar dediğin gibi geçmek bilmedi. Nisan ayında da soğuklar devam edeceğine göre dedim bence şimdi uygundur deyip diktim soğanları. Hatta toprağım bitti, yavrular için yarın toprak alıp dikeceğim.

Sûz-i Dilârâ 17-12-2019 12:29

Bu arada seninkilere özenip sarı bir ranunculus almıştım ben de, bir arkadaşım çok rahat şekilde ikinci seneye çıkarınca iyice heveslendim "ben niye yaşatamayayım" deyip aldım. Garibim öldü gitti. Bu sene baharda geldiklerinde yine alacağım. Bu güzellik uğrunda çaba harcamaya değer.

su perisi 17-12-2019 13:04

Selamün aleyküm Dumlupınar düğün çiçeklerinize bayıldım. Çok güzeller hepside. Niğde'de bulursam hemenbtemin edeceğim. Maşallah hepsine.

Dumlupınar 19-12-2019 16:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1579077)
Bu arada seninkilere özenip sarı bir ranunculus almıştım ben de, bir arkadaşım çok rahat şekilde ikinci seneye çıkarınca iyice heveslendim "ben niye yaşatamayayım" deyip aldım. Garibim öldü gitti. Bu sene baharda geldiklerinde yine alacağım. Bu güzellik uğrunda çaba harcamaya değer.

Kardeşim ticari olarak üretilen düğün çiçeklerinde genelde torf veya milli toprak kullanılıyor.Milli toprak suyu süzdürebilir özellikte oluyor.Ancak torf suyu tutuyor.Pençelerin fazla ıslak kalmaya tahammülleri yok.
Satın alınan saksılı düğün çiçekleri sabah erken saatte sulanıp tam gün güneş gören alanda durursa toprak veya torf çabuk kurur.Çürümelerin önünede geçilmiş olur.
Özellikle yağmurlu,bulutlu,havanın güneşsiz olduğu soğuk günlerde,akşam veya gece sulama yapılmaması gerekir.
Benim pençelerin yarısını kısmetse Ekim sonu ben sana gönderirim.Selamlar...

Sûz-i Dilârâ 15-01-2020 12:37

Valla çok mutlu olurum değerli ağabeyim. ;);)Senden gelen her bitki hem güzel hem sağlıklı oluyor, kendimi çok şanslı hissediyorum, iyi ki sizi tanımışım ailenize özellikle annenize çok selamlar;)

Dumlupınar 15-01-2020 17:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1580426)
Valla çok mutlu olurum değerli ağabeyim. ;);)Senden gelen her bitki hem güzel hem sağlıklı oluyor, kendimi çok şanslı hissediyorum, iyi ki sizi tanımışım ailenize özellikle annenize çok selamlar;)

Kardeşim çok teşekkür ederim.Sağolun.Bende iyi ki sizleri tanımışım.Annemin de çok çok selamları var.Benden de tüm ailenize çok selamlar...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025