![]() |
Benim diktğim pençelerde toprak içinde erimeye başlamış, birazda küflenmiş, sulamayıp beklerim 1-2 ay daha :(
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ekilen pençeler genel olarak 10-15 gün içinde çıkıyor eğer eridilirse çıkmaları çok zor. Sayın dumlupınarın dediği gibi yeniden almanız daha iyi olur. |
Erengüllerim sonunda çıktı toprak üstüne.. oleyy :o Keşke fotoğraf ekleyebilseydim.
|
Alıntı:
|
merhaba. geçen yıl aldığım erengül solduktan sonra atıcaktım ama dibinde bişey olduğunu farkettim pençeymiş. onu eylül ekim gibi tekrar sulamaya başladım ve eskisinden daha gür şekilde 1 karıştan büyük şekilde uzadı dipten sürgünde veriyordu ama şuanda hepsi solmuş. sebebi ne olabilir acaba ? saksı açık balkonda. bi kere daha solmuştu bolca su döktüm canlanmıştı ama şimdi canlanmıyor. yardımcı olabilir misiniz ?
|
Acaba fazla sudan mı çürüttünüz? Bolca suladım diyince aklıma başka birşey gelmedi, erengül pencelerini şansa bala yeşertmeyi başarmış biri olarak :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Selam arkadaşlar; Ben de Şakayık pençesi aldım ama şimdi dikeceğim saksıdan 1-2 ay sonra bahçe sabit toprağına geçirebilir miyim? yardımcı olursanız sevinirim.
|
Alıntı:
Sevgili asmalıtepe ben bir çok saksı çiçeklerimi bahçeye bu şekilde alıyorum, kökünü oynatmadan kalıp şeklinde saksıdan çıkarıp, bahçeye açmış olduğunuz saksı büyüklüğündeki çukura nakledebilirsinz bence. |
Çok teşekkür ederim sayın Akçabardak. Ben de öyle düşünsem de hiç denemediğim için siz ustalardan cesaret almak istedim. Bir de aklıma gelmişken, torf toprağa az oranda leonardit karıştırılmış. Bütün soğanlarda kullansam mahzuru var mıdır ki? Ayrıca torfa geçirgenlik verecek yardımcılara ihtiyaç var mıdır? Şimdiden teşekkür ediyorum.
|
sayın dumlu pınar benim bi sorum daha olacak izninizle :) benim bulunduğum yere (istanbula) kar yağdı ve benim yerşakayıkları karın altında kaldı yaprakları zarar görürmü napmalıyım ?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
sayın hira sorumu cevapladığınız için teşekkürler öncelikle :)
Bende aynı dediğiniz gibi yapmıştım karı aldım üstünden ve kar görmeyen bi balkona aldım ; aynı düşünmüşüz :)) |
Alıntı:
SAĞLIKLI,MUTLU VE HUZURLU BİR YIL DİLİYORUM...SELAMLAR... |
Sn. Dumlupınar günaydın. Soğanlılar için botanikten az miktarda leonardit karıştırılmış torf toprak almıştım. Sakıncalı mıdır acaba? Perlit bulamadım bu toprağı kullanabilir miyim?
teşekkür ederim. |
Alıntı:
UMUTLARLA DOLU,SAĞLIKLI,MUTLU YILLAR DİLİYORUM...SELAMLAR... |
Sayın dumlupınar çok teşekkürler :) saksılarımı soğuk alan ama kar görmeyem bir yere kotdum rahatladım çok saolun .
YENİ YIL YENİ UMUTLAR DEMEKTİR.. HERKESE YENİ YILDA NİCE NİCE KOKULU GÜZEL ÇİÇEKLER DİLEĞİYLE MUTLU YILLAR HERKESE :)) |
Alıntı:
Ayrıca çok endişlenme, İstanbul'da saksılardaki çiçekler kolay kolay zarar görmez. |
saolun sayın pria bunuda diğer saksım için uygulaya bilirim :)
Bide sizden aldığım nergislere hiç dokunmadım kar altındalar 2cm falan fizlizlenmişlerdi onlardan yana hiç korkum yok :)) |
1 Eklenti(ler)
Bizde geldik :) ama bir kısmı hala görünürlerde yok..
|
Çok şanslısın bence Hira ablacım ben bir türlü çimlendiremedim :(
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Daha güzel bir haldeyiz.
|
Malesef gece bastıran yağmurdan koruyamadım ama daha sonra örttüm hepsini... Geçenlerde kontrol ettim çürüyenler var ama hala sağlam ama yeşermeyenlerde var üstelik nerdeyse topraktan görünecek kadar yüzeydeler... Toprağa gelince torf ve bahçe toprağını yıllardır kullanırım sorun olmuyor hiç.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025