agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/)
-   -   Yer şakayığı, Düğün çiceği, Erengül (Ranunculus) (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/2496.htm)

serkan_istanbul 10-11-2014 15:46

Ben direk diktim suda bekletmedim. Saçakları aşağıya gelecek şekilde paket üstünde yazıyordu zaten. Güzelce suladım bugün baktım çıkmaya başlamışlar.

eceyıldız 11-11-2014 11:52

Ben pazar günü ektim suda da beklettim bakalım ne zaman çıkacaklar...

Dumlupınar 11-11-2014 13:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız (Mesaj 1332767)
Ben pazar günü ektim suda da beklettim bakalım ne zaman çıkacaklar...

Sayın eceyıldız,10 günden sonra filizlenme başlayacaktır.Benim diktiklerim 10.günden itibaren filizlendiler.Bugün 16.gün ve filizlenme hızla devam ediyor.SELAMLAR...

Dumlupınar 11-11-2014 23:18

Arkadaşlar bu sayfada; Ağaç şakayık,erengül,düğün çiçeği,yer şakayığı adıyla anılan bu güzel çiçek ülkemizin genelinde de,ne kadar birbirinden ayrılsalar da şakayık olarak biliniyor.

Bende 1986 yılında ülkemizin sosyal sorunlarından birinin dile getirilmesinde, bir söz yazarının nasıl bu güzel çiçekten ilham aldığını ve adına nasıl bir şarkı sözü yazdığını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bırak aksın sırma saçın telleri
Tak üstüne yazmandaki gülleri
Yonca kokan o kınalı elleri
Kıymet bilen ele uzat ŞAKAYIK

Mor şalvara bağlamışsın ipek şal
Rengi vurmuş yanakların olmuş al
Yaprak gözlüm dudakların mercan bal
Güzelliğin hep dillerde ŞAKAYIK

İnceciksin göllerdeki saz gibi
Yüzün bahar bakışların yaz gibi
Kurban olam cefan bile naz gibi
Seni seven gönülde aç ŞAKAYIK

Gel ŞAKAYIK sakın gitme ellere
Güzel adın düşer sonra dillere
Benzeme sen yabandaki güllere
SEN KIRLARIN ÇİÇEĞİSİN ŞAKAYIK.

Muhteşem değil mi ? Bilmeyenler olabilir,öğrenmiş olurlar.Gereksiz bulanlar da olabilir.Onlara da saygı duyarım.Ama ben bu güzel çiçeğin isminin bir şarkıya verildiğini de hepinizle paylaşmak istedim.

HER ŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN.HERKESE SELAMLAR...

eceyıldız 12-11-2014 09:28

Ellerinize sağlık Sayın dumlupınar paylaşımınız çok güzel ben bu gerçekten çok güzel bir şarkı.... Bizim burada gelinciğe şakayık derler. Erengülün adını hiç kimse bilmiyor bile seralarda görüp çiçeğine vurulup alıyorlar ama malesef seradan alınan çiçek açmış erengülün çiçek ömrü uzun olmuyor. İlk annem ve teyzem almıştı hemde her rengini çiçeği geçince atmışlar çöpe saçaklarından çoğalacağını duyunca nasıl üzüldü ikisi ertesi yıl hiç vakit kaybetmeden tekrar almışlardı...

eceyıldız 12-11-2014 09:30

Bu arada bizim burada Erengülün yabanisini bir komşuda gördüm daha ne olduğunu bilmeden günlerce araştırma yapıp ne olduğunu öğrendim işte o zaman bu güzellerle maceram başladı... Tabi komşudan bir kaç saçak almayıda ihmal etmedim tabiii...

lilpar76 15-11-2014 10:03

7 kasımda saksıya diktiyim ranunquluslar bugün baktım, çıkmaya başlamışlar. Biraz büyüsünler, resimlerim.

hira 18-11-2014 20:50

3-4 gün önce suda beklettim ama dikmeye fırsatım olmadı maalesef, sudan cıkarttım öylece duruyorlar :( yerın dikecegim, umarım sorun olmaz :(

hira 18-11-2014 20:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız (Mesaj 1333001)
Ellerinize sağlık Sayın
dumlupınar paylaşımınız çok güzel ben bu gerçekten çok güzel bir
şarkı.... Bizim burada gelinciğe şakayık derler. Erengülün adını hiç
kimse bilmiyor bile seralarda görüp çiçeğine vurulup alıyorlar ama
malesef seradan alınan çiçek açmış erengülün çiçek ömrü uzun olmuyor.
İlk annem ve teyzem almıştı hemde her rengini çiçeği geçince atmışlar
çöpe saçaklarından çoğalacağını duyunca nasıl üzüldü ikisi ertesi yıl
hiç vakit kaybetmeden tekrar almışlardı...

Bende kırmızı ve sarıyı aynı saksıda bulup almıştım çokta mutlu olarak. Solduktan sonra saksıyla öylece depoya indirdim ama maalesef not yazmadıgım icin saksıdaki yumruları umutup o toprağı ve saksıları başka cicekler icin kullandım :( sonradan hatırlayınca üzüldüm açıkcası.

hira 18-11-2014 21:29

Bu arada 3 Kg. lık bir yoğurt kovasına kaç tane ekebilirim?

Dumlupınar 18-11-2014 22:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1334513)
Bu arada 3 Kg. lık bir yoğurt kovasına kaç tane ekebilirim?

Sayın hira merhaba,pençeleri bence hemen dikin.
3 kg.lık bir yoğurt kovasına 4-5 pençe dikebilirsiniz.SELAMLAR...

eceyıldız 19-11-2014 11:55

Erengüllerim çıkmaya başlamış :) hadi inşallah bu yıl çok güzel çiçeklenecekler...

eceyıldız 19-11-2014 11:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1334503)
Bende kırmızı ve sarıyı aynı saksıda bulup almıştım çokta mutlu olarak. Solduktan sonra saksıyla öylece depoya indirdim ama maalesef not yazmadıgım icin saksıdaki yumruları umutup o toprağı ve saksıları başka cicekler icin kullandım :( sonradan hatırlayınca üzüldüm açıkcası.

Pençeleri atmamışsan yeşerme ihtimalleri vardır Sevgili Hira, bir arkadaşım erengül topraklarını ful saksılarında kullanmıştı bayağı erengül çıktı ama sanırım derin oldukları için çiçeklenmediler.

hira 19-11-2014 13:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız (Mesaj 1334594)
Pençeleri atmamışsan
yeşerme ihtimalleri vardır Sevgili Hira, bir arkadaşım erengül
topraklarını ful saksılarında kullanmıştı bayağı erengül çıktı ama
sanırım derin oldukları için çiçeklenmediler.

Ben lale ve sümbüldeki gibi dolu dolu soğanları var zannettigimden, o saksıdan çıkanları sadece kök sanmıştım, attıgımı hatırlıyorum çünkü soğan çürümüşte kökler kalmış diye düşünmüştum :(

eceyıldız 24-11-2014 00:30

Aynen annem ve teyzemde öyle yaptılar sağlık olsun a-101 i takip et perşembe günleri ben ordan aldım bakalım nasıl çkacaklar....

hira 24-11-2014 07:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız (Mesaj 1335659)
Aynen annem ve teyzemde
öyle yaptılar sağlık olsun a-101 i takip et perşembe günleri ben ordan
aldım bakalım nasıl çkacaklar....

Bende a101'den 2 paket aldım. önce normal fiyatındaydı ama sonra indirim yapmışlar 1 tl olmuş paketi, hemen kaptım son kalanı :) karısık renktelermiş. ektim hepsini.

hatice p. 24-11-2014 07:53

Bende haftasonu karışık renkli erengül diktim, bende gelişmeleri inşallah paylaşırım:)

Dumlupınar 26-11-2014 00:20

DÜĞÜN ÇİÇEĞİ SEVERLER,Düğün çiçeği pençelerinin dikimi için son günler.Don olayı görülmeyen bölgelerimizde ilkbaharda dikim yapmak hatalı olabilir.Bitki sıcakların etkisi ile yeşerip çiçeklenmesini tamamlayamadan kuruyup dinlenmeye geçebilir.SELAMLAR...

eceyıldız 26-11-2014 11:33

Haftaya sizinle başlarını topraktan kaldırıp hayata merhaba diyen erengüllerimi paylaşacağım inşallah....

hira 01-12-2014 07:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız (Mesaj 1336181)
Haftaya sizinle başlarını
topraktan kaldırıp hayata merhaba diyen erengüllerimi paylaşacağım
inşallah....

Bekliyoruz eceyıldız :)

Bu arada ben çok endişelendim erengüllerin saksı ve toprağı onların yeşerip ciçeklenmesi için uygun imkanlar sağlamayacak sanki, şeytana uyarsam diktigim saçakları çıkartacağım yerlerinden :)

Laleci_03 01-12-2014 13:16

Ben suda bekletmeden ekmiştim 2 hafta oldu hala ses seda yok maalesef :(

efeege 01-12-2014 13:51

benim de bir ay oldu suda bekletip dikmiştim hala görünürde filizlenme yok.
ilk defa ekiyorum.
ya sabır deyip bekleyeceğizz.

celalim01 01-12-2014 14:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1335673)
Bende a101'den 2 paket aldım. önce normal fiyatındaydı ama sonra indirim yapmışlar 1 tl olmuş paketi, hemen kaptım son kalanı :) karısık renktelermiş. ektim hepsini.

A101'i takip ediyorum bende ama bizim buraya gelmedi demek ki, Ufak yerlere göndermemişlerdir.

lilpar76 01-12-2014 14:09

1 Eklenti(ler)
Ben ranunguluslarımı oda sıcaklığında 5-6 saat bekletip, sonra saksılara diktim. 1hafta kadar odada kaldı, ilk filizler göründüyünde hemen dışarı aldım.Şimdilik böyleler.
Bizde çok pahalı, geçen sene bir paketini 5Azn(yaklaşık 16-17tl) almıştım.

eceyıldız 02-12-2014 13:43

A101den aldıklarım daha yeşermedi benimde yeşerenler geçen seneden aldığım erengüllerin saçakları 1 aydan fazla oldu inşallah çürümemişlerdir toprağı eşeleyip baksammı acaba...

eceyıldız 02-12-2014 13:45

Neyse 1 ay olmamış daha ayın 9 da ekmişim ama yinede geç kaldılar geçen senenin saçakları 10 günde çimlendiler.

Dumlupınar 03-12-2014 00:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Laleci_03 (Mesaj 1337163)
Ben suda bekletmeden ekmiştim 2 hafta oldu hala ses seda yok maalesef :(

Sayın Laleci_03 merhaba ; Düğün çiçeklerinin merhabası içinse biraz daha sabır gerekiyor.1 hafta içinde sesleri de sedaları da duyulur.Yeşil yeşil gülümsemeye başlarlar. SELAMLAR...

hatice p. 03-12-2014 10:18

Benimde çıkmadı henüz, 10 gün oldu dikeli.

Laleci_03 03-12-2014 13:33

Size de merhaba Sayın Dumlupınar, inşallah dediğiniz gibi olur inşallah. :rolleyes:

Dumlupınar 03-12-2014 20:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi efeege (Mesaj 1337177)
benim de bir ay oldu suda bekletip dikmiştim hala görünürde filizlenme yok.
ilk defa ekiyorum.
ya sabır deyip bekleyeceğizz.

Sayın efeege merhaba,sizinkiler filizlenmekte gecikmişler.1 ayda filizlenmenin hiç olmaması bir problem olduğunu gösteriyor.Derine dikmiş olabilirmisiniz acaba pençeleri veya fazla sulama mı yaptınız ? SELAMLAR...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025