![]() |
Benim sümbülteberim şu anda tomurcukta... Saklama koşulları nedeniyle soğanlar üzerinde küf oluşmaya başlayınca hemen saksıya dikmiştim. Bana kalan iki soğanı deneme amaçlı olarak tek bir saksıya diktim. Kış boyunca kapalı balkonda kaldı. Şu anda batıya bakan balkonda duruyor.
|
Kükürt atmayın ona özel mantar ilacı atsanız daha iyi olur.
|
Kesinlikle bahçe bitkisi veya büyükçe bir saksıda durması gerekiyor açması için.
Benimkiler ilk defa bu yıl bahçeye alınca açtılar. Çiçekleri muhteşem ve geceleri bütün bahçeye yayılan kokusu tarif edilemeyecek kadar güzel. Üstelik çiçekleri hemen geçmiyor.4 haftadır birer ikişer açıyor ve 2 hafta daha açmaya devam edecek gibi görünüyor. Bana göre kokulu çiçeklerim arasında 1 numaralı yerini aldı bile. Oğuzhan'a duyrulur :P Hocam bu sefer başardım, teşekkürler :) |
İnanın ben de bu güzel haberleri alınca çok mutlu oluyorum.
|
2 Eklenti(ler)
İlkbaharda 15 Lt’lik saksıya diktiğim 3 sümbülteber soğanından bir tanesi çiçek sapı verdi.
Üstünde 14 adet çiçek tomurcuğu var. Yaklaşık 30 gündür gözünün içine bakıyorum, açsınlar diye… :D Teşekkürler Hocam. Eklenti 170481 Eklenti 170482 |
Güneşi seviyor çiçk açınca da güneşten alıp yarı gölgeye koyun ki çiçeği hemen geçmesin.
|
sümbülteberimmmm
4 Eklenti(ler)
benim üç yıldır beklediğim sümbülteberim nihayet tomurcuk yaptı ,hemen paylaşmak istedim:D
|
Sayın hocam benim sümmülteberlerim bu yıl çiçek açmadı neden?
Geçen yıl çok güzel açmışlardı. |
Bayıldım ben sümbülteber'e ama nerede bulabilirim? Soğanları ektiniz artık sanıyorum seneye bana gönderebilirmisiniz bodrumu gezeceğim bahçe bahçe bulurum belki...
|
Alıntı:
|
Ayırdım.
|
O zaman gübre verin sanıyorum besin alamamış.
|
Sayın hocam100, benimkiler saksıdalar ayırım da yapamadım. Ama üzerlerinde çiçek de var.
Daha sonra saksıları limonluğa alıp gübreleyim mi? Limonluğa girerse sulama hiç olmayacak. Bahçede kalırsa yağmurlardan nasibini alır. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sümbülteberlerimi saksıdan çıkarıp yavrularını ayırdım...
Eklenti 181142 Ana soğanları tekrar eski saksıya, yavruları da gelişimi daha kolay izleyebileceğim şeffaf ve küçük orkide saksısına diktim. Umarım yanlış bir işlem yapmamışımdır? |
Ömer bey ortadakileri ayırabilir öylece ekebilirisiniz.Çokk küçük yaanlarındaki yavruları ayırmayın.Saksıya da artık su vermeyin, dinlenmeye geçsinler havalar ısınmaya başlayınca azar azar sulamaya başlarsınız ki bu nisan ayını bulur.Bir saksıya 1 soğan ekin ki daha güzel çiçk elde edersiniz.
|
Sümbülteber çok hızla üreyen bir türdür.Her yıl yavrularını ayırıp ekerseniz bir yılda anaç haline gelirler.Tabi ki besinini iyi vermek şartıyla.2. yıl çiçek açacaktır.Çok güneş isteyen ve suyu da seven bir bitkidir.Eğer yarı gölgeye ekilirse yapraklarını çok çıkarıp çiçek açmaz.
|
Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ediyorum. Yüreğime su serptiniz :)
|
Arkadaşlar sümbülteberlerinizi eğer bahçeye ektiniz ise soğuk havalardan etkilenmemesi için kazıp serin bir yere alabilir saksıda ise saksılarını soğuğu az alan bodruma alabilirsiniz.Yoksa dondan zarar görebilirler.Ya da üzerine yanmış keçi gübresi ile 10 cm kalınlığında koruyurucu tabaka oluşturabilirisniz.
|
Hoçam ben henüz sökmedim yeşil diye.
|
Eğer çok soğuk değilse sökülmeyebilir.Ama dikerken mutlaka ayırın.Ful güneşli bir yere ekin.
|
harika çiçekler bunlar
peki bu çiçekten esans yapma gibi şansımız var mı varsa nasıl yapılır? |
Bu çiçekten esans yapılıyor ama nasıl yapıldığını bilmiyorum.Bu konuda hindistanda çalışmlar çok.Ayrıca piyasada sümbülteber parfümü satılmaktadır.
|
nasıl yapıldığını öğrenseydik harika olurdu.
|
Ben de alışveriş bölümüne baktım ama satan birisini göremedim :( acaba nereden bulabiliriz? Buradan resimlere bakmak çok keyifli ama aklıma takıldı artık seneye bahçede sümbülteber şart oldu. Acaba bu güzel çiçeğe sahip olanlardan paylaşmak isteyenler olabilir mi?
|
Sayın Kutlu Mutlu satıyor ben yeni aldım www.tropiksera.com bir bakın isterseniz.
|
Buldum teşekkürler umarım sizde güzel çiçekler alırsınız...
|
Bende bu çiçeği çok beğendim acaba dikim zamanı ne zaman ,ben evde saksıda yetiştirmeyi düşünüyorum bakımı zor mudur yardımcı olacak arkadaşlara şimiden çok taşekkür ederim,ben evimde bu güzelliği görmek koklamak istiyorum.
|
Aslında bahçe çiçeğidir.Saksıda ise tam verimli olmaz.Yine de yetiştirilebilir.Bakımı kolaydır.Güneşi çok sever.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025