![]() |
Güzel yeşillendiler ancak bende henüz çiçek sapı yok.
|
Benim sümbülteberim açmak üzere.Sanırım iklimden kaynaklanıyor.
açar açmaz fotoğraflarım. |
Acaba bana hasat yapıldığı zaman bir adet bedavadan soğan yollamak **** çok ucuza satmak isteyen olursa bana özel mesaj yollayabilir.saygılarımla.
|
Sümbülteberlerim nihayet çiçekleri göstermeye başladı.Bu yıl daha harika çiçek açıyor.Sanırım uygun gübrelerle desteklemek faydalı oldu.Resimleri yakında eklerim.
|
Benim de sümnülteberlerim açtı, hem yalın at olanı hem de katmerli olanları.
http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=5334 |
Benim sümbülteberlerim açmadı çok geç çıktılar hala yeşil duruyorlar ama çiçek sapı hiçbirinde yok.
|
Sümbülteberim harika açtı ve bitti. Çiçek sapıları da kurudu. Şimdi ne yapmalıyım. Çiçek sapını kesip, soğanları ayırmak için daha erken midir.Ne kadar beklemeliyim? Bilgisi olanlardan tavsiye bekliyorum. Teşekkür ederim.
|
Benimkiler de bu yıl açmayacak anlaşılan :(
Güneşi az aldılar bu yıl yer değişikliğinden dolayı. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Hocam;
Yanmış keçi gübresi ile besledim bari soğanları güçlü olsun diye. Geçen sene daha çok güneş alan bölgede gayet güzel açmışlardı. Sümbülteber, soğanlılarım arasında kokusunu en çok beğendiğim tür. |
Güneşi az alınca yaprak çok yapıyor.Seneye ekerken birbirnden ayırn yoksa ondan da açmayabilir.
|
Birkaç sene evvel yetiştiriyordum ama kaybettim soğanlarımı. Satış açacak mısınız hocam?
|
Sümbülteber
Alıntı:
|
Saksıda olması iyi ama ekerken soğanlarını ayırıp ekmeniz gerekir yoksa çiçek açmaz.
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar çiçek açmama sebeplerinden biri de yeteri kadar besin alamamaları.Gübre konusunda geçmiş mesajlarda yazmıştım.
|
1 Eklenti(ler)
Benim uzun zamandır tomurcukta olan Sümbülteberim açmaya başladı, soğuklardan açmasını göremiyeceğim diye çok koktum ama, açmaya karar verdi ve mis gibi kokuyor :D
|
Yaşasın benim de artık sümbülteberim var.:D
Aslında bilmeden aldım ama iyiki almışım, geçenlerde gittiğim bir seradan "değişik birşeyler var mı" diye sorduğumda sümbülteberlenmiş oldum. Şu anda siyah poşetin içerisinde 3 kökten ibaret, torbanın yüksekliği 30 cm kadar ama altından kökleri çıkmış durumda, yaprakları yem yeşil, üzerlerinde çiçek emaresi yok. Balkonum doğuya bakıyor, üçünü birden tek saksıya diksem olur mu? yoksa şimdiden üçünü ayrı ayrı mı dikmeliyim? saksı boyutları (derinlik-çap) ne kadar olmalı? kışı dışarıda kuytuda geçirebilir mi? yoksa bir tane de kapalı balkonum var oraya mı almalıyım? Havalar gece soğumaya başladı, bu kadar hoş bir çiçeğin torbada kalmasına gönlüm razı gelmiyor, çok soru sordum biliyorum ama acil yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler..:( |
Sümbülteber soğanı dağıtan var mı? Karşılığında Selluka tohumu verebilirim...
|
huhuuu...:) cevap verebilecek kimse varmı acaba !!!
|
4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar sümbülteberlerimi artık kazmaya başladım. Burada hava soğumaya başladı yaprakları ilk donda yandı.Soğanları da soğuktan etkilenmemesi için kazılmadı ve don olayan bir ortama alınması gerekir.Bu yıl soğanlar oldukça iri.Sebebi de soğanlara gerekli gübre ile beslemem. Resimlerini paylaşacağım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bu konuyu takas kısmında konuşabilir miyiz.
|
Benim sümbülteberimde bir hareket yok. Sürgün için erken mi? Yoksa soğanlarım mı kayıp ?
Herkes soğamlarına bakabilir mi? Çıkan var mı acaba..... |
Ben de büyük bir heyecanla beklemedeyim ;)
|
Eğer kışı bahçede bıraktıysanız çıkmaz.Muhtemlen donmuştur.Size yeniden almanızı öneririm.
|
Benimkiler uyanmaya başladılar. Daha çok küçükler ama uyanıyorlar.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025