![]() |
1 Eklenti(ler)
Hocam100' den almış olduğum sümbülteber nihayet mis kokulu çiçeğini açtı.
|
Lonicera sizi tebrik ederim çiçeği açan ve buraya resmini yükleyen ilk kişi oldunuz.Size 5 sümbülteber hediye etmek istiyorum.
|
Tebrik ederim, Sevgili Lonicera.
|
Tebrik ederim Lonicera:)
|
Alıntı:
|
Doğru, 10 tane demişim o zaman 10 tane olsun.
|
:)Benimde sümbülteberim dünyaya gözünü açtı.Kolusu bambaşa bir çiçek ya. Ah ama fotoğraf ekleyemiyorum:(:(:( H. g sefalar getirdi dünyama
|
Arkadaşlar hepinize sonsuz teşekkürler. Darısı sizlerin de başına. İnşallah en kısa zamanda sizinkiler de açar.
Alıntı:
|
Lonicera nazik sözleriniz için teşekkür ederim.
|
1 Eklenti(ler)
Ben tamamı açsın diye bekliyordum.
Eklenti 86670 Sn. hocam100 bana gönderirseniz hiç hayır demem. Çünkü sizden aldığım frezyaların hiçbiri yaprak bile açmadı.:( |
Lalezar78 siz kazandınız size yollayacağım.Frezyalara gelince soğanalrınızı bakın baklaım çürüme varmı diğe yok ise sabırlı olun .Mutlaka çiçemlenecektir.Çimlenmezse tabi ki telafi etme yollarına başvururuz.
|
Sn.Hocam100 teşekkür ederim hediyelerinize ve ilginize. Bu güzel kokulu çiçeği bizlere ulaştırdığınız için ayrıca teşekkürler.
|
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar sanırım hediyeyi ben kazandım, bu kadar güzel de koku olmaz ki hayatımda kokladığım en güzel koku bu olsa gerek.
|
Ay maşallah inananamıyorum benim sonuncusuda öldü.Soğanları çıkardım.Tekrar ne zaman ekmem gerek acaba?
|
nuzel hanım bende de bir saksıdakiler öldü ama diğer saksıdakiler ise böyle açtı.Yeniden yeşermesi ise malesef seneye olur.Tekrar denemek isterseniz yollayayım tekrar ekin.
|
Sn Hocam100 sizden aldığım sümbülteberlerin boyları 1 karışı geçti.Küçük soğanlar ve sparaxisler malasef olmadı.İnşallah sümbülteberlerim açarak beni sevindirirler.
|
Sn Hocam100 sizden aldığım 5 adet soğanların hepsi yeşillendi ve sizinkilerle hemen hemen aynı vakitlerde bir tanesi açtı. Şimdi diğerlerinin açmasını bekliyorum ama pek hareket yok.Sebebi nedir acaba? Diğerleri de açarmı bu vakitten sonra?Teşekkürler.
|
Açarlar biraz sabır güneş isteği çok su da seviyor ama ölçülü verin.Eylüle yakın açar.
|
Alıntı:
|
Yani Sümbülteber mayıs - haziran ayındamı ekilecek?
|
Sümbülteber en geç haziran sonuna kadar ekilebilir ki o da eylüle ekime çiçek açar.Marta ektiklerimiz şu an çiçeklidir.
|
Haklısınız Hocam100.Toprağı karıştırdığımda iki adet soğan buldum.Birisi yeni çimleniyordu.Diğer soğan yavru yapmış ve büzülmüştü.Yavruyu tekrar ekmemde bir sakınca varmı?
|
Tekrar ekin ama filizleneceğini bu sene için tahmin etmiyorum çünkü adaptasyondan dolayı herhalde şaşırdılar.
|
Kayda geçsin lütfen (Kaptan'ın seyir defteri):
Sn.hocam100'den haftasonu gelmiş olan sümbülteber soğanlarımı (dün) 23 Haziran 2009, saat 21:00 sıralarında toprakla buluşturdum İstanbul Göztepe'deki yarım gün tam güneş gören rüzgara açık balkonda. Bakalım, Eylül ayına kadar mis kokulu sümbülteber çiçeği görebilecek miyiz? İlk çimlenme emarelerinden itibaren görüntüleyerek paylaşacağım. Çok büyük, derin ve geniş toprak bir küp saksıya, 7 tane soğanı, en irisin çemberin merkezinde olacak ve kalan 6 tanesi de çemberin dışını oluşturacak şekilde ektim. Hayırlısı inşaallah... NOT:Sn.hocam100'e teşekkürlerimle... |
Daha önce hiç bilmediğim bu güzel çiçeğin soğanlarından bende edinmek istiyorum.
Nasıl edinebilirim? |
Sanki benimkilerden üçünde hareket var gibi, ancak görür gibi olduğum minik sürgünler geldiklerinde soğanda var mıydı, yoksa yeni mi oluşuyorlar tam emin olamadım. (23 Haziran 2009, saat 21:00'de ekmiştim.) Henüz beklemedeyim, hiç kurcalamıyorum soğanları.
|
Bende geçtiğimiz hafta soğanlarımı toprakla buluşturdum. Artık hayırlısı. Herkese bu konuda kolaylıklar diliyorum...
|
Havaların ısısı, soğanların çimlenme gereksiniminin üzerinde olduğu için sıkıntı yaşayacağız gibi görünüyor Sn.Orkun Kırcı.
Bakalım hayırlısı... |
Isı çok lazım, sorun yaşamayacaksınız sabırlı olmak lazım.Aslında bu çiçeğin adını sabır çiçeği demek lazımmış.Çünkü çok sabır isteyen bir çiçek.
|
Bir ikisi uzamaya başladı bile. Diğerleri de dipten patlamar yapmaya başlamışlardı zaten. Bakalım inşallah güzel şeyler olur. :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025