![]() |
Küçük bir çıtayı (veya aynı işi yapacak uygun başka bir malzemeyi) destek yapsanız?
|
Sn.Lerdemir , çiçek sapını desteklemiştim.Fotoğraflarını gördüklerim dik-sağlam duruyorlardı ,ben belki suyunu fazla kaçırmış olabilirim.
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili Hocam100'ün gönderdiği, saksının yüzeyine ektiğim bol bol suladığım ve tüm gün güneş alan sümbülteberlerim...
Eklenti 92535 Eklenti 92536 Sanırım çiçek tomurcuğu. İki saksım daha var onlar da yeni çimleniyorlar... Bir kez daha çok teşekkür ederim Sevgili Hocam :) Sevgiler ;) |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 92555 Bu ikisi de, yakın plan iki soğan: Eklenti 92556 Eklenti 92557 Bu da, saksının merkezine dikmiş olduğum ve elimdekilerden en gelişkin olan soğanın inatçı hali: Eklenti 92558 Bu ise, 7 soğandan merkezde olanına eşlik eden tek inatçı soğan: Eklenti 92559 Alıntı:
Alıntı:
|
Çok güzel gözüküyorlar Sevgili Lerdemir, benim diğer saksılardakiler de aynı bu boydalar. Güneş ışığını ve bol suyu çok seviyorlar.
|
Sabahattin bey sümbülteberim maşallah çok güzel büyümüş iyi bakmışsın seni tebrik ederim bunun sonucu da 2 tane gonca var yakında açarlar müjde sana ki çok hoş bir koku ile tanışacaksın buna hazır ol.
|
Sayın Lerdemir benim sümbülteberler sizdinkilerden önce açacak;)
Sebahattin bravo çok güzel bakmışsın gerçekten süperler.;) |
Ne güzel Sn.BenBen1967, adınıza çok sevindim. Mis gibi kokar inşaallah! :p
Ben tohumları ekmekte çok geciktim :( |
1 Eklenti(ler)
Benim en hızlı büyüyen teberlr bunlar.
|
merhaba,
herkesin sümbülteberi hayırlı, kokusu bol olsun der, hemen ardından da biraz yüzsüzlük ederek, önümüzdeki sene aynı mutluluğu yaşamak için yavrulayan soğanlarınızdan bu kış isterim.. Mümkün müdür acaba? |
1 Eklenti(ler)
Benim de sümbülteberim açtı. Çok güzel kokuyor.
|
Tolgahan bey tebrikler nihayet siz de kokusunu aldınız.Sanırım boyu da epey uzamış.Şansınıza katmerli çeşidinden çıkmış.
|
Evet boyu çok uzadı gerçekten.Kesip vazoya koyacaktım ama kıyamadım.:)
|
Çok güzel görünüyor. Darısı bizlerin başına umarım sırayla hepsi açar.
|
Katmersizi de mi var Sn.hocam100?
|
Evet lerdemir onların kokusu da aynı ama görüntüsü değişik.İkisi de çok hoştur.
|
Bakalım bendekiler hangisinden çıkacaklar? :)
|
1 Eklenti(ler)
Hocam100'den gelen sümbülteberlerden 2 tanesi filizlendi.
|
Hayırlı uğurlu olsun!
Eylül'de çiçeklerini görürüz inşaallah. |
Yapraklarını çıkaran sümbülteberlerinizi potasyum nitratlı gübrelerle 15 günde bir olmak üzere 3 defa gübre atabilirisiniz.Gübreyi sulandırarak yaprağına püskürtebilir böylece çok hızlı büyümesini sağlayabilirsiniz.Gübreyi çok miktarda vermeyin.
|
Potasyum nitratlı gübre mi? Onu nasıl ve nereden bulacağız?
Bende MAP gübresi var, üre var, N-P-K 20-20-20 var; bunlar o olur mu? Ayrıca fosfor yoğunluklu yaprak gübresi de var. 20-20-20 hariç hepsi az miktarda mevcut. Elimdekilerden herhangi biri o Potasyum nitratlı gübrenin yerini tutmaz değil mi? |
olur zaten hepsi de aynı fosfor çiçeği için,azot gelişimi, diğeri de çoğalması için olabilir.Potasyum nitrat suda eridiği için bunu yazdım ama diğerleri de olabilir.
|
[QUOTE=lerdemir;466634]Potasyum nitratlı gübre mi? Onu nasıl ve nereden bulacağız?
N-P-K 20-20-20 var; bunlar o olur mu? QUOTE] NPK 20 20 20 olur. |
Tamamdır o zaman; zaten düzenli olarak (2-3 haftada bir, çok düşük dozlarda) NPK 20-20-20 ile suluyorum bitkileri.
Bilgi için çok teşekkür ederim Sn.hocam100 ve Sn.kgursan. |
Bahçeye güneşe pekte iyi olmayan toprağa diktiğim bir alay sümbülteber çıktı. Çiçekler muhteşem. Güneş çok başarılı. Gün gözü ile işte olduğum için vazoya alıyoruz. Komşularada verdik. Herkes duacı. Koku çok başarılı. Sağolun Mevlüt Bey...Beklemeye değdi.
|
Zeynep hanım ben de çiçeklere olan ilginize alakanıza ve sabrınıza teşekkür ederim.
|
2 tane sümbülteberim hala açmadı oysa ki yaprak çıkaralı nerdeyse 5 ay oluyor. Sadece yaprak çıkarıyorlar, acaba neyi eksik yapıyorum? Düzenli olarak sulanıyorlar, güneş gören bir balkondalar arada bir gübre de veriyorum. Çok ilgi alakadan şımarmış olabilirler mi acaba? :(
|
Züheyla hanım resmini yayınlamanız mümkün mü? Bakalım ona göre önerimiz olacak.
|
Benimde bol yapraklı 3 yıldır açmayan zümbülteberlerim var. Bu yıl toprağını ve saksısını değiştirip yeniden ekmiştim. Yinede açmadılar.
|
Ben de tam Lerdemir'e nispet yapmaya hazırlanıyordum ki :( üç soğanımdan biri üç yaprak çıkarmışken, saksı kazaya uğradı, tepetaklak oldu, üç yaprak kırıldı.
Eeee! soğanlar nerede? Onlar da sıcak ve rutubetli toprakta çürümeye başlamışlar, hatta biri kaybolmuş bile. Ühüüü ühü! Kalan iki soğanı çıkardım, biri alttan yumuşamış, diğeri biraz daha sağlamca gibi. Odun kömürü tozuna bulayıp yeniden dikmeyi düşünüyorum. Ne yapayım dersiniz? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025