![]() |
1 Eklenti(ler)
Bu soğanların adını yazarsanız sevinirim. Yaklaşık 12 gün önce toprakla buluştular. Baharı bekleyeceklerini düşünürken bir kaç tanesi yeşermeye başladı. Açık balkonda bakmaya çalışıyorum . Günün çok az bölümünde ve az güneş alıyorlar.
Ön ortadaki kalabalık grup en çok boy veren :rolleyes: |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
lilyum sol üst köşedekiler sümbül sümbülün altındaki ikili nergis nergisin saat 1 yönündeki ikili çiğdem çiğdemin saat 5 yönü muscari çiğdemin saat 1 yönü lale ben bu kadar tahmin edebildim. çünkü elimde olan butun soğanları bugun diktim. bunlarda vardı içinde. umarım yanılmıyorumdur |
Merhabalar,
Bende koçtaştan aldığım lale soğanlarını ekeli 1 ay oldu ama hiç filizlenmediler,çok üzülüyorum filizlenmez diye. |
1 Eklenti(ler)
|
Sabahattin bey tam doğru yazmışsın ben de onayladım.
|
Sayın, hocam100 ve sebahattin sargın ikinize de teşekkür ederim. Muscarilerden 8 tanesi yaklaşık 4, 5 cm , Karaburun nergisleri 1 cm, safranlardan biri yarım cm civarında, diğerinde hareket yok. ixia lar (toprağı hoşuma gitmeyince değişim yaptım :) ) toprak altına kök salmaya çalışıyor ,anladım ki canlılar , toprak üstüne ne zaman çıkarlar bilinmez. Diğerlerinden haber yok. Havalar şimdi sıcak o yüzden mi çıktılar, soğuk olursa ne yapayım? Üstlerini saksılardan uzak olacak şekilde (tente gibi) örtmek doğru olur mu? Sorduğum saçma gelebilir ama yaşamalarını istiyorum.
|
Lilyum hanım örtmenize gerek yok soğuktan etkilenmezler özellikle köklendiktren sonta -20 dereceye kadar sorun olmaz.
|
1 Eklenti(ler)
Beş lale soğanı, iki sümbül, dört tanede nergis dikmiştim. nergis ve laleler halen uykuda. Sümbüllerin ortasında ufacık ufacık yeşillik görünüyor. büyümeye başladı. Çok merak ediyordum işler yolunda mı diye. Nihayet alameti göründü. ;) Darısı diğerlerinin başına :)
|
Büyük marketlerin birinden güz soğanları satın aldım .Kütahyada yaşıyorum bunları ne zaman dikmeliyim ve nasıl dikmeliyim. Yardımcı olursanız sevinirim .
|
Ben bahceme 30 kadar guz lale soganı ektım hepsıde holland ıdı ama galıba soganlar cogalıyormus umarım benımkılerdede olur seneye ıcın hollndaya para kazandırmayız.
|
Merhaba bende dün koçtaştan lale soğanı aldım bugün saksıya diktim.Merak ettiğim nergis gibi soğanın bir kısmı dışardamı kalcak yoksa hepsini gömcekmiyiz?
|
Hepsini gömmelisiniz. Sanırım 7-8 cm iyi oluyor. En azından ben öyle yapıyorum :) Siz en iyisi lale başlığını gezin...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
hocam100 den almış olduğum safran soğanları yeni yeni yapraklanmaya başladı derken bir tanesi işi abartıp çiçeğe yöneldi:))
|
Liliumlarım bir karış oldular. Freesyalar iki karışı geçti. Hava birden soğudu bir şey olur mu balkonda. Henüz kapalı bir yer bulamadım:(
|
Alıntı:
|
Benimde nergis soğanlarım yeşermeye başladı soğukta birşey olurmu :(
|
Korkmayın bir şey olmaz sadece çiçeklenme durumu olursa çiçeği kurur.
|
Selam.
lilyumları şimdi daha cok sevmeye başladım. soguk sıcak etkilemiyor :p tek dertleri su birikirse hemen eriyor :( |
Alıntı:
|
Benim Hocam100 den aldığım safranımda 2 gündür çiçeğe yöneldi. Demekki zamanı :)
|
benim safranda 1 karış oldu ama çiçek açarmı bilemem.
|
|
Dudi sizi tebrik ederim, koklamanızı öneririm ki bu koku müthiştir.
|
Alıntı:
|
Şimdi kokladım dayanadım müthiş kokuyor. Değişik bir koku hiç böyle bir koku hisstememiştim. Tarif edilemez bir koku :)
|
Bugün safranlarım iki arkadaş olmuşlar :) Çok şahane görünüyorlar...
http://www.agaclar.net/galeri/files/29915-ikili.jpg |
dudi bi yataydan ceksen sunları bi zahmet.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025