![]() |
Yaprakları solana kadar sulamaya devam ediliyor.Çiçek sapını dipten dikkatlice kesebilirsin.Tekrar çiçek açabilir, açmayabilirde.. Benimkiler genellikle 2 kere açtılar hatta bir tanesi 3 kere açtı.
|
Çok teşekkür ederim,Nuzel:)
|
malç
merhaba
fındık kabuğundan ve tozundan malç olarak faydalanabilirmiyim? cevaplar için şimdiden teşekkürler ] |
1 Eklenti(ler)
bu benim cyclamenim, alalı 2-3 hafta oluyor, yeni çiçekleri ve bir kaç da yaprakları çıkıyor ama devamlı bir kaç güne bir 1-2 yaprak sararıyor, birde sanki boylarında uzama gördüm, biraz uzaması normalmidir? bulundugu yer aydınlık, ikindi vaktide gün baterken yakmayan zayıf bir güneş ışığı alıyor, yalnız ben dibine su döküyordum sonradan öğrendim kenardan verilmeliymiş, *** çiçeğe bir zarar vermemişimdir.:( satıcıalrı hiç anlamıyorum ağzından kerpetenle alıyorum çiçeğin bakımına dair bilgileri, yani o çiçekelr ölünce çok mu mutlu olcaklar ....:mad:
|
Sn Optimus;
Sklamen başlığı altında detaylı bilgi bulabilirsiniz. Bir de sulamayı azaltın isterseniz bir de öyle deneyin. Benim de bir klamenim var, enardan ya da ortasından fark etmiyor sulama şeklim ve çiçeğim çok çok sağlıklı. |
Sayın Kgursan,
Yaklaşık 2 ay önce 5 adet satıcının zambak dediği yumruk büyüklüğünde soğanlar aldım ve ektim. Saksıya ektiğim yaprak çıkarmayınca soğanı saksıdan çıkarıp baktım. Kökler çürümüş, neredeyse soğan da çürüyecekti. Ben de soğanların hepsini çıkarttım. Ancak diğer soğanlar bahçedeydi ve kök salmışlardı. Acaba bu soğanlar zambak soğanı mıdır? Şimdi ne yapmam gerekir, yardımcı olabilir misiniz? Soğanları lillum gibi değil, sarımsak gibi dişli değiller. |
1 Eklenti(ler)
Amaryllis soğanına benzettiğim büyük soğanı bugün lale soğanı olarak aldım.:p
Lale soğanı olmadığına eminim.Satıcı Konya'dan getirdiklerini, gelecek sene açacağını söyledi.Küçük olanın ne soğanı olduğunu çıkaramadım. Soğanları şimdi ekmeli miyim? Yardımlarınızı bekliyorum. Eklenti 78083 |
Bu tür ne olduğu belli olmayan soğanlar çiçek açmayabilir.Çünkü bu amarilise benzemiyor.Soğanlı bitkileri dağdan yol kenarlarından da kazıp satabiliyorlar.Sonu hüsran oluyor.Bence bilmeden ekmeyin.
|
Alıntı:
Şu an resim ekleyemiyorum ama ne yapacağım konusunda fikri olan bana yardımcı olabilirse sevinirim. Şimdiden teşekkürler. |
Alıntı:
|
Hocam100'den aldığım güngüzellerinden bir tanesi açtı. Galeriye fotoğrafını ekledim.
Diğerlerinden üç adeti tomurcukta, iki adetinde henüz tomurcuklanma yok. |
Alıntı:
|
Arkadaşlar Merhaba
Bugün yine kırlara vurdum kendimi akan suyun içinde yetişmiş soğanlı bir bitki gördüm ,en büyüğünün boyu yaklaşık 1,2-1,5 metre idi .Akan su ile olan alan yaklaşık 1 metre uzunluğunda 50cm genişliğindeydi ve bu suyun içinde aynı bitkiden 10 tane kadar vardı .Kökleri suyun içinde sudan çıkan gövdesinin kalınlığı 3cm çapında beyaz renkli 40-50cm sonrasıda yeşil yaprakları aynı nergis yaprakları gibi ama daha ince. Bu bitki ne olabilir? |
Jineop o süsendir.O bitkinin suyu seven cinsleri de var.Burada sarısı çok.
|
Sevgili Hocam,
Yaprakları uzun ,ama yumuşak yani yana sarkma eğilimde ama dik ama hafif sarkık ve ince. Resimlemek daha mantıklı olacak sanırım. Teşekkürler |
Dev kır su soğanlısı
Sevgili Hocam,
Kesinlikle süsen ailesinden ,tekrar gittim en büyük iki tanesinin yumusakça çektim ve topragından da alarak saksıya diktim . Toprağı enterasan bir toprak turuncu -kahverengi. Saksının altı delik olmasına ragmen nerdeyse suyu allta iletmiyor. Boyunu abartmışım ama en az 1 metre,soganın beyaz kısmı yaklaşık yumruk kalınlığında ama kök sistemi diğer yakındakilerle baglı değil. Aynı soğan gibi.Enterasan gelen 1 metre boylu olmasına ragmen tek soğan gibi büyümüş yani koca dev bir soğan görünümü var alt kısımda sonrası uzun ince süsen yaprakları.Henüz çiçek yok ya da açıp solduğuna dair bir görüntü yok. Fotoğraf makinam arızalı olduğundan ancak pazar günü görüntüleyebileceğim. Sevgiler |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu soğanlı bitkinin türkçe ismi nedir?
|
1 Eklenti(ler)
K0900 bu çiçeğin yabancı ismi allium dur.Yani soğan çiçeğidir.Sarımsak çiçeği de diyen vardır.
|
Sn. hocam, Türkiye'de satılıyormu?
|
Sevgili K0900
Koçtaşta beyazının soğanları satılıyordu. Ama şu an yok. |
Sarmısak veya soğan ciçeği ismiylemi:)
|
2 Eklenti(ler)
|
K0900, Mental Holland marka almıştım Kozyatağı Bauhous'dan. Adı Allium Nigrus diye geçiyor. Çok güzel beyaz çiçekleri, 1 metreye yakın boyları var ve hala çiçekliler.
|
Bu teknik desteklerden sonra havada karada soğanı temin ederiz, teşekkürler:)
|
Herzaman:cool:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Orjinal ismi Allium beyaz olanın allium hirtifolium var album , mor olanın Allium Gladiator dür.
|
Sn. hocam, bu çiçek (Ankara için) hangi tarihlerde dikiliyor?
|
Bu çiçek Ankara için Eylül aralık arası ekilebilir.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025