![]() |
Alıntı:
|
Soğan kaynağı olarak yabancı bir site
Forumun soğanlılar bölümünü okudum, pek çok tür hoşuma gitti ama internetten yerli satıcılarda bir kaç ticari tür dışında hiç biri yok. yabancı bir site ilgimi çekti: http://www.kpr.eu/tr/ Bu site hakkında fikri olan var mı?
Ya da yaz sonu-ilkbahar da açan soğanlı çiçekleri İstanbul'da şimdi saksıda nereden bulabilirim? Eylülde soğan alıp dikmeyi düşünüyorum ama ya şimdi açmış olanlar? Satılmaz mı bir yerlerde? |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Geçen sene saksıdan çıkarıp muhafaza ettiğim soğanlarımın hangi çiçeğe ait olduklarını bir türlü çözemedim. İris, Nergis, Safran dikmiştim.
Fotoğraf pek parlak değil kusura bakmayın, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
soldan 2. safran diye tahmin ediyorum |
Soldan sağa nergis, safran, iris (süsen) diye tahmin yürütüyorum ben de, en sağdakini ise hiç anlayamadım. Bakalım kgursan ne diyecek? :)
|
Sayın aysebereket,
Soldan itibaren.. Nergiz, Crocus,(safran değil) Iris, ve sonuncusunun ne olduğunu kestiremedim. O da nergiz veya kara çiğdem de olabilir! |
Teşekkür ederim İbrahim37, sonuncusu da nergis herhalde çünkü hiç kara çiğdem'im olmadı.
Ancak aklıma takıldı crocus safran aynı değil mi? Yeni aldığım soğanların üzerinde de crocus safran yazıyor. |
safran crocusun bir türüdür. ibrahim abi crocus konusunda uzman olduğu için resimdeki cormun bir safrana değil de başka bir tür crocusa ait olduğunu belirtmek istemiş.
|
Hem internet siparişi ile Zengarden'den hem de Bauhaus'dan 200 kadar Çiğdem soğanı aldım, her hafta bahçe-saksı karışık dikiyorum. Bir miktar kum bulmuştum toprakla karıştırdım. Kompost toprak yok hiçbir yerde, saksı için düşünmüştüm, hep torf var. torf+kum+perlit + azıcık organik gübre karışımına dikiyorum, bahçeye de olduğu gibi artık. Haydi hayırlısı. Ha bu arada bence ne safran, ne crocus, haddim olmayarak: Çiğdem.
|
Alıntı:
|
arkadaşlar benim amarillys soğanlarım gittikçe küçülüyor büyümeleri için ne yapabilirm. şu an çıkardım ve dinlendiriyorum. yılbaşından sonra dikecem.
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar
Geçen hafta Eminönünden 6 tane sümbül soğanı almıştım. Bir hevesle gelir gelmez diktim. Ancak dün farkettim ki sarı sümbül soğanları toprağa değdiği yerden küflenmiş ve çürümeye başlamışlar. Çıkardım asprinli su ile temizledim.Biraz küfü kurusun, havalansın diye güneşli bir yere aldım.Yeniden diksem acaba bu soğanlar yetişir mi?Başka ne yapmalıyım? En kısa zamanda resim de çekip paylaşacağım. İnşallah onları kurtarabilirim.Renkleri sarı diye çok heves etmiştim. |
Küf başka, Çürük başka şeydir. Küf mantarı olarak gri renkli penicillium mantarları soğana fazla zarar yapmaz, ancak soğan dokusunun içine işlemiş siyah lık varsa o soğanı çürütür.
Yaptığınız işlem geçersizdir. ayrıca eğer köklenmiş olarak güneşe koyup kurutmaya çalıştıysanız hepten yanlıştır. soğanlar canlı varlıklardır. çamaşır gibi beyazlatılıp kurutulmaz :))) Kökleri kuruyunca tekrar köklenmesi zor olur. Fazla bekletmeden toprakla kucaklaştırın. |
Alıntı:
Yetiştiriciler bu noktayı dikkate almalı. |
Sn kgursan, Henüz bir köklenme sözkonusu değil. Ama anlatımda bir yanlışlık olamsın diye nce fotograf ekleyeim en iyisi. Sonra sorumu daha doğru sorabilirim. O zaman değerli tavsiyelerinizi hemen uygulayailirim. teşekkürler
|
2 Eklenti(ler)
Birkaç ay önce Koçtaş'tan aldığım kokulu zambaklarımın çiçekleri ve yaprakları kuruduktan sonra soğanlarına bakmak istedim. Soğan dış kabuğu yumuşayarak erimeye başlamış, soğanın orta kısmı ise yok olmuştu. Soğanlarımın yaşama şansı var mı, ne yapmalıyım?
Eklenti 259941 Eklenti 259942 |
Hemen dikin ortada kaybolan şey çiçeğin sapıdır ve normaldir. Dikin açıkta kalsın ve Nisan da sürmeye başlayınca bakımına başlarsınız. Bu cinsi biraz derin dikmeniz gerek. soğan üzerinde 5-6 cm toprak gelsin.
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Önceki mesajlarımda bahsettiğim sümbül soğanı fotoğrafı. |
Herkese merhaba geçen hafta eminönünden aldığım lale ve sümbül soğanlarını hemen diktim üstlerini bir parmak geçecek kadar da toprak attım.Şimdi görüyorum ki bazıları yeşil filiz vermiş.Üsterini tekrar toprakla kapatayım mı? Yardımcı olabilecek var mı??
|
Münevver hanım soğanınız çürümüş bence atın gitsin.Bu çürüklük soğanın tümüne yayılır.Soğanınız ölür.
|
Sn Hocam100
Ben de umudumu kaybetmiştim.En iyisi öyle olacak galiba. teşekkürler |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Baharat için kullanılan safran hangisi?
Arkadaşlar yanlış anlamadıysam çiğdemin diğer bir adı da safran. Ancak benim öğrenmek istediğim baharatı için yetiştirilen safran cinsi hangisidir. Eğer mümkünse fotoğrafta eklenebilirse memnun olurum. :DTeşekkürler.
|
Başıma kötü bir iş geldi camekan balkondaki ters lalem çürümüş ama şöyle birşey oldu kalan parçalarda minik pıtırcıklar oluşmuş ve bende bu tomurcukları tekrar tentürdiyotlayıp toprağa diktim ve köklenme olayı gerçekleşti boyutları 1 mm çok ilginç geldi şuan yaşamakta olan yarı çapı 5cm olan adıyaman lalemi bunun gibi ölmemesi için ne yapmam gerekir galiba fazla suladığım için öldü ama bu sefer adıyamanı hiç sulamıyorum çok krkuyorum ölen soğanın içerisinden milyarlarca minik kurt ve soluncan gibi iğrenç varlıklar çıktı az kalsın istifam etçektim oakadar kötü kokulu ve iğrençti aynısını balkonumdaki diğer bitkilerin başına gelmemesi için ne yapmalıyım.
Bugün adıyaman lalesini söktüm ve aynı manzaranın erken tanısı bende çürüyen yerleri bıçakla kestim ve yaraların kuruması için dışarı attım ve yarın bigüzel yıkayıp bakteri üremesini önlemek için tarçın tozu dökücem faydası var dediler ve bunu ertesi gün tekrar yıkayıp kurutup(soğanın içine su kaçırmadan) cam bir kabın dibine çakıllı şekilde gömücem sadece kökleri besinli suya deyecek kurtulurmu ??? |
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/soganli...kiler/5731.htm |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025