![]() |
Cevabınız için teşekkurler sayın kgursan.Adana'da sıcaklar erken basladıgı icin çiceklemeden sonra nergislerin ustune file cekip sıcak etkisini azaltmak bir yontem olarak dusunulebilir mi %40 ve % 60 gunes etkisini azaltan file elimde mevcut narenciye fidan yetistiriciliginde kullanıyoruz.Saygılar..
|
Alıntı:
|
Bu yıl deneyecegim,adana'da pek bahar geçisi olmaz 10 gun sonra yaz havası başlar.Nisan ayında 25 civarıdır sanırım.
|
Alıntı:
Bu yazdıklarınızdan ben şunu anlıyorum.. Eminönü gibi yerlerde temmuz-ağustos-eylülde aşırı sıcaklarda kabak gibi güneşi gören tezgahlarda satışa sunulan soğanların çiçek taslağı zarar görüyor demekki.. Ayrıca çevredeki taşıtların egzos gazlarıda cabası.. Alıcıların aklına bile gelmez bu.. Sonrada benim soğanlarım neden çiçek vermedi diye düşünüp dururlar.. |
merhabalar,
kasım ayında yapımarketten aldığım sümbül kasım ayının ortasında hemen açtı,şimdi sadece uzun uzun yaprakları var üstünde.formda okuduguma göre benım sümbüller erken açmış.bazılarında yenı çiçeklenme olmuş hatta.hangi zamanda cıkarmalıyım soğanlarını yapraklanma bittiğindemi.bu konuda bilgi verirseniz sevinirim... |
Alıntı:
Şimdi yapraklar kendiliğinden sararmaya başlayıncaya kadar azar azar sulayıp bakıma devam edin ki soğan beslensin ve gelecek yıl da güzel çiçek versin. sanırım bu bakım Hazirana kadar sürer. |
Evet sn Pria, aynen dediğiniz gibi. Eksoz gazı 1 no lu etilen kaynağıdır.
|
Forumdaşlar
Bir arkadaşım bana bahçesinde bulunan soğanlı ya da yumrulu çiçeklerden hediye etti fakat adını bilmiyorum. Sümbüle benzeyen mor gibi çiçekleri var ama sümbül gibi çok çiçekli değil |
Sümbülün doğal formunda da fazla çiçek yoktur. Belki de Muscari olabilir. Ama şu an açmamış olmaları lazım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
merhabalar gecen hafta yapımarketten resmine hayran kalarak aldığım soğanlı çiçeklerimi nasıl ve ne zaman dikeceğimi bilmiyorum.formda dahlia hakkında bilgiler okudum okudukcada kafam karıştı.resimlerini ekledim.bu kökü nasıl dikmem gerek.bilgi verirseniz seviniri.
|
3 Eklenti(ler)
buda 2 . soğanlı çiçeğim bunun hakkında formda bilgi bulamadım.bunu nasıl dikmem gerektiği hakkında bilgi verirseniz sevinirim.şimdiden teşekkürler.
|
sn hanndan, yıldız soğanını filizlenme başı yukarıda kalacak şekilde 15 cm.derinlikteki çukura dikin,diğer soğanıda alt resimdeki şeklilde görüldüğü gibi 10 cm derinliğe dikebilirsiniz.
|
Sevgili Hanndan
Bu başlığa bakarsanız gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=9064 |
Poşetinde mala işareti olan aylar dikim -ekim ayları çiçek resmi olanlar da çiçek açacağı ayları belirtmektedir.Ayrıcaaçıklayıcı bilgi katalog kağıdında yazmaktadır.İlave bilgi siterseniz sitemizde bu soğanlarla ilgili başlıkta ayrıntılı bir şekilde bulabilirsiniz.
|
Hocam100 sizi yakalamışken sorayım, diğer bir başlıkta sormuştum ama görmediniz sanırım. Bu sene safranlarım açmadılar. Geçen sene çok güzek açmışlardı. Neden olabilir acaba? Birde safranın açma vakti ne zamana denk gelir?
|
Sayın Hanndan,
Dahlia yumrularının birkaç tane olduğunu göreceksiniz. Bir sapa bağlı durumdadırlar. Sap kısmı yukarı gelecek şekilde ve sap üst bölümü yumuşak bir toprağın 10 cm altında kalacak şekilde toprağa gömün. Toprağı sadece nemlenecek kadar sulayın. Daha sonra toprak üstüne çıkan filizleri görene kadar sulamayın. Birkaç dal halinde çıktıklarını göreceksiniz. Dahlia başlığını da inceleyin. Çok faydalı bilgiler vardır. |
Alıntı:
|
Evet geçen yıl saksıya ekip oradan hiç çıkarmamıştım. Sıvı besinle takviye etmiştim. Bu yıl yeşil yaprakları çıktı ama çiçek açmadı. Teşekkür ederim.
|
Alıntı:
|
arkadaşlar geçen yıl ki dahlialarımı tarife en uygun biçimde ( topraktan söktükten sonra havalandırdım, fungusitledim ve içinde talaş olan güneş görmeyen bi yerde sakladım.) depoladım dün karton kutunun içinden aştıgımda ise tam hayal kırıklıgına ugradım bütün dahlilarım su kaybına ugramış çürümüş büzülmüşler öyleki içleri geçmiş. yani nerde yanlış yaptım anlamadım ki. keza lilyumlarıda aynı şekilde depoladım onlarda öyle olmuş.
|
Ben bu konuda kendi tecrübemi tavsiye ederim.Renklerini ayırarak patetes filelerine koyarım.Tabi oramından toprak alıp yağ tanekelerine alta bahçe toprağı üstüne fileler tekrar üstüne de bahçe toprağı koyarım.Ayda BİR HAFİF NEMLENDİRMEK İÇİN sularım.Amaç kurutmamaktır.Nisanda ekerim hepsi de sapasağlamdır.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
sayın kgursan mart sonu ektiğim frezyalar,bir kaç soru da sormuştum size hatırlarsanız.Çimlendirdim,nasıl gözüküyorlar sizce?Büyük saksıda 6 soğan var 4tanesi çimlendi küçük saksıda 4 soğan var 2 tanesi çimlendi.Hala evin içindeler,kapalı balkona almam gerkiyor mu?
Eklenti 202196 Umarım fotoğrafı yükleyebilmişimdir:) |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Doğru forumdamıyım,
Aşağıdaki soğanları çok ufak sarı çiçeklerin ,hangi soğanlı bitki olduğunu aramızda bilen var mı? Eklenti 214798 |
1 Eklenti(ler)
Birde bu bitki var...ne olduğunu tam anlamadım.
Orkide desem sanki orkide değil gibi.. Yardımcı olurmusunuz? Eklenti 214799 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba
Koçtaştan aldığım bu soğanlarım ekim zamanı şubat mayıs arası diyordu son anda mayısda ekmiş oldum.Umarım çiçeği resimdeki gibi olur bakımı nasıldır ? Kolay mı çürür, sonradan söküm ister mi acaba teşekkürler |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025