![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mart başında ekilen bodur bir cinsin 10-20 cm civarında olması gerekir. Ne tür toprağa ektiniz ve sıcaklık koşulları nedir? İyi gelişen bir yıldız haziran-ağustos aylarında ilk çiçeklerini göstermeye başlıyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-08-2012
|
Öncelikle cevap icin teşekkürler. toprak cinsi konusunda pek bilgili diilim.cicekler icin satilan hazir karışım topraklardan kullandim.ilk denemem zaten. Sıcaklık 12-20 arasi değişken. bir de kusura bakmayin takvime işaretlenmiştim 22 martta dikmisim. Bu sene bikaç girişimim oldu da karışıklık olmuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-04-2014
|
Hepinize çok teşekkür ediyorum. Sayenizde tanıştığım dahlialardan ben de satın aldım. Yalnız gelen yumrularda ekteki resimde görebileciğiniz gibi filizlenmeler başlamış. Dikmek için geç mi kalmışım? 100 litrelik ve 50 litrelik saksılara torflu toprağa birer yumru takımı dikiyorum. Tecrübelerinize dayanarak bu boyutlardaki saksılarda çiçek verimi hakkında birşeyler söyleyebilir misiniz? Bir de bu filizlenme olayı büyümede sıkıntı oluşturur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-01-2014
|
Saksıda bodur dahliamın son hali.
Çok küçük bir tomurcuğuda var artık, inşaallah çiçeklendikten sonraki halinide bırakırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
40-60 cm boylanan çeşitlerini, 50 litrelik, 90-120 cm boylanan çeşitlerini 100 litrelik saksılara dikmeniz uygun olur. Filizlenenler fazla bekletmeden dikilirse sorun olmaz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |