agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler
(https)




Beğeni Düzeni267Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-09-2015, 21:29   #1
Ağaç Dostu
 
hocam100's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-10-2008
Şehir: Denizli
Mesajlar: 3,941
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feyziuslu Mesajı Göster
Geçen yıl 35 adet tohum ürettim ve bunlardan 22 tanesi çimlendi.Şu an toprak içinde küçücük soğanlar şeklindeler.Soğanları ilkbahar başında tabiatta olması gereken yerlerine 4 veya 5'li guruplar halinde dikeceğim.Bu sene tohum kapsüllerinin çoğu kurudu.Sanırım tozlaşmada sorun oldu.Ama yinede 30 civarında tohum üretebilirim.Onları da çimlendirip soğanlarını tabiata nakledeceğim.
Çiçeklerin ömürleri bir gün.İkindi ile akşam arası açıyorlar,ertesi gün yerlerini başkalarına bırakıyorlar.Kokusu çok hoşuma gidiyor.Benim kum zambaklarım her gün bir ile beş arasında çiçek verdiler.Onların cep telefonu ile çektiğim üç adet fotoğrafını sizlerle paylaşmak istiyorum.
Feyzi bey harikalar. İnş ben de görürüm.Ben biraz ihmalkar davrandım sanıırm. Bu hafta nihayet yeni bir saksıya ektim.Damacanayı kestim içine ektim.

feyziuslu, eneskrky ve Jakin beğendi.
hocam100 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2015, 22:11   #2
Ağaç Dostu
 
feyziuslu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-10-2012
Şehir: manisa
Mesajlar: 131
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hocam100 Mesajı Göster
Feyzi bey harikalar. İnş ben de görürüm.Ben biraz ihmalkar davrandım sanırım. Bu hafta nihayet yeni bir saksıya ektim.Damacanayı kestim içine ektim.
Mevlüt Hocam;Bir arkadaşım vasıtasıyla getirttiğim milli,humuslu gediz nehri toprağını yanmış koyun gübresiyle karıştırdım,piyasada satılan torf ile toprağın kuruduğunda ortaya çıkan fiziki sertliğini giderdim.(20.20.20 NPK+Me) gübre ile 15 günde bir ek takviye yaptım.Saksının üst yarısını deniz kumu ile doldurdum,ki toprak soğanları sıkmasın ve çiçek sapları rahatça yüzeye çıkabilsin.Yaptığımın tam bilimsel olduğunu söyleyemem,ama sonuç aldım.Gerçi NPK'lı gübredeki faktörlerden biri,sanırım N(Azot) soğanlı bitkilerin pek tercih etmediği element diye hatırımda kalmış(Yanılabilirim).Ayrıca benim saksı 10 Numara. Yani oldukça büyük.Zaten 50 cm'den daha derin saksı öneriliyor.Ayrıca;saksı değişiminin sonbaharda değil de,erken ilkbaharda ve beş yılda bir yapılması öneriliyor.Aksi halde çiçek açmıyor.Umarım en kısa sürede en güzel sonucu alırsınız.Yetiştirdiğiniz çiçekler dillere destan Mevlüt Hocam.

akçabardak ve Jakin beğendi.

Düzenleyen feyziuslu : 17-09-2015 saat 22:26 Neden: imlâ
feyziuslu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025