Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hocam100
Feyzi bey harikalar. İnş ben de görürüm.Ben biraz ihmalkar davrandım sanırım. Bu hafta nihayet yeni bir saksıya ektim.Damacanayı kestim içine ektim.
|
Mevlüt Hocam;Bir arkadaşım vasıtasıyla getirttiğim milli,humuslu gediz nehri toprağını yanmış koyun gübresiyle karıştırdım,piyasada satılan torf ile toprağın kuruduğunda ortaya çıkan fiziki sertliğini giderdim.(20.20.20 NPK+Me) gübre ile 15 günde bir ek takviye yaptım.Saksının üst yarısını deniz kumu ile doldurdum,ki toprak soğanları sıkmasın ve çiçek sapları rahatça yüzeye çıkabilsin.Yaptığımın tam bilimsel olduğunu söyleyemem,ama sonuç aldım.Gerçi NPK'lı gübredeki faktörlerden biri,sanırım N(Azot) soğanlı bitkilerin pek tercih etmediği element diye hatırımda kalmış(Yanılabilirim).Ayrıca benim saksı 10 Numara. Yani oldukça büyük.Zaten 50 cm'den daha derin saksı öneriliyor.Ayrıca;saksı değişiminin sonbaharda değil de,erken ilkbaharda ve beş yılda bir yapılması öneriliyor.Aksi halde çiçek açmıyor.Umarım en kısa sürede en güzel sonucu alırsınız.Yetiştirdiğiniz çiçekler dillere destan Mevlüt Hocam.