![]() |
|
![]() |
#211 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2011
|
Merhabalar, geçen yıl fuardan alıp diktiği lale soğanından birisi büyümeye başladı ama çift dal şeklinde. Acaba birini budasam mı diye düşünüyorum. Bitkinin kuvvetini alır mı acaba? http://4.bp.blogspot.com/-dME7vetcgb...slale-fide.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Benim ters lalelerim.Bu yıl ilk kez ektiğim ters lale türüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Ağaç Dostu
|
Fritillaria meleagris'tir. Düzenleyen hocam100 : 03-04-2012 saat 19:16 Neden: imla hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Ağaç Dostu
|
Ters lalelerim nihayet açtı: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-05-2010
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Bu da az önce çekilmiş görüntüsü: ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Ağaç Dostu
|
Sayin Kedi tirnagi,cok iyi etmissiniz ki saksiya ekmissiniz.Ben 2 yildan beri yer degistirmeme ragmen,bir turlu tutturamadim.. Onumuzdeki yil ,sogan aldigimda,dogrudan saksiya ekecegim.Baska caresi yok Insallah ciceklernir arkadasim.. Düzenleyen sarigoz : 23-03-2013 saat 09:59 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Ağaç Dostu
|
Sarıgöz hanım ters lale çok su biriken yerde çürüyebiliyor.Su birikmesini önlemek için yanlarına drenej yapın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-05-2010
|
Ters lalem yaprak geliştirmeye devam ediyor. Gelişimi sanırım normal. Endişem ise sap gelişimi ve çiçeklenme döneminin sıcak havalara kalıp etkilenecek olması. Çekmeköy kent merkezine göre yazın daha serin oluyor ama yine de endişeliyim. Sabah güneş alan, öğleden sonra aydınlık balkonumda tutuyorum. Geçen günki fırtınada balkondaki bitkilerim tozlanmıştı. Bu akşamüstü spreyle yapraklarını yıkadım. Umarım sorun olmaz. Suyu da pek vermemeye çalışıyorum zaten. ![]() Düzenleyen Kedi Tırnağı : 21-04-2012 saat 20:05 Neden: foto ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Ağaç Dostu
|
Ben yetiştirdim.4 yıl sürdü çiçek açması.Biraz zahmetli bir iş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
|
Zafer İnandıklı abimin vaktini ayırıp getirdiği ters lalem. Çok teşekkür ederim tekrar. Çok ayrı bir güzel geliyor bana. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-04-2010
|
Erzincan-Çayırlı-Esence Dağı-Yedigöller'den bir ters lale. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-08-2008
|
çok güzel bir doğal tür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-11-2012
|
Merhaba, arkadaşım bir ters lale soğanı hediye etti fakat nasıl ekeceğimi bilmiyorum. Bir çok soğan resmine baktım ancak ne tarafın üst olduğunu anlayamadım. Elimdeki soğanın bir tarafı neredeyse düz yalnızca ortasında yuvarlak koyu bir alan var. Diğer tarafı ise sanki bıçakla kesilmiş gibi içe doğru bir katmanlar var. Bu soğanın kök kısmı neresi? şimdiden teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-07-2006
|
Alıntı:
Neyse..İki ayrı resim yollasaydınız tarifi daha kolay olurdu..İçeri doğru bükük kısım üste gelmeli..Ama yine de içim rahat söyleyemiyorum.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Aslında resim yükledim ancak nedense silinmiş. şimdi yine gönderiyorum. Resim 1: ![]() Resim 2: ![]() Ben ilk resimdeki taraf üste gelecek şekilde ektim ve bir kaç gün sonra şu görüntü oluştu: ![]() Şimdi herşey normal mi yoksa yanlış mı yaptım diye korkuyorum. Özellikle sulama konusunda çok kararsız kaldım. Sanırım belirli bir zaman yok sürekli toprağı kontrol edip kurudukça sulanacak. Umarım hata yapmamışımdır.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-07-2006
|
Her şey normal görünüyor..Hotmailde de yazdım..Artık bir daha çıkarmamak üzere gömün,bekleyin ilkbahara kadar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Yeni Üye
|
İlginiz ve yardımınız için çok çok teşekkür ederim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
|
Hemen ekin yoksa çürürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar, İnternetten aldığım ters lale soğanları geldi. Daha önce hiç görmediğim için emin olamıyorum, netten de araştırdım soğan resimlerini ama hala emin değilim. Doğru mudur acaba gelen soğanlarım, ters lale mi bunlar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Ağaç Dostu
|
Doğrudur ama dikim için çok geç kaldınız hemen dikmenizi öneririm yoksa çiçek açmazlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|