Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kedi Tırnağı
Geçtiğimiz yaz sonu Kadıköy' deki bir çiçekçi Kioskundan aldığım iri soğanı karton ayakkabı kutusuna koyup ayakkabı dolabına koymuştum. Bir süre sonra evdeki ağır kokunun kaynağını ararştırırken soğanlar aklıma geldi. burada zehirli gaz yayabileceğini okuyunca hemen kutuyu balkona çıkardım. Zaten alttan köklerini uzatmaya başlamıştı. sonbaharda bir türlü saksıya ekemedim ve uzun süre balkonda serin havada kaldı. Kutunun kapağı hafif aralıktı. Geçen gün artık saksıyı hazırlayıp torf içine gömdüm. Üzerini 5-10 cm torfla kapatıp hafif can suyuyla kendi haline bıraktım. Soğanın ortasındaki boşlukta 2 yumru belirmeye başlamıştı. Umarım ekmek için geç kalmamışımdır. Ne zaman açar acaba çiçeğim? Saksıyı daha serin olan mutfakta tutmayı düşünüyorum.
|
Bu mesajda belirttiğim gibi ters lalemi saksıya torfa ektim ve kalorifer peteğini kapattığım mutfağımda durdu. Arada nadiren su serptim yüzeydeki torf kurumasın diye. Ve sonunda belirdi. Şu an mutfak balkonumda duruyor. Geçen gün yağmurdan nasiplensin diye açığa koydum ıslattım iyice. Faydalı olur diye düşündüm. Bu vakitten sonra sulama durumu nasıl olmalı acaba? Fazla su vermeyin denmiş genelde. Çiçeklerini görebilecek miyim acaba? İçimde olumlu bir his var
Bu da az önce çekilmiş görüntüsü: