![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
Alıntı:
Süzgeç gibi birseyi seçmemdeki neden saksıları tek tek toprağa gömmek zor oluyordu ve yer kaplıyorlardı saksıyı yerinden alınca da çirkin duruyordu böyle bir yerde dursunlar diye yaptım.Bu arada sizden almış olduğum lilyumların üst filizlenmiş kısımlarını toprağın üstünde bıraktım yanlış mı yoksa ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
beyaz zambak
Sn. lilium soğanlarım şimdi geldi. Gayet sağlıklı görünüyolar öyle değil mi? ![]() Ekmek için ağustos sonunu mu bekliyeceğiz yoksa hemen dikmelimiyim? Bir de fotonun altın da kendiliğinden dökülmüş pullar var. bu pulları ne yapmalıyım? Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu.
|
O zaman yüzeysel dikmiş oluyorsunuz???!! Tam soğanın üstünde, filizlerin soğandan çıkmış olduğu nokta nın üzerinde 8-10 cm toprak olmalı. Filizler tam soğandan çıktığı noktadan itibaren kökler verecek bu kökler toprak içinde kalmalı. Diğer deyimle filizin 7-10 cm kısmı toprak içinde kalmalı. Bu durum L.candidumdan farklı olan noktadır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn. nurcan hanım ben daha ekeli bir hafta oldu, siz benden öndesiniz, ama sizin de bu işi iyi bildiğinizi biliyorum ![]() ![]() Not: Fenni yani zirai gübreyi çiçeklerde kullanılmasını pek tavsiye etmem, bilhasa amatörce ve bilgisiz ise kişi, kullanan kişilerinde oranlarını çok iyi bilerek ayarlamaları önemlidir, gübrenin normali faydalıdır, fazlası da zararlıdır yakar kurutur. Hatırlatmada fayda var. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kgursan göndermiş olduğunuz 4 soğanın 1 tanesini saksıya diğer üçünü de bahçeye biraz daha geç dikmiştim . Bu saksıdaki, çiçekler kocaman ve çok güzel kokuyorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|