![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu.
|
Sn Benol hanım., Sonbaharı (Kasım) bekleseniz iyi oluri saplar sararsın. Toprağa yanmış hayvan gübresi ile karıştırmak iyi olur. zararı olmaz. sanırım ilaçlama gerekmez. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben bütün soğanlıları yer değiştirdim ve diktim. Düzen için sabredemedim:=)) İnşallah bir şey olmaz:=(( Gübre 2 senelik yanmış inek gübresiydi. Topraksa dere kumu ve mili karışmış çok güzeldi. Lilyumlarda taze yapraklar vardı.3 gün oldu henüz bozulma olmadı. Havaların kapalı ve yağışlı gitmesi benim şansımdı. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
Oriental
Sayın Kamil Bey sizden gelen zambakların dalı kuruyanların soğanını çıkardım.Bir tanesini hiç bulamadım. Durumları nasıl bilgi verir misiniz?Neden böyle küçülmüşler? Nasıl ekeceğimi de bilemedim.Pulları ayırıp mı ekmeliyim yoksa tüm mü?Şimdi hemen ekmeli miyim? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu.
|
Sn hberbul., soğanlar beslenmiş olarak dikildiler ve çiçeklerini verdiler, besinlerini çiçekler için harcadılar. Ancak saksıda veya diktiğiniz yerde yeterli biçimde beslenememişler ve besin deposu olan soğanlar küçülmüşlerdir. Soğanlılarda soğan büyütme işi tarlalarda, bol güneş ve topraktan besin vererek ve yaprakları uzun süre yeşil kalıp fotosentez yaparak soğanları irileştirir. İrileşmesi için çiçekleri açmadan koparılır ve besinler soğana gider. Koşullar uygun olmayınca besin ambarı da küçük kalır. Kökleri kalmamış,çürümüş soğanlar bitki veremez. Bu soğanlarınızı şimdiden dikin, Dışarı koyun Nisan ayında sürgün verirlerse sulama ve besin verme işini yaparsınız. bitkilerin bakımını yaparsınız. kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2011
|
sayın kgursan aynı saksı içine 3 zambak ektim. Biraz yeşerdiler ama bir tanesi sabit kaldı baktım çürümüş yaprak gibi ayrıldı. onları temizledim çürümüş yerlerini kestim tekrar ektim bunlar olur mu ne dersiniz? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu.
|
çürümüşü biraz zor . |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Öznur hanım, Bu zararlı oldukça zararlıdır, bu zararlıyı görmenizde oldukça zordur daha doğrusu bu görülen zararlının pisliğidir ve zararlı gündüz bu pisliğin içinde gizlenir gece zararını yapar, pisliğin içine bakın zararlıyı göreceksiniz. Yaprak diye bir şey bırakmaz. Bitkiyi iki günde tıraşlar. İnsektisitlere hassastır herhangi bir insektisitle sorununuzu çözersiniz. ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Merhabalar ben bu sene çiçekli bitki yetiştirmeye başladım bu konuda bilgim henüz tam değil ve yavas yavas öğreniyorum araştırarak sormak istediğim bir konu lilium konusunda olacak almış olduğum soğanları ektim ve henüz 1 ay geçmeden çiçek vermeye başladı dikmiş olduğum liliumdan bir tanesinde çiçekler açmadan kurudu henüz tohum olacak şekilde bunlar yalancı çiçeklermidir? diğerinde ise çiçek bir tane açtı ve çok küçük lilium boyları ise henüz 30 40 cm civariında yardımcı olursanız sevinirim ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-12-2011
|
lilyum
lilyumlarım yavaş yavaş açmaya başladı arkadaşlar. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
|
devam
devamı |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2007
|
zambak
Selamlar, zambaklardan ilki selam verdi, ama tür olarak ' Gironde ' mi bilmiyorum....devamını bekliyoruz ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Maşallah, çok güzel açmış lilium fotoğrafları geliyor. Daha da çoğalacaktır, ellerinize, gönlünüze sağlık. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu.
|
ilk resim oriental veya melez bir lilium, ikincisi ise asiatic olmalı. Ayrıca ben uzman falan değilim, ve Ağaç lilium adını ilk dytduğum için şaşırdım. Demekki böyle bir lilium da varmış dedim ben de öğrenmiş oldum. öğrenmenin yaşı yok kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
|
lilyumlarım |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-03-2010
|
anneminkiler
gözdeleri |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Bu sene aldıklarımdan. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Rengi çok değişik. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Oranj. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sarı kız. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben farklıyım diyor. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
bu zambakları bugün aldım fakat biraz kafam karıştı, bir tanesi neden bu kadar açık renkli? ya da bu zambaklardan hangisi normal? yardımcı olursanız götürüp değiştireceğim yarın. TEŞEKKÜRLER. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim gördüğüm kadarıyla sararanın suyu biraz fazla gelmiş gibi,gelmişse sararabilir daha da sulamaya devam ederseniz yaprağını döker soğan çürüyebilir, Saksıları da çok küçük, çiçekleri solduktan sonra daha büyük saksılara ekerseniz daha iyi olur. |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu.
|
Bu zamanda (günlerin en kısa olduğu zamanlar Kasım-Aralık ) liliumların çiçek açması çok zor-en zor dönemdir. Tahminim ,muhtemelen bunlar çiçek açmayacaklardır!!! Çiçek tomurcukları 1 cm olunca, ışık azlığı nedeniyle etilen üretecek ve tomurcuklar dökülecektir. Kolay gelsin |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|