![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2007
|
Benim kaplan zambakları(tiger lily) çok çok çok çok güzel bir şekilde açtı hayran kaldım.En kısa zamanda resimlerini de ekleyeceğim galeriye.Ama geçende dikkatimi çeken küçük yumrular halinde siyah renkte şeyler çıkmış gövdenin üzerinde sayın lalezar'ın soğanlı bitkiler bölümünde yazdığı soğancıklar mıdır o küçük parçalar onlardan nasıl çoğaltma yapabiliriz?Tam açıklayarak yazmak isteyen varmıdır?Merak ettim ve çoğaltmak istiyorum bu güzellikleri. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2007
|
Sonuçta zambakların öyle çoğalma yeteneği olduğuna göre bu zambak türüde öyledir diye düşündüm zaten o resimdeki gibi parçacıklar var. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
Sayın lilium ben bana yolladığınız 30 lilium soğanını yolladığınız şekilde karton kutunun içinde buzdolabının sebzelik kısmında saklıyorum. Acaba yanlış mı yapıyorum??? yoksa çıkarıp yatak altında filan mı saklasam?? bilemedim şimdi!!! |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Satış bölümü Beyaz zambak (liliumcandidum)sayfa 160 bakınız. Düzenleyen Lilium : 12-07-2008 saat 00:09 |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Moderatör
|
Sevgili arkadaşlar, dün arkadaşımız Lilium'u ziyaret ettim. Bizle çok ilgilendiler, çok teşekkür ederim. Bizleri, bahçesine götürdüler. Çok güzel, zeytin, ceviz ağaçları var. Aşağı kısımdaki erik ve şeftali ağaçlarını görmeliydiniz. Üzerleri meyve dolu. Eşim şeftaliyi tutamadığı için, ben soydum o yedi. Ben mi hiç bakmadım kabuklu kabuklu yedim. Çok da güzeldi. Lilyum hakkında epeyce bilgi aldım, büyük ihracat yapıyorlar (maşallah). Kendim de 35 tane kadar lilium aldım, saksıda yetiştirmeyi plânlıyorum. Sayın lilium, size tekrar teşekkür etmek isterim. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2008
|
Benimde 2 ay önce ektiğim zambak büyüdü ve dün çiçek açtı bir taneside yolda. Ancak benim bilmek istediğim bu çiçeğin ömrü ne kadar ve çiçek öldükten sonra ne yapmam gerekiyor? Sanırım kesmem gerekiyor çiçeği ancak daha sonra yazılanlara göre soğanı ayırmak gerekiyormuş fakat üstünde 30 cm civarında gövde var, o gövde ilemi ayırmam gerekiyor yoksa o gövdeyide mi kesmek zorundayım? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçede Yaseminin dibinden kendi kendine çıkan, açınca güzel bir şey çıkacağını tahmin ettiğim bitkinin Lilium olduğunu söyledi arkadaşlarım. (Bu itkinin adı nedir başlığında) Gerçekten şahane açtı. Kokulu mu diye koklayacaktım unuttum, birazdan bakacağım. Buket Hanım'ın Liliuu ile aynısı galiba. Bahçemin hediyesine çok sevindim http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=19458&c=608 |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. Limon, zambağın şu an ikinci çiçeği de açmış vaziyette.İlk çiçeği ilk günkü renginde değil ama yine de ikisi birlikte çok güzel gözüküyor.Kokusuna gelince hoş bir kokusu var ama biraz ağır bir koku. Bu çiçek bu sene balkonun en güzel renklerinden diyebilirim. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn Hüsnüyusuf bu linkteki benim mesajlarıma bakarmısınız? Zambağınızın çiçekleri geçtikten sonra sapında soğan üretmeyi denermisiniz? Benim ki beyaz zambaktı ama merak ettim renkli olanlarda aynı oluyormu diye. http://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=191&page=30 |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Bu zambaktan benimde çok güzel açtı, son çiçeği önceki gün döküldü. Bende tohum alabilmek ümidiyle, turuncu polenlerini parmağımla ortasındaki uzantıya dokundurdum, ama bilmiyorum başarılı olurmuyum ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar gönderdiğim lilium soğanlarından dökülen pullardan yavru soğan yapan oldu mu? Birde ekim yerlerinizi hazırladınız mı? Yeri hazır olan en az 15cm arayla ekebilir. Ekim zamanı gelmiştir. Saksıya ekicek olanlarda saksı büyüklüğüne göre en az 10 cm arayla ve soğan boyunun 1- 1.5 katı toprakla örtebilirler. Bilhassa soğanlarınızı saksıya ekenlen, üçte bir kum üçte bir yanmış çiftlik gübresi üçte bir toprak şeklinde ekerseniz daha iyi olur. Saygılarımla lilium Düzenleyen Lilium : 13-07-2009 saat 18:38 |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Ekim yeri hazır sn lilium, yarın hemen ekerim.Ayın 15 ini bekliyordum ben. 50 cm çapında 2 saksı hazırlamıştım, 15 soğan için yeterlimidir sizce? Dökülen pul yok ne yazık ki. Gayet sağlıklı duruyorlar. Tarıfiniz üzre yarın ekeceğim.Sağolun bilgilendirdiğiniz için. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-12-2012
|
zambak
merhabalar saksıda zambak yetiştirenler aşagıdaki küf sorunuyla karşılaştılar mı acaba? |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-06-2008
|
yanıt
Sevgili LİLİUM, lilium soğanları şimdi elime geçti. Çok çok teşekkür ederim. Ben bunları saksıya dikeceğim. Seradan dün karışık toprak almıştım. İçinde çam gübresi, hayvan gübresi falan var olurmu acaba. ![]() |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Almış olduğunuz gübreye 3/1 kum ilave ederseniz iyi olur. Ve soğan boyunun 1 - 1.5 katı toprakla örtünüz. |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Lilium; Turuncu renk açan lilyumlarımı dün topraktan çıkardım, nedeni ise, tek kök diktiğim lilyumum bir yığın dal vermiş ve her dal çiçeklendiği için çiçeklerin zayıf kalmış olması idi. Dün topraktan çıkardığımda şaşırıp kaldım, sap köklerinde bir sürü soğan benzeri şeyler vardı. Bunları aynı yere tekrar dikmelimiyim yoksa başka bir yerde bekletmelimiyim. Yani bu soğanlar bir yerde bekletilerekmi olgunlaşacaklar. Cevabınız için teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ne güzel bazılarının yapamadığını sizler belki bilmedende olsa yapmışsınız, bir çok soğanınız olmuş, deseniz ya bana rakip çıkıyor, şaka şaka sakın alınmayın. Sökmekte biraz geç kalmışsınız ama yinede geç sayılmaz, yalnız ana soğanları göremedim, fotoğraftakiler yavru soğan. Soğanlarınızı ayrı ayrı tek tek 15 veya 20 cm arayla köklerini 1cm den keserek ekebilirsiniz. Daha güzel çiçekleriniz olması için bu soğanları 2 veya 3 yılda bir söküp ayırmalısınız. Sökümde geç kaldığınız için fazla bekletmeye gerek yok. Bekletilerek olgunlaşmaz, bekletmemizdeki neden bitkinin de bir dinlenme ihtiyaçı var ve ekim için uygun olan ağustos sonunda toprağa ekeriz. |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkürler Lilium; Ana soğanları büyükçe bir saksıya dikmiştim, bunlarıda neyapacağımı bilemedim. Yarın onları dediğiniz gibi bahçeme dikerim, dilerim bana çok güzel çiçekler verirler, aslında yeri gelmişken ben Lilyumları çok seviyorum, elinde Pembe Lilyum soğanları olan varsa benim turuncularla değişebiliriz, tabi yavrularla. Sevgiler... |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
|
Sevgili dostlar Datça Gebekum bölgesinde Doğa koruma alanında ve plajlarda kendiliğinden çıkan (Oradaki insanların kum zambağı dediği) zambakların fotografları aşağıdadır.Bu türün adını belirtirseniz çok sevinirim. Sabahları muhteşem bir koku veriyorlar bütün plaj zambak kokusu ile kaplanıyor. |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Alıntı:
bunlar çok güzeller . samsunda kumsallarda da kendiliğinden biterdi, çok da güzel kokarlardı... |
|
|
|
|
![]() |
|
|