![]() |
|
![]() |
#1051 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-01-2012
|
![]() Sonunda benimkiler de açtı. Balkonda duruyorlardı ve açınca bir saksıyı evin içine aldım. Bütün ev mis gibi kokuyor. İçeri aldığımdan çiçekler döllenemeyecek, bunun çiçeğe bir zararı olur mu? Seneye tekrar çiçek almak istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1052 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1053 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Artık lilium canddiumların kazılma zamanı geldi bahçemdeki liliumları kazdım arkadaşlar.Uygun ortamda saklayım diye iriliklerine göre ayırdım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1055 |
Ağaç Dostu
|
Stargazer lilyumları sürekli bahçe toprağında bırakıyorum. Sökmek ve yeniden ekmekle uğraşmıyorum zaten 5-6 soğandan ibaret tümü. Yanılmıyorsam dört senedir açıyorlar. Forumda seyrine doyum olmayan lilyumlar var. İnanılmaz derecede güzel ve kusursuz görünmekteler hatta. Benim stargazer lilyumları da eklesem mi diye epey düşündüm ama sonunda dört senedir topraktan hiç çıkmayan soğanlarına rağmen mutlu mesut yaşadıkları için hak ettiklerine karar verdim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1058 |
Ağaç Dostu
|
Bu görünen Sayın kgursan'dan gelen Robina. Gerçekten iri çiçeği var. Toplam 2 çiçeği olacak. (Öyle ters bir yerde ki, ancak fotoğrafını çekince çiçeğini net olarak görebildim ![]() Bir tanesi de açmak üzere, onda da 6 tomurcuk var. Açınca hangisi olduğu belli olacak. Bir tanesi ise tomurcuk yapmadı, çiçeklerini göstermek için seneyi bekleyecek galiba ![]() ![]() Diğeri de açtı ve taliplisi bile çıktı ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen gülenmelek : 12-07-2012 saat 12:55 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1060 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2011
|
Bu yıl ilki düzenlenen, bahçemde ki lilium şenliğinin malesef sonuna gelmiş bulunuyoruz. Son showmenim "Oriental Windsor" ile size veda ederken, sağlık, afiyet ve mutluluklar diliyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada bizim bu güzellikleri yaşamamıza vesile olan, Mutlu Kutlu Beye, Kamil Gürsan Beye ve Düzce' mizin Zirai ilaç bayii olan "Küçük Çiftlik" kuruluşuna sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1063 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Saksıdaki Casablancalarımı bahçeye geçirmek istiyorum. 3 senedir saksıdalar. Sapları kurumadı. Sapların kurumasını beklemelimiyim? Elimde antracol var onunla ilaçlayabilirmiyim? Dikerken toprağa hayvan gübresi karıştırsam olur mu? Teşekkür ederim. Düzenleyen Benol Hazaroğlu : 29-08-2012 saat 10:27 Neden: harf hatası. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1064 |
Ağaç Dostu
|
Casablancalar yer değişimi için henüz erken mart ayında yer değiştirebilirsiniz. antracol ile ilaçlayabilirsiniz, bir de insektisit kullanabilirseniz var olan haşerelerede faydası olur. İyi çürümüş hayvan gübresinin çok faydalı olur, toprakla yarı yarıya karıştırabilirsiniz. Genele bir Not: Hayvan gübre yığınının üstünden biraz güneş görünce tozlaşan gübreyi iyi yanmış gübre diye süpürülüp alınıyor bu iyi yanmış gübre değildir. Bilhas sa çiçek türü bitkilerinizde iyi yanmamış gübreyi kullanmayınız çiçeklerinizi yakabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1065 |
Ağaç Dostu
|
Ben bütün soğanlıları yer değiştirdim ve diktim. Düzen için sabredemedim:=)) İnşallah bir şey olmaz:=(( Gübre 2 senelik yanmış inek gübresiydi. Topraksa dere kumu ve mili karışmış çok güzeldi. Lilyumlarda taze yapraklar vardı.3 gün oldu henüz bozulma olmadı. Havaların kapalı ve yağışlı gitmesi benim şansımdı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1066 |
Ağaç Dostu.
|
Sn Benol hanım., Sonbaharı (Kasım) bekleseniz iyi oluri saplar sararsın. Toprağa yanmış hayvan gübresi ile karıştırmak iyi olur. zararı olmaz. sanırım ilaçlama gerekmez. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1067 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Sayın kgursan sizden gelen liliumlar halen yemyeşiller nasıl bir yol çizmeliyim aklım yatmadı bilgilendirirseniz memnun olurum hatta birtanesinin dibinden yavru lilium geliyor bir sorum daha var buyılda soğan satışı yapıcakmısınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1068 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Bu sene Lilium soğanı için tereddüt ediyorum. Çünkü satılmayınca zarar ediyor ayrıca bu yıl çok meşgulüm. İmkan bulursam satış yapabilirim. kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1069 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
Oriental
Sayın Kamil Bey sizden gelen zambakların dalı kuruyanların soğanını çıkardım.Bir tanesini hiç bulamadım. Durumları nasıl bilgi verir misiniz?Neden böyle küçülmüşler? Nasıl ekeceğimi de bilemedim.Pulları ayırıp mı ekmeliyim yoksa tüm mü?Şimdi hemen ekmeli miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1070 |
Ağaç Dostu.
|
Sn hberbul., soğanlar beslenmiş olarak dikildiler ve çiçeklerini verdiler, besinlerini çiçekler için harcadılar. Ancak saksıda veya diktiğiniz yerde yeterli biçimde beslenememişler ve besin deposu olan soğanlar küçülmüşlerdir. Soğanlılarda soğan büyütme işi tarlalarda, bol güneş ve topraktan besin vererek ve yaprakları uzun süre yeşil kalıp fotosentez yaparak soğanları irileştirir. İrileşmesi için çiçekleri açmadan koparılır ve besinler soğana gider. Koşullar uygun olmayınca besin ambarı da küçük kalır. Kökleri kalmamış,çürümüş soğanlar bitki veremez. Bu soğanlarınızı şimdiden dikin, Dışarı koyun Nisan ayında sürgün verirlerse sulama ve besin verme işini yaparsınız. bitkilerin bakımını yaparsınız. kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1071 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1074 |
Ağaç Dostu.
|
Teşekkür ederim sn coyote., Şimdi çiçekleri geçtikten sonra yapraklar ve saplar sararıncaya kadar bakıma devam edin.mümkünse dışarıda bırakın saksıları ve Nisan ayında tekrar sürgün verecek ve temmuz civarında çiçekleneceklerdir. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1075 |
Ağaç Dostu
|
Sn kgursan yapraklar ve sapları sarardı ben de söktüm soğanları bir kısmını babama vereceğim çok beğenmişti,, yanlış mı yaptım ki sökmekle ![]() Sanki soğanlı bitkiler sökülür kalmış aklımda ilk defa yaptığım bişey bu arada normalde sökmem ama. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1076 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Bende geçenlerde Kamil beyden satın aldığım soğanlarla ilgili danışmıştım.. Bana verdiği yanıt şuydu: ''..nemli torf içinde saklayacaksınız ama soğukta muhafaza edeceksiniz.! Yani 5 oC civarı uygun olur. yerinde bırakırsanız külfetsiz olur. Nisan da sürdükten sonra bakımını yapabilirsiniz..'' Bende, İstanbul'da sökülmüş soğanları sürekli 5 derecede tutmak zor olduğu için sökmekten vazgeçtim ve yerlerinde bıraktım onları.. Sanıyorum bir mesajında ''soğanları sökünce köklerinin temizlenmemesini'' yazmıştı Kamil bey.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1078 |
Ağaç Dostu.
|
Sn coyote., Normal olarak yaptığınız doğru. Ancak soğanları hemen dikin veya nemli torf-perlit içinde kökleri kurumasın diye muhafaza edin (5 oC cıvarında ) Veya dikin dışarıya atın orada soğanlar uyanıncaya kadar toprak içinde kalsın. Yani ayırın ve tekrar dikin. soğanları açıkta muhafaza etmeyin, kökleri kurumasın. Tabi çok da sulamayın!!!nemli kalsın yeter. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1079 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-12-2012
|
Zambak Soğanı
Orta boy saksıda hediye olarak 6 tane saplı hepsinde de çiçek açmış çok güzel kokulu lilyum geldi. Çiçekleri geçince, yaprakları kuruyup dökülünce, 3.boğumdan hepsinin sapını kestim ve kurumaya bıraktım. Yeşil saplar tamamen kuruyunca saplarını soğanından ayırdım. Köklerini temizledim, çürümüş dişleri ayırdım, doğrumu yaptım bilmiyorum ama soğanları bir de yıkadım. Hava alan ortamda kağıt havlu üzerinde kurumaya bıraktım. Bi 2-3 saat bu şekilde beklettim. Saksıdaki toprağı havalandırdım. İçindeki kökleri temizledim, toprağı kuruttum. Daha sonra soğanların 2 katından biraz az derinliğe soğanları tekrar yerleştirdim, üzerini kendi hazır toprağı ile kapadım. Ancak daha sulamaya başlamadım. Yaptığım bu işlemin ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğunu bilmiyorum. Sorum işe şu; Sulamaya ne zaman başlamalıyım ve yaptığım işlem sonucu yanlışta olsa ![]() Lilyumlarım tekrar çiçek açar mı veya çiçek açması için ne yapmalıyım. Eğer yaptığım işlem yanlışsa kurtarabilir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|