![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Herkesin çiğdemleri çok güzel açmış paylaşım için çok teşekkür ederim. Hocam100'ün sarı çiğdemleri 'Crocus flavus' hibrit bir çiğdem ticari piyasalardaki ismi ise 'Yellow mammoth' Koyu mavi, çizgili veya dış yaprakları açık renkli olanlar ise 'Crocus vernus'tur. Bunlar sarılara göre bir kaç hafta daha geç açarlar. Ayrıca İsviçre Alplerinden gelme olduğu için olabilir deniz seviyesine pek uyum sağlayamıyorlar ve sarılar gibi güzel yavruda vermiyorlar. Benim bahçenin yüksekliği sadece 84 metre. Ben her ikisindende ikişer soğan almıştım. Sarılar ona yaklaştı ancak maviler hala ikide sayıyor. Bilmem acaba deniz seviyesinden daha yükşeklerde yetiştiren arkadaş varsa belki onlar daha iyi sonuç almış olabilir. Her ikiside tohum tutmuyor. Marketlerde yaygın olarak görülen bu iki türdür. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ne çıkarsa başım gözüm üste Eğer ki akyıldız çıkarsa çok daha fazla sevineceğim. Geçen yıl Nisan ayında Ayaş'ta gördüğüm akyıldızlar beni büyülemişti. Hatta bir kaç soğan köylüler kendileri söküp verdiler çünkü bıkmışlardı her yeri kaplamalarından (Ben talan falan yapmadım hani baştan yazayım da, yanlış anlaşılmasın). İşin kötü tarafı ben yazın evde olmadığımdan herşey birbirine karışmış. Zaten ben de soğanlıları çok iyi tanımıyorum. Ola ki bir yerlerde toprağınıza yine o akyıldızlardan karışan olursa, bana gönderebilir misiniz lütfen.Düzenleyen nevsune : 05-03-2009 saat 10:46 |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|