![]() |
|
![]() |
#241 |
Ağaç Dostu
|
Ben soğanlılara bu yıl ilgi duydum, bu yüzden bu konuda tam bir cahilim. Netten araştırsam da daha önce yetiştirmediğim için okuduklarım yeterli olmuyor. Sözettiğim arkadaşım irili ufaklı çeşitli soğanlar vermişti ama geçen yıl bunların çoğu çıkamadılar bile. Bu sonbahar onları saksıların içinden bulup yeniden diktim. Bu da onlardan biriydi. Tam hatırlayamayabilirim ama sağdan ortadaki soğana benziyordu sanki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-08-2008
|
sanırım bendeki güz çiğdemlerinde de tohum kapsülü oluşmuş foto net olmadı ama sanırım anlaşılıyor yine de |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() saksınızdaki diğer bitkiler lale de bundan emin olamadım doğrusu |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Ağaç Dostu
|
soğanı küçük olmadığı sürece yani çiçek acabilecek ebattaysa çiğdemde o boyda yapraklar olduğunda çiçeğinin de olması gerekirdi. bi de yaprakları çiğdem için fazla etli gibi geldi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Ağaç Dostu
|
Zamanından çok geç, şubatta diktiğim 10 adet çiğdem soğanından 8 tanesi toprak yüzeyine çıkabildi. Ve bir tanesi açmayı denedi, ancak özürlü olarak açabildi. Çiçek taçyapraklarının kimisi uzun, kimisi kısa. Fotoğraftan görebilirsiniz: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Benimkile dışarıda dikili idi bu hafta içinde açtılar.Resimledim siznle payalşıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
çok güzeller maşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Ağaç Dostu
|
Nuzel hanım çiğdemler sıcağı sevmiyor.Bunlar dışarda olanlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Ağaç Dostu
|
5cm yeterli idi siz kaç cm diktiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Ağaç Dostu
|
Sayın hocam. Sizden aldığım 5 adet çiğdem soğanından 4 çıktı. Sarı olanı çok sağlıklı şekilde açtı. 1o gün kadar oldu. Halan açmaya devam ediyor. Diğer 3 daha açmadı. Ama 1 tomurcuklu. 5 soğan çürüdümü diye merak ettim. Bugün toprağı eştim ve buldum.Soğan gayet sağlıklı. !0 cm gibi derinlikte idi.Ama hiç yeşerme yok. Az miktarda köklenme olmuş. Biraz daha yüzeye diktim. Sizce bu soğan yeşerirmi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Ağaç Dostu
|
ben sonbaharda diktiklerim bile daha yeni yeni çıkıyor acaba önceden soğuklanmış mıydı kormları? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Herkesin çiğdemleri çok güzel açmış paylaşım için çok teşekkür ederim. Hocam100'ün sarı çiğdemleri 'Crocus flavus' hibrit bir çiğdem ticari piyasalardaki ismi ise 'Yellow mammoth' Koyu mavi, çizgili veya dış yaprakları açık renkli olanlar ise 'Crocus vernus'tur. Bunlar sarılara göre bir kaç hafta daha geç açarlar. Ayrıca İsviçre Alplerinden gelme olduğu için olabilir deniz seviyesine pek uyum sağlayamıyorlar ve sarılar gibi güzel yavruda vermiyorlar. Benim bahçenin yüksekliği sadece 84 metre. Ben her ikisindende ikişer soğan almıştım. Sarılar ona yaklaştı ancak maviler hala ikide sayıyor. Bilmem acaba deniz seviyesinden daha yükşeklerde yetiştiren arkadaş varsa belki onlar daha iyi sonuç almış olabilir. Her ikiside tohum tutmuyor. Marketlerde yaygın olarak görülen bu iki türdür. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ne çıkarsa başım gözüm üste ![]() ![]() Düzenleyen nevsune : 05-03-2009 saat 09:46 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-02-2009
|
[QUOTE=Nariel;371869]Zamanından çok geç, şubatta diktiğim 10 adet çiğdem soğanından 8 tanesi toprak yüzeyine çıkabildi. Ve bir tanesi açmayı denedi, ancak özürlü olarak açabildi. Çiçek taçyapraklarının kimisi uzun, kimisi kısa. Fotoğraftan görebilirsiniz: sayın noriel özürlüde doğmuş olsa bence hala güzeller ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Ağaç Dostu
|
trekking derken yanlış anlaşılmasın- profesyonel değilim amatörce doğa yürüyüşleri yapıyorum arkadaşlarımla. Zaten yürümeyi çok severim fırsat buldukça dağlara tepelere vuruyorum kendimi. Mesela bugün 2 ders arasında 1 saat gibi bir sürem vardı. Okul kampüsümüze yaklaşık 1-2 km uzaklıktaki bir tepeye çıktım turuncu renkte bir çiğdem çeşidiyle karşılaştım. Ancak yanımda sökebilmek için hiçbirşey olmadığından ne yazikki alamadım. Sadece anahtarım vardı ama onunla da soğanlarına ulaşamadım. Zaten ellerim de çamur olsun istemedim ne de olsa derse dönecektim. ![]() Çiğdemler genelde kır olarak tabir edebileceğimiz yerlerde karşımıza çıkıyor. Eskişehir için konuşacak olursak hemen heryerde var sadece dikkatli bakmak gerek. Yaz hariç hemen her zaman görülebilirler. Kışın güz çiğdemleri çiçekleri geçsede yeşil olarak bulunuyor ama çiçeksiz tespit etmek zor tabi. Bir çakı vs yardımıyla soğanıyla beraber mümkün olduğunca toprağıyla sökerseniz bir sorunla karışalacağınızı sanmıyorum. Yer değişimi esnasında çiçekleri geçmesine rağmen soğanları hayatta kalıyor. Sonbaharda doğadan topladığım çiğdemlerin çiçekleri yer değiştirince öldü sanmıştım oysa bir kısmı döllenmeyi tamamladığı için geçmiş şu an kapsülleri var çok büyük surpriz oldu benim için =). |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Ağaç Dostu
|
hatta yanılmıyorsam şu aralar tam ankara çiğdeminin zamanı. Ankara'da herhangi doğa yürüyüşünde keşin karşınıza çıkacağını düşünüyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Yeni Üye
|
evet her gittiğimiz yerde olacağını düşünüyorum ama benim öyle sadece yürüyüş ve çiğdem toplama amaçlı trekkinglerim pek olamıyo birazdaha profosyonel oluyo 4 saat yamaç tırmanışı ve inişi yapıyoruz ve grubu durdrup öyle fotograf çekmeye **** çiğdem toplamaya pek vaktimiz olmuyo maalesef ama bende bu hafta sonu yakınımda yöremde gideileceğim tepeleri araştırmak istiyorum gidip toplamalıyım teşekkür ederim tekrar size ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2007
|
Buradaki mor çiğdemlerde sanıyorum beyaz çizgiler yok... Ya da ben göremedim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kaktüs 'Crocus vernus subsp. vernus' türünün bir çok renkte formları mevcut. Koyu mavi, çizgili, dış yaprakları açık renkli ve hatta beyaz renkliside oluyor. Burada çiçeğin tepe organlarına, çiçeğin yapraklarına ve hatta soğanlarına bakarsan hepsi aynıdır. Türü belirleyen sadece renk değildir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
14 tane çiğdem soğanımdan yalnızca 5 tanesi duruyor diğerleri çürüdü. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-06-2008
|
Allaha şükür 15 tane safranımdan sadece 2 tanesi açmadı. Onlarında soğanları sağlam neden açmadıklarını anlayamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Ağaç Dostu
|
Benim çiğdemlerin diğerleri de açtı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |