trekking derken yanlış anlaşılmasın- profesyonel değilim amatörce doğa yürüyüşleri yapıyorum arkadaşlarımla. Zaten yürümeyi çok severim fırsat buldukça dağlara tepelere vuruyorum kendimi. Mesela bugün 2 ders arasında 1 saat gibi bir sürem vardı. Okul kampüsümüze yaklaşık 1-2 km uzaklıktaki bir tepeye çıktım turuncu renkte bir çiğdem çeşidiyle karşılaştım. Ancak yanımda sökebilmek için hiçbirşey olmadığından ne yazikki alamadım. Sadece anahtarım vardı ama onunla da soğanlarına ulaşamadım. Zaten ellerim de çamur olsun istemedim ne de olsa derse dönecektim.

Çiğdemler genelde kır olarak tabir edebileceğimiz yerlerde karşımıza çıkıyor. Eskişehir için konuşacak olursak hemen heryerde var sadece dikkatli bakmak gerek. Yaz hariç hemen her zaman görülebilirler. Kışın güz çiğdemleri çiçekleri geçsede yeşil olarak bulunuyor ama çiçeksiz tespit etmek zor tabi. Bir çakı vs yardımıyla soğanıyla beraber mümkün olduğunca toprağıyla sökerseniz bir sorunla karışalacağınızı sanmıyorum. Yer değişimi esnasında çiçekleri geçmesine rağmen soğanları hayatta kalıyor. Sonbaharda doğadan topladığım çiğdemlerin çiçekleri yer değiştirince öldü sanmıştım oysa bir kısmı döllenmeyi tamamladığı için geçmiş şu an kapsülleri var çok büyük surpriz oldu benim için =).