![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Zaman zaman doğada gördüğüm ve fotoğrafladığım irislerden. Benzer renk varyeteleri de vardı hatırladığım kadarı ile. Fotoğraflarını bulabilirsem eklerim. Resimlerden gördüğüm kadarı ile iris orientalis olduğunu düşünüyorum. Bir ara iris kerneriana'ya da benzettim. Endemik olarak görünce. Bu rengi sadece bir yerde gördüm. http://www.agaclar.net/forum/marmara-bolgesi/3364.htm ![]() ![]() Kurumuş da olsa çiçek kapsülünü ekledim. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Dün A-101'de görüp aldığım süsen-iris soğanlarını (Küçük soğan şeklinde idiler) bugün diktim, gelişip bu sene çiçek açarlar mı? Yoksa geç mi kaldım?.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2014
|
Sayın Yenigine; A-101'de satılan Iris Hollandica şimdi ekerseniz (25.Mayıs-05.Haziran) tarihleri arasında açıyor. Size gönderdiğim Iris Germaniaca oda (25.Nisan-05.Mayıs) tarihleri arasında açıyor, İstanbulda... Not: Bu sene İstanbul farklı bir kış yaptığı için bu tarihler değişken olabilir. Düzenleyen telato : 29-03-2015 saat 20:16 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahara ekilen irisler sorun olusturabiliyor.Gecen sene 2 paket ekmiştim malesef çiçeğini göremedim.Toprakta kaldilar bahara acacak artik. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2013
|
İris sonunda gösterdi güzelliğini seneye farklı çeşitlerden bulmak lazım ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2013
|
Güzelliklere devam ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
Irislerim tam açmamış olsalar da dayanamadım paylaşmak istedim. En sevdiğim renk uyumu. Mor-sarı harika |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-04-2015
|
Benim İrislerim de açti ama cicekleri pek minik kaldi. Aslinda uzun zaman yeşil aksamini bize seyir ettirdigi icin açmayacagini dusunmustuk ama birkac gün önce bize çok güzel bir sürpriz yapip mavi ciceklerini gösterdi ;-) acaba gölge mi sever güneşli bir yer mi tam anlamadim |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
Sayın Bonjour40 İrisleriniz çok güzeller. Bizimle bu güzellikleri paylaştığınız için teşekkür ederim. Ben ilk defa bu sene saksıda yetiştirdim ve yaprak ucu kurumasını engelleyemedim. Neden kaynaklanır acaba? Bilginiz var mı? Saygılar.. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
![]() Günaydın Buda benim gariban arkadaşları daha açmadı tek başına bekler ![]() |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
pek suyu sevmezler diye bilirim. Sulamayı gozden gecirseniz iyi olur Selamlarımla |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Olur tabi ki paylaşım zamanı Şubat gibi olsun.En iyi eki zamanı bu aylar. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
O da olur.Yaz sonu sonbaharda uygun olur. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Vay arkadaş... Elinde değişik türler olanlara ne mutlu. Bizim gbi elinde tek türü olanlar ne yapsın? ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Satış zamanı( subat mart ayı ) satış sayfalarını gezin derim. |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 25-09-2011
|
İrisler her zaman kaprissiz çiçeklerdir. Hele farklı renkte ve kokulu olurlarsa... Bazı irislerimi beğeninize sunuyorum. 1. I' m back- Yoğun kokulu 2. Ziggy- Kokulu 3. Voltage- Turuncu ve kokulu 4-5. Dark passion- Siyah ve kokulu. Aslında koyu mor. Düzenleyen alys : 04-06-2015 saat 21:32 Neden: Eksik kelime |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili alys, Mukemmeller Değiselim Sizden aldiğim amarylisler actı bu sene http://www.agaclar.net/forum/1383780-post66.htm |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 25-09-2011
|
Alıntı:
Teşekkür ederim. İrislerimi Amerika' dan getirttim. Maalesef Avrupa' da kokulu bulamadım. 10 tür kokulu irisim var. Fazla irislerimi sitemde satışa koyuyorum. Selamlar... İris (Kök) |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2015
|
Merhabalar geçen sene tarlamızın kenerında görüp söküp getirdiğim yabani süsen çiçek açtı .Rengi açık krem gibi boyu çiçeğiyle beraber 12cm kadar normal süsenim henüz açmadı |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sanırım aynı yabani iris bende de var. Çok küçükler. Çiçekleri tam kapanmak üzere iken yetişebildim. Normaller yanlarında dev gibi kalıyorlar. Farklı renkleri olması gerekiyor. Muhtemelen gelecek yıllarda bu küçükler büyüyünce farklı renkleri var mı bakacağız. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|