![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-01-2009
|
Frezyalarım açmış halde görülüyor. Ancak bu yıl bir tuhaflıkları var. Önceki yıllarda harika kokuları ile başdöndürürken bu yıl kokusuzlar. Bir hata yapmış olmalıyım ama ne? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu.
|
frezyaların kokuları
Sn smily., Soğanlı çiçeklerin bazıları çiçeklerinde nektar yani uçucu yağlar üretir. Bu uçucu yağlar sıcakta buharlaşır ve koku oluşur. geçen yıl kokan frezyalar sıcak nedeniyle kokuyordu bu yıl havalar serin gidiyor kokuyu yapan uçucu yağlar buharlaşamayınca koku duyulmuyor. Nedeni bu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Kgursan hocam, Yine kafam karıştı. Benim Balıklıovadan yoldan aldığım Smily nin ki gibi krem beyaz müthiş kokulu. Kırmızı (mor) olanlar niçin kokulu değil. Yoksa onlarda kokulu da havalar serin diye mi kokmuyor. Biraz daha konuyu açarmısınız, lütfen. Birde şu katmerli olanlara değinseniz uzman gözüyle. Sağlıcakla kalınız. Düzenleyen Zeytinci : 10-03-2009 saat 22:41 Neden: İlave yapıldı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-08-2013
|
Merhaba frezyalarınızın cinsi çok güzel gözüküyor tohumlarını nereden aldınız?Bir de bulunduğu saksıya kaç adet tohum ektiniz?Şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-04-2017
|
Tüm frezyaseverlere merhaba... İlk soğanları eylül bitmeden dikmiştim. Fotoğrafı da birkaç gün önce çekmiştim. Ama ancak yükleyebiliyorum. ![]() Yeni sezon hepimize hayırlı uğurlu olsun. Frezyalarımızın mis kokulu çiçeklerini de görmek nasip olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-09-2014
|
Alıntı:
![]() Fotoğraf 5 Ekim tarihinden. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-04-2017
|
İlk Başaklar :)
Tüm frezyaseverlere merhaba, Bugün "Ocak ayı bitmek üzere ama hâlâ ilk başakları göremedik" diye düşünürken ilk fotoğraftaki yarısı çıkmış başak gözüme çarptı. Onu görünce biraz daha bakındım ve tamamen çıkmış olan ikinci başağı da gördüm. Nasıl saklanmışlarsa kaç gündür fark etmemişim. Gerçi geçen gün saksının yönünü çevirmiştim, bakış açım değişmişti, bu da etki etmiş olabilir. ![]() ![]() ![]() 2018 yılında pek çok agaclar.net üyesinin yanı sıra hiç tanımadığı hâlde benimle de frezya soğanlarını paylaşan Sayın Dumlupınar'a teşekkürlerimle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-01-2009
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|