![]() |
|
![]() |
#211 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-01-2009
|
Alıntı:
Frezyalarım bahçede değil de balkon demirlerine astığım uzun saksılardalar. 11 yıl hatta daha da uzun bir zamandan beri benimleler. Her geçen yıl daha da verimli oluyorlar. Resimde sarı çiğdem yaprakları ile karışık olarak görülüyorlar (yarı yarıya) Aynı saksıda sonbaharda sarı çiğdem şubat mart aylarında frezya yaz aylarında da kedi tırnaklarım çiçekleniyorlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
Merhabalar,benim sizinle paylasmak istedigim bir sorunum var,bundan 4-5 yil once aldigim 10 adet frezya,10 adet cigdem soganim vardi!Yillardir saksida kaldilar 2yil once soganlari cikardigimda frezyalarim cogalmis,yanlarindan yavrular bile vermislerdi,cigdem soganlarimin tamamen kuflendiklerini gordum!Simdi ise 3tane frezyam kaldi onlarda cok cilizlar!bircok besin takbiyesi yapmama ragmen neden boyle oldular??Bana yardimci olabilirmisiniz?Bundan sonra ne yapmaliyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Balkon da frezya çiçeğini gösterdi.
Frezya bu sabah gözlerini dünyaya açtı. Pencere önünden balkona alındı. Yanındaki kokulu karafil onu kıskanıyor olabilir. Benjamin de benim niye çiçeğim yok diye hayıflanıyor olabilir. Benim itirazı yok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl benim de beyaz ve sarı frezyalarım vardı, şeftali çiçeği demişlerdi satın alırken. Taşındıktan sonra çiçeklerimin arasında göremedim, ne oldu bilmiyorum. Sayın Zeytinci'nin çiçeğini görünce eyvah dedim, tekrar alıp dikmek için geç mi kaldım acaba? satıcılara gelmemişti daha. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Ağaç Dostu
|
Purple rain'e şimdiden talibim. Bendekiler sarı ve kokulu. Krem renkli olanının da keskin kokusu var belkide en keskin kokulusu odur. Açık renkliler daha keskin kokuludur diye bir yerde okumuştum. Mor olanda (purple rain) herhalde kokuludur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |
Ağaç Dostu
|
Beyaz frezya
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Ağaç Dostu
|
Açıkcası Eminönü'nden tesadüfen zamansız 2 tane frezya soğanı almıştım. Umutsuz vaka olacağını düşünüyordum. Soğanlar çimlenmeye başladığında da konuyu takip etmeye başladım. Çoğunluğunun renginin sarı olduğunu gördüğünde "keşke benimki başka bir renk çıksa" demeye başlamıştım. Bu rengini gördüğüm de bana çok büyük sürpriz oldu. Aynı saksı da halen tomurcuklu olan bir frezyam daha var sanırım o da beyaz olacak gibi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
benim frezyalarımda coştu.Renklilere özendim şimdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Benim katmerli kızlarımın da üzeri tomurcuk dolu. İlk defa katmerli olanından alıp diktim. Çiçeklerini merakla bekliyorum. Camın dışında durdukları için açmaları biraz geç olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Buket Akar'ın mor için kokusuz dediğine takıldım şimdi. Morlar gerçekten kokusuz mu? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Arkadaşlar benim frezya'larım çiçeklenmeye başladılar, sarı ve kırmızılı olanlar çiçek açtı diğerlerini de bekliyorum. Az önce akşam olmasına rağmen farkedince hemen kokladım çok güzel kokuyorlardı. (yarına fotoğraf eklemeye çalışacağım) Sn Zeytincinin sorusuna gelince, geçen yıl yetiştirdiğim mor frezya'lardan hiçbiri kokmuyordu. Bu tecrübeme dayanarak böyle yazdım, farklı bilen arkadaş varsa ve buradan paylaşırsa ben de memnun olurum. Çünkü oldukça hayret etmiştim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Yoğun koku olanlar sarı ve beyazlar.Mor olanda koku yok.Ben çiçekçiden kesme çiçek olarak almıştım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Merhaba, ben yeni üyeyim. Bu sabah Karabük'te kar yağıyordu ve şu an da biraz yerlerde kar var.Ama henüz açmasını beklemediğim frezyam süpriz yaptı ve bütün güzelliği ile açtı.Kokusu çok güzel, renkleri sarı ve beyaz. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Selam arkdaşlar. fresyalarınızın resimleri cok güzel benimkilerin yaprakları 1 karışı gecti fakat cicek yok nedense altında sürekli yavruluyor 1 sogan 3, 4 tane oldu istanbulda oturan arkadaşlarınkilerde actımı yoksa biraz daha beklicezmi. selamlar. Abdullah .... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Irıs41 uzun süre yaprak verdikten sonra çiçek sapını oluşturup çiçekleniyor. Ben yapraklı olarak neredeyse bir ay beklemiştim. Mor olan erken açmıştı ama sarı ve mis gibi kokulu olan daha yeni açıyor. Üstelik şansıma katmerli çıktı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Selam arkadaşlar. sayın minem sizin adınıza sevindim ne yazıkki bendeki firezyalar tomurcuk oluşturmadılar işin garibi diktigim soganların hic bir ceşidi acmadı . laleler haric onlar tomurcuklaşmış ![]() saygılarımla . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sevgili Minem frezyalar gerçekten çok güzel çiçeğinin açması için ne kadar beklemiştik sonunda açtı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Ağaç Dostu
|
Evet Günebakan, iki soğanda aynı saksıdaydı. Mor olan neredeyse bol bol yaprak verdi. Nerdeyse 1 ayda açtı, hatta iki dal çiçek verdi. Sarı olan aynı saksıda olmasına rağmen daha geç tomurcuklandı ve açtı. Ama en güzel tarafı sanırım ikisinin de istediğim gibi olmasıydı. Biri mor yalınkat ama kokusuz, biri sarı katmerli ve mis gibi kokulu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|