![]() |
|
![]() |
#3151 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-04-2017
|
Alıntı:
Evet, tohumları bu ayda ekebilirsiniz. Ancak tohumdan frezya yetiştirirken ilk yılda çiçek almak çok mümkün olmayabiliyor. Çiçeklenme oranını arttırmak için olabildiğince kaliteli ve besin elementleri açısından zengin bir toprak kullanmanızı tavsiye ederim. Ayrıca tohumları fazla derine ekmemeye dikkat edin. Tohumların üzerini yarım ila bir santimetre toprakla örtmeniz yeterli olacaktır. Son olarak tohumları çok sık ekmemeye çalışırsanız daha iyi gelişeceklerdir. Hepimiz için bol çiçekli bir sezon olsun inşallah. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3152 |
Ağaç Dostu
|
26 Eylülde diktiğim frezya soğanları yeşermeye başlamış... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3153 |
Ağaç Dostu
|
Tüm saksılar yeşillendi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3154 |
Ağaç Dostu
|
Frezyalar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3155 |
Ağaç Dostu
|
İlk başaklar...
Çok şükür bu yıl da frezyalarımızın ilk başaklarını gördük. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3156 |
Ağaç Dostu
|
Açan ilk frezyalarımı kesip çalışma masama koymuştum. ![]() ![]() Sadece birkaç saat sonra kardeşim çok güzel koktuğunu söyleyerek hepsine el koydu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3157 |
Ağaç Dostu
|
Bahçeye diktiklerimi sümüklü böcekler rahat bırakmıyor. Ben de büyük toprak saksılara diktikim geçen yıl. Henüz çiçeklenme yok ama tomurcuklar göründü. Yalnız frezyalar ne yaparsam yapayım sürekli sağa sola yatıyor. Sanırım doğaları dik durma konusunda daha başarılı olan bitkilerle birlikte olmalarını gerektiriyor. Bir öneriniz var mı bu dik durma sorunu hakkında? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3158 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sağa sola yatma sorunu herkeste mevcut sanıyorum. Ancak frezyalar ne kadar güneş görürse o kadar güçlü gelişiyor ve sağa sola yatma sorunu da bu sayede azalabiliyor. Ayrıca saksının etrafını kümes teliyle çevirmek de sağa sola yatma sorununu engelleyebiliyor. Özellikle yuvarlak saksı kullanıldığında çok hoş bir görüntü de oluşuyor. Önceki yıllarda bu yöntemi kullanmıştım, o yıla ait bir paylaşımımı sizin için alıntılıyorum: Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3159 |
Ağaç Dostu
|
Frezyalar açmaya devam ediyor. 🙂 ![]() Ben de kesip suya koymaya devam ediyorum. 🙃 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3160 |
Ağaç Dostu
|
Nihayet bodur ve kırmızı dışında bir renk görebildik... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3161 |
Ağaç Dostu
|
En sevdiğim renk açtı ![]() ![]() ![]() Açanlar ve de solanlar bir arada ![]() ![]() Bakalım bunlar ne renk açacak ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3162 |
Ağaç Dostu
|
Dokuz petalli frezya... Katlı olacakmış da olamamış gibi. ![]() ![]() Olması gerektiği gibi daha güzel sanki ![]() ![]() Bodurların zarifliği... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3163 |
Ağaç Dostu
|
Son frezyalar...
![]() En sevdiğim renklerden ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3164 |
Ağaç Dostu
|
Kırmızı frezyalar...
Biri katlı, diğeri yalın kat ![]() ![]() ![]() Anlaşmışlar gibi ikisi de iki tane açmış. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|