![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-01-2009
|
Frezyalarım açmış halde görülüyor. Ancak bu yıl bir tuhaflıkları var. Önceki yıllarda harika kokuları ile başdöndürürken bu yıl kokusuzlar. Bir hata yapmış olmalıyım ama ne? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu.
|
frezyaların kokuları
Sn smily., Soğanlı çiçeklerin bazıları çiçeklerinde nektar yani uçucu yağlar üretir. Bu uçucu yağlar sıcakta buharlaşır ve koku oluşur. geçen yıl kokan frezyalar sıcak nedeniyle kokuyordu bu yıl havalar serin gidiyor kokuyu yapan uçucu yağlar buharlaşamayınca koku duyulmuyor. Nedeni bu. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Kgursan hocam, Yine kafam karıştı. Benim Balıklıovadan yoldan aldığım Smily nin ki gibi krem beyaz müthiş kokulu. Kırmızı (mor) olanlar niçin kokulu değil. Yoksa onlarda kokulu da havalar serin diye mi kokmuyor. Biraz daha konuyu açarmısınız, lütfen. Birde şu katmerli olanlara değinseniz uzman gözüyle. Sağlıcakla kalınız. Düzenleyen Zeytinci : 10-03-2009 saat 23:41 Neden: İlave yapıldı. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-08-2013
|
Merhaba frezyalarınızın cinsi çok güzel gözüküyor tohumlarını nereden aldınız?Bir de bulunduğu saksıya kaç adet tohum ektiniz?Şimdiden teşekkürler |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-04-2017
|
Tüm frezyaseverlere merhaba... İlk soğanları eylül bitmeden dikmiştim. Fotoğrafı da birkaç gün önce çekmiştim. Ama ancak yükleyebiliyorum. ![]() Yeni sezon hepimize hayırlı uğurlu olsun. Frezyalarımızın mis kokulu çiçeklerini de görmek nasip olsun. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-09-2014
|
Alıntı:
![]() Fotoğraf 5 Ekim tarihinden. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-04-2017
|
İlk Başaklar :)
Tüm frezyaseverlere merhaba, Bugün "Ocak ayı bitmek üzere ama hâlâ ilk başakları göremedik" diye düşünürken ilk fotoğraftaki yarısı çıkmış başak gözüme çarptı. Onu görünce biraz daha bakındım ve tamamen çıkmış olan ikinci başağı da gördüm. Nasıl saklanmışlarsa kaç gündür fark etmemişim. Gerçi geçen gün saksının yönünü çevirmiştim, bakış açım değişmişti, bu da etki etmiş olabilir. İnşallah en kısa zamanda mis kokulu çiçeklerine de kavuşuruz.![]() ![]() 2018 yılında pek çok agaclar.net üyesinin yanı sıra hiç tanımadığı hâlde benimle de frezya soğanlarını paylaşan Sayın Dumlupınar'a teşekkürlerimle... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-01-2009
|
smily çok güzeller maşallah, aslında bu başlık altında herkesin fresiaları harika görünüyor, ben de sizlerden heveslenerek dün ithal fresia soğanları aldım, bir pakette on adet var, sanırım geniş bir saksıya aralıklı olarak dikmek gerekiyor. Penceremin önünde küçük bir bahçem var yarısını da oraya dikeceğim, Ankara'nın ikliminde nasıl yetişecek bilemiyorum o yüzden bir kısmını içeride yetiştireceğim, umarım benimkiler de sizinkiler gibi mutlu mesut büyürler![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu kadar güzel renkleri hiç bir arada görmemiştim. Ne yazık ki, bahçemde değil, sadece vazomda, kokusu ise tek kelime ile muhteşem. Teşekkürler sayın K.Gursan. Frezyaların diğer fotoğraflarını galeriye yükleyeceğim. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
sayın kgursan Frezyalar muhteşem cicekler gercekten seneye işalah sökerim ben dayanamayıp evdeki saksılara frezya alıp ektim fakat dışardakilerden korkarken evdeki frezyalar solgun ısıtılmayan odada ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu.
|
Çok sulanmış ve kökleri çürümüş olabilir mi acaba? Ayrıca çok havasız kalmış olabilirler. Toprağın biraz kurumasına izin verin ve saksı altında çanaktaki suyu boşaltın. Kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
1. Bu zamana kadar frezya soğanını muhafaza etmek zordur, çok özel koşullar gerektirir dolayısıyla bu zamanda zor bulunur. 2. frezya ve gladiol soğanları donar, lale gibi değildir!!. Donan yaprak veya soğandan hiçbir şey olmaz. Eğer bulursam kıyıda köşede kalmış bir çuval soğanı gönderirim. Kargo ücreti size ait. 3. Ayrıca denenmişi tekrar denemek pek mantıklı değil. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Şu anda frezyalar yemyeşil. Nisan sonuna doğru sepetinle birlikte gelirsin. Yeter, of diyene kadar sana frezya çiçeği toplatırım merak etme . Tabi fotoğraf makinanı unutmayacaksın!. Şimdi gelirsen "Don" olduğu zamana rastlasın ki gece 22 00 den sonra sobaları doldurup yakarız. Beklerim. |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın almira, Frezyalarınızın bu tablo gibi güzel, çiçekli halini görünce, dua ettim. ''Benimkiler inşaallah mayıstan önce açmaz!'' diye. Sırf geç çiçeklensin diye kasım sonu- aralık başı gibi diktim soğanlarını. Dün komşuma telefonla sordum. Henüz tomurcuklanma yokmuş. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Hastalanınca bazen doktora gitmek istemeyiz! Niye? Doktor kötü birşey söyleyecek diye. İşte bak! Aynen öyle oldu...Oysa ben mayıstan önce Samsun' a gidemeyeceğim.Sayın kgursan; Şaka bir tarafa, bilgilendirdiğiniz için teşekkürederim. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;612032]Sayın almira, Frezyalarınızın bu tablo gibi güzel, çiçekli halini görünce, dua ettim. ''Benimkiler inşaallah mayıstan önce açmaz!'' diye. Sırf geç çiçeklensin diye kasım sonu- aralık başı gibi diktim soğanlarını. Dün komşuma telefonla sordum. Henüz tomurcuklanma yokmuş. ![]() Dualarım kabul oldu! Frezyalarım yeni açıyorlar ve ben bahçemdeyim. Üstelik hepside katmerli.![]() Bu yıl da aralık ayında dikeceğim! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
benim Frezyalarda tohuma kactı kesip attım . Sogan yavrulasın istiyorum daha kolay .özelikle sarıları kokusuna hayran brakıyor |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2011
|
üzerlerinde dikim şubat,mart,nisan yazıyor bende bügün aldım 40 tane diktim şu anda frezyalarımı bu yıl bayağı soğa diktim 70 lale 6 sümbül 40 frezya 20 nergis diktim Düzenleyen useful : 02-03-2012 saat 17:27 |
|
|
|
![]() |
|
|