![]() |
|
![]() |
#361 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-04-2009
|
Arkadaşlar bugün bim'e nergis ,lale ve sümbül soğanları geldi.Fiyatı 3,5 tl. İlgilenenlere duyurulur. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-05-2009
|
Hocam nergislerim geldi, itinayla hazırladığınız ambalaj için çok sağolun, kargo firması da adına yakışır süratte paketi getirdi hepinize teşekkür ediyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2009
|
Ankaradaki bimlerede gelmişmidir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-04-2009
|
Arkadaşlar ben nergis soğanı aldım bim' den ,yalnız belirteyim içinde 4 tane soğan vardı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Tanesi 3,5 / 4=87.5 kuruşa geliyor .Normal fiyata. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2007
|
ama cok büyükler ya.. bnde baktım muscari özellikle cok büyüktü.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#372 |
Ağaç Dostu
|
Sera değil iklimi yumuşak olan yerlede bahçelerde açmaya başladı. Düzenleyen hocam100 : 30-11-2009 saat 21:14 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
seradan değil balkondan mis gibi de kokuyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Benim bin civarında ,çiçekleri mart aynda yaban gülü gibi katmerli 5-6 goncalı açan mis gibi kokulu nergislerim var..üç-beş çiçeği evinize koyun,hertarafı baygın kokusuyla donatır.. Fakat ben bunların tam cinsini,adını ve Karaburun olup olmadığını bilemiyorum.. Bu yaz sonunda Hocam forumdaştan 100 adet nergis aldım..Gerçek Karaburun nergisi umuduyla.. Benim Nergislerle aynı gün ektim.. Fakat benim nergisler Hocam'ın nergislerinden tam 40 gün sonra patlayıp filiz verdi..Onun nergislerinin boyları şu an 30-40 cm ve çiçek tomurcuğu var üzerlerinde..Belli ki aralık ayında açacaklar.. Benim fulyalar ise heniz 6-7 cm.Sanıyorum havalar soğudukça boylanıyorlar..ve hiçbir yıl marttan önce açmazlar.. Yani eğer Hocam forumdaşın nergisleri de müthiş kokuluysa kokulu nergis çeşidi baya bi var demekki.. Yakında bunların tüm fotolarını foruma yükleyeceğim.. Hocam forumdaştan aldığım nergisler açıp kokularını duyduktan sonra tabi.. Benim için kokmayan nergis pek bişey ifade etmiyor ve uğraşmaya değmez çünkü.. Not: Yukarıda bir forumdaş benim nergis için FULYA adını niye kullandığımı sormuştu.. İstanbul'da o mis gibi kokan ve Beşiktaş,Taksim,Kadıköy'ün seyyar çiçekçilerinde bu nergislere FULYA çiçeği derler.. Unutmayalım İstanbu'lun Fulya semti bile vardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Ağaç Dostu
|
Memnun oldum forumdaş lafına hoşuma gitti.İnşallah kokusunu duyduktan sonra da yazarsınız hatta sevindirici haberleri almaya başladım bile : Bu konuda bir çok müşterim şimdiden mesaj yazmaya başladı bile resimlerini koyanlar bile olmuş.Telefonda arayanlar kokusunu çok beğenmişler ki memnuniyetlerini belirtiyorlar. Erken çıkmasının sebebi ikliminize alışmadığı içindir.Seneye aynı zamnda çıkarlar.Sıcak bir iklimden başka bir iklime geçiş oluyor tabi. Mesajınızdan bir önceki mesaj da benim sattığım nergislerden. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-05-2008
|
Hocam 100 den aldığım nergisler bayramın sonu günü süpriz yaptı ve ilk çiçeğini açtı. Kokusu ise muhteşem. Nergis sevdalısı olan hamile eşim gidip gelip koklamaya başladı bile. Teşekkürler Hocam 100. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-09-2007
|
Bir nergis çeşidi daha var kokulu sarı renkli ancak kokusu çok güzel değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-09-2007
|
Buralarda, bahçelerdeki nergisler tomurcuklanmış bir haftaya kalmaz açmaya başlar. Nergisler Samsun, Ankara gibi şehirlere kesme çiçek olarak gönderiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-05-2008
|
![]() işte bir sapta 4 nergis |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2009
|
Nergisler bu yıl erkencimi? yoksa bolgesel farklılıklardan mı ben oyle sanıyorum??? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
Ben Kasım'da diktim, filizlenmediler bile. Hem sıcaklık hem de ekim zamanı etkili sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar karaburun nergisi adı üstünde karaburuna has nergistir.Erken açar diğer ithal nergisler ise marta çıkar ve nisanda açar.Bu konuda sabırlı olunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
Benim de Hocam100 den aldığım nergislerim tomurcuklandı.Şimdi don oluverirse ne olacak? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2009
|
Bence nergislerin padişahı Karaburun nergisi digerleri sadece ismiyle nergis neme lazim olacaksa Karaburun nergis olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Ağaç Dostu
|
Ben de öyle düşünüyordum ama geçen yıl çiçekçilerin birinden narcissus bridal crown alana kadar ![]() Bu nergizin kokusu karaburun nergizinin kokusunu gölgede bırakıyor. ![]() http://www.bibl.u-szeged.hu/afik/bridalcrown.jpg https://www.gardens4you.co.uk/index....Crown-Set.html |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|