agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler
(https)

Beğeni Düzeni5315Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-01-2012, 15:25   #1
Ağaç Dostu

ayhat's Avatar

Giriş Tarihi: 30-11-2007
Güler abla evde baktığınız amarysilllerin saksı boyutu ne kadar? bir fotoğraf var mı?

ayhat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2012, 23:53   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-03-2011
Arkadaşlar, amaryllis soğanlarını her yıl çiçekleri solduktan bir müddet sonra çıkarıp dinlendirmek üzere uygun bir yerde tutmanın bir zararı varmı? yoksa en azından 3 yıl yerinde durmasını sağlamak ve toprağından sökmemek mi gerekiyor?

wellness Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2012, 00:08   #3
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi wellness Mesajı Göster
Arkadaşlar, amaryllis soğanlarını her yıl çiçekleri solduktan bir müddet sonra çıkarıp dinlendirmek üzere uygun bir yerde tutmanın bir zararı varmı? yoksa en azından 3 yıl yerinde durmasını sağlamak ve toprağından sökmemek mi gerekiyor?
Sökmenin çok bir zararı yok ama gerekli değilse sökmeniz de gerekmez, dinlenmelerini yani soğuklamalarını yapraksız oldukları kış döneminde ekili de olsa zaten yapıyorlar.

Çok sıklaşmış kardeşlenme yapmışlarsa 3-4 yılda bir söküp kardeşlenenleri ayırıp daha seyrek ve toprağını da değiştirerek ya da toprağını gübreleyerek ekmek daha iyi olur.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2012, 00:49   #4
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Sökmenin çok bir zararı yok ama gerekli değilse sökmeniz de gerekmez, dinlenmelerini yani soğuklamalarını yapraksız oldukları kış döneminde ekili de olsa zaten yapıyorlar.

Çok sıklaşmış kardeşlenme yapmışlarsa 3-4 yılda bir söküp kardeşlenenleri ayırıp daha seyrek ve toprağını da değiştirerek ya da toprağını gübreleyerek ekmek daha iyi olur.
Çok teşekkür ederim sayın lilium verdiğiniz bilgiler için. Benim bu kadar bilgim olmadığı için bundan 1.5 ay önce bahçe toprağından söktüm. Kuru kum içine koyacaktım. Kum bulamayınca odun külü içine koydum soğanları. 2 gün önce de o külün içinden çıkardım ve uygun saksılara kumla karıştırdığım torf toprağı içine tekrar ektim. Kum zaten ıslak olduğundan sulama yapmadım. şuan dışarıda değil ama soğuk bir oda da tutuyorum. mart ayına kadar orada bekletmeyi düşünüyorum. mart ayına kadar 1-2 defa sulamayı ve bu sulamalardan bir tanesine de 15-40-15 N-P-K yaprak gübresi eklemek niyetindeyim. Bu gübreleme işini mart ayından sonra ayda bir defa çiçekler görülene kadar devam etmeyi sonrasında ise, ise 10-10-40 N-P-K yaprak gübresini suda eritip sulama suyuna ekleyip ayda bir defa vermeyi düşünüyorum. Ne dersiniz? yanlış bir şey yapmış olmam inşallah.

Eski 06-01-2012, 02:21   #5
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Yapraksız dönemde gübrelemenin çok bir yararı olacağını sanmıyorum, gübremelerinizi yeşerdiği yapraklı dönemde yapmanızı tavsiye ederim.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2012, 02:47   #6
Ağaç Dostu

yanlız şun u belirteyim. İlk yapacağım gübrelemelerde kullanacağım gübre farkındaysanız fosfor ağırlıklıdır. Bu gübreyi kullanmak isteyişimin sebebi, fosfor, bol saçak kök oluşumunu sağlar ve çiçeklenmeyi ve döl tutumunu artırır. Şu an öncelikle kök oluşumuna ihtiyaç duyduğu için bu gübre bu aşamada önemlidir. 2. kullanacağım gübre ise potasyum ağırlıklıdır. onu da çiçek oluşumunun arkasından kullanmayı tercih ediyorum. O da meyve kalitesini artırır ve meyve irirliğini artırır, yani soğanın gelişimini artırır. Çiçekler konusunda sizin kadar bilgiye sahip olmamakla birlikte, gübreler konusunda hepey bir bilgiye sahibim. O sebeble bu gübrelemeyi düşünüyorum. Hatta şunu söyliyeyim. Buğday ve değişik tarla bitkilerinde, 15-15 veya 20-20 N-P gübresini tohum ekiminden önce toprak işleme esnasında atarlar. Sebebi çimlendirmeyi kolaylaştırmak ve hızlandırmak içindir. Bu gübreye de köylülerimiz toprak altı gübresi adını veriyorlar(tabi içeriğini bilmiyorlar ya İçeriği ise %20 veya 15 azot, %20 veya 15 fosfordur). Ben neden N-P-K kullanmak istiyorum onu da söyliyeyim. Torf toprağı ve kumun içerisinde bitki için gerekli besin maddeleri yok denecek kadar azdır ve bunların takviye edilmesi gerekmektedir. Bu sebeble kullanıcam bu gübreyi.

Eski 07-01-2012, 15:41   #7
Ağaç Dostu

Batuhan Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 09-04-2010

Resimdeki soğanların Amarylis olduğunu pek sanmıyorum ama sayın hocam100 ya pembe trompet ya da amarylis demişti sonradan trompet olmadığı belli oldu acaba boyları neden bu kadar küçük biri 1 ay önce uykuya yatmıştı bunu da halamın bu soğanların fırlattığı yerden aldım halam çiçek soğanı olduğunu söyledi okadar yeşil soğanı 1 hafta önce buldum kuruttuğum soğan 3 yıl minik saksıda besledim ilk defa uykuya yatırdım büyüme yok ?? ne düşünüyorsunuz.

Batuhan Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2012, 20:57   #8
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 25-09-2011
Bu sene açan ilk amaryllislerim.

Papilio ve Evergreen.

Eklenen Resimler

alys Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2012, 17:03   #9
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alys Mesajı Göster
Bu sene açan ilk amaryllislerim.

Papilio ve Evergreen.
Hoşgeldiniz
Amaryllisleriniz çok güzel.
Bu türleri ben de çok seviyorum, güle güle büyütün ve bizimle resimlerini paylaşın lütfen

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2012, 15:24   #10
Ağaç Dostu

bettyycim's Avatar

Giriş Tarihi: 18-10-2010
Geçtiğimiz hafta çok suğuk olunca tomurcuğunun donmasından korktuğum Amaryllisi içeri aldım, sıcağı görüne 3 günde açtı benim güzelim etiketinden de sweet pink yazıyor ama bana daha çok Peach Blossom Amaryllise benzettim siz ne dersiniz

Eklenen Resimler

bettyycim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2012, 20:59   #11
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 25-09-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim Mesajı Göster
Peach Blossom Amaryllise benzettim siz ne dersiniz
Sevgili bettyycim linke bakın isterseniz Peach Blossom Amaryllis

alys Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2012, 22:05   #12
Ağaç Dostu

bettyycim's Avatar

Giriş Tarihi: 18-10-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alys Mesajı Göster
Sevgili bettyycim linke bakın isterseniz Peach Blossom Amaryllis
Teşekkür ederim artık etiketibe güveneceğim

bettyycim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2012, 15:28   #13
Ağaç Dostu

ayhat's Avatar

Giriş Tarihi: 30-11-2007
Çooook güzel maşallah. Bu da benden.

Eklenen Resimler

ayhat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2012, 21:21   #14
Ağaç Dostu

Yahu Arkadaşlar, şimdi yukarıda alys isimli arkadaşımızın verdiği linki inceledim de o web sitesinde olsun diğer yabancı web sitelerinde olsun, satılmakta olan envayi tür ve renkte amaryllis ler var. Bu türlerden ortak sipariş bölümünde bir arkadaşımız konu açsada ortak sipariş vererek Türkiye de olmayan türlerden getirttirsek diyorum. Ne dersiniz?

Eski 03-02-2012, 19:57   #15
Ağaç Dostu

KAPTANzst's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2009
Galeri: 26
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi wellness Mesajı Göster
Yahu Arkadaşlar, şimdi yukarıda alys isimli arkadaşımızın verdiği linki inceledim de o web sitesinde olsun diğer yabancı web sitelerinde olsun, satılmakta olan envayi tür ve renkte amaryllis ler var. Bu türlerden ortak sipariş bölümünde bir arkadaşımız konu açsada ortak sipariş vererek Türkiye de olmayan türlerden getirttirsek diyorum. Ne dersiniz?

http://www.agaclar.net/forum/sogan-y...atis/23136.htm

KAPTANzst Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-02-2012, 20:22   #16
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst Mesajı Göster
Benim sevgili Ziya abim, bahsettiğin yerde sitemizde ki satıştan haberdarım. Orada mevcut olan renklerden geçtiğimiz yaz ablamdan birer soğan aldım. Onlara şuan ihtiyaç yok. Benim bahsettiğim farklı renkler. Site adresi olarak zaten benim o alıntı yapmış olduğun mesajımın bir kaç mesaj üstünde yabancı satış siteleri var. Ama sen google arama motoruna amaryllis yaz ve görsellerden arattır da gör daha nice göz alıcı renkler olduğunu. Ben onlardan bahsediyorum. Sonra EBAY da da var. Ancak bende kredi kartı olmadığı için alışveriş yapamıyorum. Ortak alışveriş yapabilecek birirlerini bulsam bende ortak olacam.

Eski 03-02-2012, 17:35   #17
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Galeri: 3
Amaryllisin yapraklarında sararma oldu, sarardığı yerlerin üzerinde de kırmızı benekler var, sorunun ne olduğunu söyleyebilecek var mı arkadaşlar?

Eklenen Resimler

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-02-2012, 18:25   #18
Ağaç Dostu

Batuhan Yılmaz's Avatar

Sararmayı bilemem ama kırmızılıklar havasızlık ve aşırı nemden oluşan iğrenç bir mantar türü soğanlarımı bunlar yüzünden kaybediyorum :'( ama bence seninkilerin durumu iyi gibi Sayın Süz-i Dilara.

Eski 03-02-2012, 18:25   #19
Ağaç Dostu

Batuhan Yılmaz's Avatar

Vede yavru vermiş gibi şanslısınız.

Eski 03-02-2012, 19:20   #20
Ağaç Dostu

KAPTANzst's Avatar

Selam
Daha önce bu çiçeğe de zambak diyordum
Bugün etiketledim. Yeni adını yazdım. Birde tür
kçesi varmış. ÇOBAN ÇİÇEĞİ

Eski 03-02-2012, 19:31   #21
Ağaç Dostu

KAPTANzst's Avatar

amarallis çoban çiçeği

İşte o çiçeğim

Eklenen Resimler

Eski 15-02-2012, 09:18   #22
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-02-2012
Yeni üyeyim ve herkeze merhaba diyorum. Üye olmamın sebebi son zamanlarda edinmiş olduğum amaryllis çiçeği yetiştirme ve türlerinden edinme merakım ve hobimdir. Bu hobiyi edinmemde etken sebep sigarayı bıraktıktan sonra bir meşgale , bir uğraş aramam oldu. Şu anda 20 kadar yeni edindiğim çiçeğim var ve 10 civarı olduğunu tahmin ettiğim türüm var. Amaryllis ile ilgili birçok araştırma yaptım ve bu konuda ilk paylaşımımı aşağıdaki linki bildirerek yapmak istiyorum. Birçok yurtdışı sitesi arasında en çok çeşide ve uygun fiyata sahip olan burası sanırım. Wellness isimli üyenin talebine olumlu cevap verecek birisi varsa (bende katılabilirim) belki bu site alışverişte kullanılabilir. Ancak yüksek kargo maliyeti ve gümrük sorunları sözkonusu olabilir ve alışveriş için yabancı dil ve alışveriş sitesi kullanımları konularında tecrübeli birisi gerekli sanırım.
Saygılar.
Amaryllis and Hippeastrum Bulbs

Düzenleyen nihat.k : 15-02-2012 saat 09:52 Neden: imla hatası
nihat.k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2012, 13:17   #23
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-11-2010
Nihat bey bu sitelerden bir kaç arkadaş toplanıp bir grup kurar ve alınacak soğanlardan 1'er adet alıp yavruları birbirimizle değiştirebiliriz. Ama en az 9-10 kişi olmamız gerekir bence

http://www.vanengelen.com/catview.cg...gory=Amaryllis

Bu sitede toptan satış yapılıyor ve diğer çeşitlerde mevcut

Düzenleyen furkan yıldız : 15-02-2012 saat 15:38
furkan yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2012, 15:46   #24
Ağaç Dostu

Olur tabi. Yavru soğan paylaşımı ve tohum paylaşımı yapabiliriz. Ekte tohumların nasıl kolaylıkla filizlendirildiğini öğreten bir video var.
Gördüğüm kadarıyla bu çiçeği seven benim gibi birçok insan var ve olası bir alışveriş için şimdiden 3 kişi olduk bile ancak alışveriş organizasyonunu yapmak çok zor. Belki yurtdışında tanıdığı olan birisi olursa durum biraz daha kolaylaşabilir. (özellikle Amerika)

How to sprout amaryllis (hippeastrum) seed by floating 002.avi - YouTube

Eski 15-02-2012, 17:20   #25
Ağaç Dostu

5 kişi diyelim biz ona. Garanti alacak olan 2 kişi daha var. Bize sadece sipariş verecek bir öncü gerekiyor şu an

Eski 19-02-2012, 08:37   #26
Ağaç Dostu

dün eminönü çiçekcilerindeydim ve 2 adet amaryllis satın aldım. tanesi 10 tl. çarşının sonunda bir dükkanda var. Oldukça iri ve cazip soğanlar. gitmeyi düşünen olursa belirteyim , amarilis sattığını söyleyen 3-5 dükkan gördüm. soğanları amaryllis değil. sahte çiçek almayın. satılan soğanların ne renk olduğu belli değil ancak bana göre buda başka bir heyecan sebebi.

Eski 19-02-2012, 09:28   #27
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Sahte çiçeklerin soğanı olmaz.
Amaryllis olmayabilirler ama mutlaka gerçektirler

Eski 19-02-2012, 21:55   #28
Ağaç Dostu

bence aslına benzeyen ve düşük kıymette olan, ayrıca kandırılarak satın alınan bir mal sahtedir
fakat yazımı şöyle değiştirebilirim:
Sahtekar çiçekçilere dikkat edelim. Öyle ki adam amarylliste olmayan mavi - mor vs renkli resimleri bana gösterip 10 renk var neleri istiyorsun diye sordu. Bende bunlar amaryllis değil , bunlar çiçek bile açmıyor deyince numaradan şaşırmış gibi yapıp bir dükkan numarası verdi ve orada dogru çiçeği buldum.

ekte sahte soğan satışı yapılan bir link var. : )

Artificial Onion products, buy Artificial Onion products from alibaba.com

Eski 26-02-2012, 19:01   #29
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nihat.k Mesajı Göster
bence aslına benzeyen ve düşük kıymette olan, ayrıca kandırılarak satın alınan bir mal sahtedir
fakat yazımı şöyle değiştirebilirim:
Sahtekar çiçekçilere dikkat edelim. Öyle ki adam amarylliste olmayan mavi - mor vs renkli resimleri bana gösterip 10 renk var neleri istiyorsun diye sordu. Bende bunlar amaryllis değil , bunlar çiçek bile açmıyor deyince numaradan şaşırmış gibi yapıp bir dükkan numarası verdi ve orada dogru çiçeği buldum.

ekte sahte soğan satışı yapılan bir link var. : )

Artificial Onion products, buy Artificial Onion products from alibaba.com
Ancak satıcıların "gerçek" diye bir beyanları yokmuş zaten, açık seçik yapay yazmışlar
Yani kimseyi kandırmak gibi bir niyetleri yok, dürüst satıcı
Bizim satıcılara gelince onlar sattıklarından bihaber, maksat paranızı almak, bu yolda her yalanı mübah görürler.
Acemi zamanlarımda bana da Sümbülteber deyip Freziya vermişlerdi

Eski 20-02-2012, 09:08   #30
Ağaç Dostu

Nihat bey dükkanın ismi nedir haftaya bir ziyaret edeyim ne renkler varmış. Avatarınızdaki sizde mevcut mu şimdi ?

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025