![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2007
|
Güler abla evde baktığınız amarysilllerin saksı boyutu ne kadar? bir fotoğraf var mı? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2011
|
Arkadaşlar, amaryllis soğanlarını her yıl çiçekleri solduktan bir müddet sonra çıkarıp dinlendirmek üzere uygun bir yerde tutmanın bir zararı varmı? yoksa en azından 3 yıl yerinde durmasını sağlamak ve toprağından sökmemek mi gerekiyor? |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok sıklaşmış kardeşlenme yapmışlarsa 3-4 yılda bir söküp kardeşlenenleri ayırıp daha seyrek ve toprağını da değiştirerek ya da toprağını gübreleyerek ekmek daha iyi olur. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
yanlız şun u belirteyim. İlk yapacağım gübrelemelerde kullanacağım gübre farkındaysanız fosfor ağırlıklıdır. Bu gübreyi kullanmak isteyişimin sebebi, fosfor, bol saçak kök oluşumunu sağlar ve çiçeklenmeyi ve döl tutumunu artırır. Şu an öncelikle kök oluşumuna ihtiyaç duyduğu için bu gübre bu aşamada önemlidir. 2. kullanacağım gübre ise potasyum ağırlıklıdır. onu da çiçek oluşumunun arkasından kullanmayı tercih ediyorum. O da meyve kalitesini artırır ve meyve irirliğini artırır, yani soğanın gelişimini artırır. Çiçekler konusunda sizin kadar bilgiye sahip olmamakla birlikte, gübreler konusunda hepey bir bilgiye sahibim. O sebeble bu gübrelemeyi düşünüyorum. Hatta şunu söyliyeyim. Buğday ve değişik tarla bitkilerinde, 15-15 veya 20-20 N-P gübresini tohum ekiminden önce toprak işleme esnasında atarlar. Sebebi çimlendirmeyi kolaylaştırmak ve hızlandırmak içindir. Bu gübreye de köylülerimiz toprak altı gübresi adını veriyorlar(tabi içeriğini bilmiyorlar ya İçeriği ise %20 veya 15 azot, %20 veya 15 fosfordur). Ben neden N-P-K kullanmak istiyorum onu da söyliyeyim. Torf toprağı ve kumun içerisinde bitki için gerekli besin maddeleri yok denecek kadar azdır ve bunların takviye edilmesi gerekmektedir. Bu sebeble kullanıcam bu gübreyi. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Resimdeki soğanların Amarylis olduğunu pek sanmıyorum ama sayın hocam100 ya pembe trompet ya da amarylis demişti sonradan trompet olmadığı belli oldu acaba boyları neden bu kadar küçük biri 1 ay önce uykuya yatmıştı bunu da halamın bu soğanların fırlattığı yerden aldım halam çiçek soğanı olduğunu söyledi okadar yeşil soğanı 1 hafta önce buldum kuruttuğum soğan 3 yıl minik saksıda besledim ilk defa uykuya yatırdım büyüme yok ?? ne düşünüyorsunuz. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 25-09-2011
|
Bu sene açan ilk amaryllislerim. Papilio ve Evergreen. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Hoşgeldiniz ![]() Amaryllisleriniz çok güzel. Bu türleri ben de çok seviyorum, güle güle büyütün ve bizimle resimlerini paylaşın lütfen ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Geçtiğimiz hafta çok suğuk olunca tomurcuğunun donmasından korktuğum Amaryllisi içeri aldım, sıcağı görüne 3 günde açtı benim güzelim etiketinden de sweet pink yazıyor ama bana daha çok Peach Blossom Amaryllise benzettim siz ne dersiniz ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 25-09-2011
|
Sevgili bettyycim linke bakın isterseniz Peach Blossom Amaryllis |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2007
|
Çooook güzel maşallah. Bu da benden. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Yahu Arkadaşlar, şimdi yukarıda alys isimli arkadaşımızın verdiği linki inceledim de o web sitesinde olsun diğer yabancı web sitelerinde olsun, satılmakta olan envayi tür ve renkte amaryllis ler var. Bu türlerden ortak sipariş bölümünde bir arkadaşımız konu açsada ortak sipariş vererek Türkiye de olmayan türlerden getirttirsek diyorum. Ne dersiniz? |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/sogan-y...atis/23136.htm |
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Sararmayı bilemem ama kırmızılıklar havasızlık ve aşırı nemden oluşan iğrenç bir mantar türü soğanlarımı bunlar yüzünden kaybediyorum :'( ama bence seninkilerin durumu iyi gibi Sayın Süz-i Dilara. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Vede yavru vermiş gibi şanslısınız. ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2012
|
Yeni üyeyim ve herkeze merhaba diyorum. Üye olmamın sebebi son zamanlarda edinmiş olduğum amaryllis çiçeği yetiştirme ve türlerinden edinme merakım ve hobimdir. Bu hobiyi edinmemde etken sebep sigarayı bıraktıktan sonra bir meşgale , bir uğraş aramam oldu. Şu anda 20 kadar yeni edindiğim çiçeğim var ve 10 civarı olduğunu tahmin ettiğim türüm var. Amaryllis ile ilgili birçok araştırma yaptım ve bu konuda ilk paylaşımımı aşağıdaki linki bildirerek yapmak istiyorum. Birçok yurtdışı sitesi arasında en çok çeşide ve uygun fiyata sahip olan burası sanırım. Wellness isimli üyenin talebine olumlu cevap verecek birisi varsa (bende katılabilirim) belki bu site alışverişte kullanılabilir. Ancak yüksek kargo maliyeti ve gümrük sorunları sözkonusu olabilir ve alışveriş için yabancı dil ve alışveriş sitesi kullanımları konularında tecrübeli birisi gerekli sanırım. Saygılar. Amaryllis and Hippeastrum Bulbs Düzenleyen nihat.k : 15-02-2012 saat 09:52 Neden: imla hatası |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
|
Nihat bey bu sitelerden bir kaç arkadaş toplanıp bir grup kurar ve alınacak soğanlardan 1'er adet alıp yavruları birbirimizle değiştirebiliriz. Ama en az 9-10 kişi olmamız gerekir bence http://www.vanengelen.com/catview.cg...gory=Amaryllis Bu sitede toptan satış yapılıyor ve diğer çeşitlerde mevcut Düzenleyen furkan yıldız : 15-02-2012 saat 15:38 |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Olur tabi. Yavru soğan paylaşımı ve tohum paylaşımı yapabiliriz. Ekte tohumların nasıl kolaylıkla filizlendirildiğini öğreten bir video var. Gördüğüm kadarıyla bu çiçeği seven benim gibi birçok insan var ve olası bir alışveriş için şimdiden 3 kişi olduk bile ancak alışveriş organizasyonunu yapmak çok zor. Belki yurtdışında tanıdığı olan birisi olursa durum biraz daha kolaylaşabilir. (özellikle Amerika) How to sprout amaryllis (hippeastrum) seed by floating 002.avi - YouTube |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
5 kişi diyelim biz ona. Garanti alacak olan 2 kişi daha var. Bize sadece sipariş verecek bir öncü gerekiyor şu an ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
dün eminönü çiçekcilerindeydim ve 2 adet amaryllis satın aldım. tanesi 10 tl. çarşının sonunda bir dükkanda var. Oldukça iri ve cazip soğanlar. gitmeyi düşünen olursa belirteyim , amarilis sattığını söyleyen 3-5 dükkan gördüm. soğanları amaryllis değil. sahte çiçek almayın. satılan soğanların ne renk olduğu belli değil ancak bana göre buda başka bir heyecan sebebi. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
bence aslına benzeyen ve düşük kıymette olan, ayrıca kandırılarak satın alınan bir mal sahtedir fakat yazımı şöyle değiştirebilirim: Sahtekar çiçekçilere dikkat edelim. Öyle ki adam amarylliste olmayan mavi - mor vs renkli resimleri bana gösterip 10 renk var neleri istiyorsun diye sordu. Bende bunlar amaryllis değil , bunlar çiçek bile açmıyor deyince numaradan şaşırmış gibi yapıp bir dükkan numarası verdi ve orada dogru çiçeği buldum. ekte sahte soğan satışı yapılan bir link var. : ) Artificial Onion products, buy Artificial Onion products from alibaba.com |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Yani kimseyi kandırmak gibi bir niyetleri yok, dürüst satıcı ![]() Bizim satıcılara gelince onlar sattıklarından bihaber, maksat paranızı almak, bu yolda her yalanı mübah görürler. Acemi zamanlarımda bana da Sümbülteber deyip Freziya vermişlerdi ![]() |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Nihat bey dükkanın ismi nedir haftaya bir ziyaret edeyim ne renkler varmış. Avatarınızdaki sizde mevcut mu şimdi ? |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|