Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bat-uhan
Merhaba Sevgili arkadaşlar amarylis in soğanı nasıl büyütülür nasıl çiçek açtırılır şuan yavaş yavaş uykuya geçiyor ne zaman dikmeliyim yani kısaca şöyle söyleyeyim ben bu soğanı yerde buldum ve diktim çapı 3 cm idi ve şimdi 5 cm filan ama sadece yaprak çıkartıyor ve 3 yıldan beri yapraklı bende ilk defa bu sene uykuya yatıracağım
1-nasıl daha fazla büyütebilirim.
2-Nasıl çiçek açtırılır.
3- ne zaman dikilir . bu kadar 
|
Henüz bilgelik aşamasına geçtiğimi düşünmesemde hocalardan biri yazana kadar benim cevabımla idare et sevgili bat-uhan.
1-Soğan iriliği aldığı güneş miktarına, toprak kalitesine ve gübrelemeye bağlıdır. Bol güneş alsın, iyi toprağa 1/3 ü dışarıda kalacak şekilde dik ve güblemeye dikkat et.
2-Çiçek açması için yukarıda saydıklarım yeterlidir. Her yıl da çiçeğini mutlaka açar.
3-sonbaharda havalar soğumaya başladığında yapraklar da sararmaya başlar. Bu aşamada artık sulamayı kes ve serin, rutubetsiz bir yerde dinlenmeye al. Baharda Son donlar geçince de tekrar sulamaya başla. toprağı sertleşmişse soğanı sıkmaması için toprağını değiştir.
Bu kadar, Mutlaka çiçeklenecektir. Ancak açacak soğan çapı da en az 6-8 cm olmalıdır.