![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Hemen ekebilirsiniz. Güle güle büyütmeniz dileğiyle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Neslihan hanım yapraklarını kesin isterseniz. O zaman çiçek açabilir ama yine de siz bilirsiniz benimki bir öneri sadece ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sayın akon, Günebakan'ın da söylediği gibi , tohumların hemen dikilmesi öneriliyor. Ben 10-15 gün sonra suda çimlendirerek ektim. Yüzlerce tohum oluşuyor ama hepsinde embriyo gelişemediği için çimlenme olmuyor. Bu başlığın 8. mesajında bir siteden yaptığım tohum çimlendirme ile ilgili çeviri var. Faydalı olacağını düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Neslihan Baş, Bence yapraklara hiç dokunmayın. Bitki kendini besleyebilmek , yani fotosentez için bu yapraklara ihtiyaç duyar. Soğanların bir sonraki yıl için besin depolaması ve yaşayabilmesi için yapraklar çok önemli. Çiçeği geçtikten sonra 4-5 ay kadar sulamaya ve gübre vermeye devam edilmesi ve yapraklar sarardıktan sonra soğanın, köklerini zedelemeden çıkararak saklanması öneriliyor. Benim 2 amaryllis soğanımdan biri , önce çiçek sapı sonra yaprak, diğeri ise önce yaprak sonra çiçek verdi. Çiçeğinizi güneş gören bir yere almanızı ve çiçek için sabretmenizi öneririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
|
Teşekkürler ablacığım.Güneş görüyordu zaten de ben resmini çokmek için oraya koydum.bu çiçek benim geçen yıldan vardı adını bilmiyordum.Burada tesadüfen görüp benim de var diyebildim.çiçeklerini görünce de hayran kaldım. Soğanlarını çıkarmamıştım geçen sene.Bu sene inşallah çıkartırım.Bu sene de yapraklı görünsün desem de içimde bir ukte kalıyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Benim bahçem de ki amarillis soğanlarının 2 tanesini geçen sene diktim hiç topraktan çıkarmadım. 3 tane de saksıda var onlarda toprakta kalıyorlar ben hep yapraklarını keserim hepsi de çiçek açar. Ayrıca ben evime taşındığımda yine bahçede ekili olan amariliss bella dona ve ayrı bir amariliss vardı onların da yapraklarını bu sene kestim ben buraya taşınalı 4 sene oldu belladonam geçen sene mis kokulu çiçeklerini gösterdi diğer amarilliste bu sene çiçek sapı çıkardı diğer topraktan çıkarmadıklarımın hepsi çiçek açmaya hazırlanıyor. Ayrıca tekrar yaprakta çıkartıyorlar ![]() Ama ben bu konuda bilgi sahibi değilim tamamen deneme yanılma yöntemi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2009
|
sayın güne bakan belodanayı fotograflayabilirmisiniz. benimkinde hiç bi hareket yok hatta biraz soganı küçüldü ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sayın günebakan, benim bilgim de tamamen teorik. Pratiği bu sene yapıyorum. Web'de yayınlanan pek çok yabancı sitede okuduğum yazıların çevirisi aslında yazdıklarım. Çiçeklerimi ve köpişimi de aynen oğlumu büyüttüğüm gibi kitaplarla, bugün ise ek olarak internetten edindiğim bilgilerle büyütmeye çalışıyorum. Elbette deneyimlerinizden ve paylaşımlarından fazlasıyla yararlanıyorum. Sitemizin bizlere sağladığı en büyük olanak ise burada paylaşılan deneyim ve bilgiler ![]() Hepimize, bol çiçekli sağlıklı günler diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Maki01 kimimiz bu şekilde kimimiz o şeklide yetiştiriyoruz birşeyler ama dediğin gibi birbirimizle birşeyler paylaşabilmemiz önemli onu yapabiliyormuyuz evet yapıyoruz ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Belladona şu anda bahçe de toprakta Serdarca06 Bu güzeller güzeli amarlissim 3 çiçeğini de açtı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili günebakan, Elle tutulan çiçeğin tam döllenme zamanı. Bu sayfadaki videoyu izlemeni öneririm. Tozlaştırma işlemini 2-3 gün sürekli yaparsan tohum kesesi oluşacaktır. Kolay gelsin ![]() Düzenleyen maki01 : 06-05-2010 saat 15:06 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürl ederim sevgili Maki01 hemen izleyip uygulayacağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
İşte kırmızılar da açmaya başladı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Bellodonna toprakta ekili olması gerekir sıcaklarla filzilenmeye başlar bendekiler 10 cm filizlendiler.Eylül gibi de mis kokularını gösteririler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Hhatice ilk resimdeki amarlisi geçen sene daha seyretmeye doymadan çiçeğini koparmışlardı ben de bu sene tedbir olarak hangisi çiçek açmaya başlarsa onu içeri alıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Vay hainler nasıl kıymışlar koparmaya ![]() Çiçekleri çok gösterişli benim biri Tekirdağ'da balkonda bu sene onu sardım donmasın diye geçen ay açtım yapraklandı .Güzel çiçeklerini de görürsem resimleyeceğim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2007
|
tohumlarını aldıgım amarillysi bugun ektim nihayet. cocopeat vardı ona ektim hepsini. 150/200 kadardı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2007
|
tabi paylaşırım. şimdilik hergün fıs fısla suluyorum toprak kurumasın diye. umarım gelişirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Dancing Queen de yüzünü güneşe göndü sonunda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Off ablacığım bunun rengi de çok güzel miş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
Valla sizleri çok kıskandım bunlarda benimkiler bir de cinslerini bilsem. http://img534.imageshack.us/img534/7030/photo0045j.jpg http://img84.imageshack.us/img84/9792/photo0047n.jpg Bu da bonus bir gövde de 3 renk gül http://img38.imageshack.us/img38/3459/photo0046q.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-01-2008
|
Alıntı:
bu sitede harf sırasına göre dizilmiş http://www.usna.usda.gov/PhotoGaller...ryllisA-L.html burda da cinslerine göre http://www.royalcolors.com/amaryllis/index.php burda da var http://www.peternyssen.com/stock.php...ng&groupid=115 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Gtataş Amarlisleriniz çok güzel özellikle turuncu olan ,Güllerse ayrı bir güzel zaten ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
Çok teşekkür ederim.Güller babamın eseri bir bedene çeşitli renkleri aşıladı.Çiçeklerle de arasıra ben ilgileniyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|