![]() |
|
![]() |
#721 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2007
|
23 mayıstan sonra bu hale geldiler. içleri boş olduklarını düşündüklerim bile yeşermiş |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sevgili Çiçek sever sanırım ilk resimdeki güngüzeli diğeri amarllis ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2009
|
nisan ayında amaryalislerimden çok güzel çiçekler ve tohumlar aldım. Ama soganı küçüldü ve tekrar yaprak çıkarmaya başladı tekrar açacak ben ise soganının dahada küçülecek diye endişe ediyorum, çiçek sapı çıkınca soganın dahada küçülmemesi içim kesmeyi düşünüyorum. sizce ne yapmalıyım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Ağaç Dostu
|
sn. çiçeksever 2. resminiz "Hippeastrum striatum" dur. brezilyada yabani olarak yetişen doğal bir tür. türkiyede bahçelerde saksılarda bu türü bol miktarda görebilirsiniz. doğal ortamından ne zaman ve nasıl getirilmiş bir fikrim yok. bu arada hippeastrum x amaryllis melezlerine ticari olarak Amaryllis deniyor. bu tür ise saf bir hippeastrum dur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Ağaç Dostu
|
maki aynı şeyi bende seninle aynı gün yaptım. ne tesadüf : ) bi sürü soğancık oluşmuş |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Ağaç Dostu
|
eminim doğru olduguna yerlerini çok sevdiler geniş geniş daha bi canlandılar benimkiler 2 gün içinde |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Ağaç Dostu
|
tohumları bu ayda eksem acaba herhangi bir sorun yaşarmıyım? Deneyen arkadaşlar var mı? Normalde tohum ekimi için uygun zaman şubat sonu mart başı ama ben sabırsızlanıyorum. Düzenleyen sercan1969 : 17-08-2010 saat 14:12 Neden: imla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-11-2009
|
bu çiçegin bende hatırası vardır, ama en sonunda önceki yıl biri verdi. soganları kocamandı ektim güzelde oldular ama açmadılar inşallah bu yıl açarlar ve birinide saksıya dün ektim iyi görünüyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bir firmadan aldığım 4 iri soğanı 1 ay kadar önce saksılara diktim. Soğanlar sürgün verdi ve büyümeye başladılar.Şu an yarı gölge bir yerde terasta büyümeye devam ediyorlar.Bu arada havalarda soğumaya devam ediyor.Saksıları salonda aydınlık bir yere almayı düşünüyorum.Sizce uygun olur mu?Bu bitkilere bahçeye aktarmak için en uygun zaman ne olur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Amarilisin bazı türleri hahçe için uygun değildir.Soğuktan donabilir.En iyisi saksılarda yetiştirmektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Ağaç Dostu
|
Açıkta yetişen türler malesef az.Soğuk donduruyor.Belledonna ve kırmızı tür yetişebiliyor.Ama diğerleri donuyor.Sebebi de soğanlarında su oaranı yüksek olduğu içindir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Ağaç Dostu
|
Balıkesir de iklimi yumuşak o zaman. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Amaryilis'im açtı kocaman çiçeği var bayıldım, annemin de vardı ama hiç bu kadar büyük açtığını görmemiştim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2009
|
maşallah ne güzel açmış, üstelik hiç yaprak çıkarmadan...benim amaryilisim de açmaya hazırlanıyor, hem bu sefer iki sap birden çıkarıyor, biraz daha büyüsün tomurcuklar fotoğraflarını paylaşıcam... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili bettyycim , Amaryllis'in çok güzel açmış, kırmızının en bayrak tonu ![]() Hippeastrum papilio Butterfly Amaryllis'imin yumrusu nihayet köklendi. Normal toprakta çok beklettim kök vermedi. Sonra bir arkadaşın önerisi üzerine diatomite aldım. Şimdi maşallah. ![]() Daha 2 yıl açmasını beklemiyorum, besleyip büyüteceğim. Bir gün nasılsa açacak. ![]() Düzenleyen Jezebel : 08-01-2011 saat 20:40 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sevgili rainman ve Sevgili SDurul onu gördüğümde tomurcuktaydı hemen kaptım ve süpriz bayrak kırmızısı, üstelik bir cd den daha büyük ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |