![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
Tohumla üretim konusunda deneyimli birisi forumda yok heralde.Elimde kırmızı amarilis tohumları var.Tohumun rengi siyah balık puluna benziyor.Acaba çimlenme yapar mı? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-01-2008
|
tohumları parmaklarınızın arasında yokladığınızda ufak bir şişlik hissediyorsanız tohumlar çimlenecek demektir eğer şişlik yoksa boş tohumdur |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn ninina84 en deneyimli sanırım. Ama bu benim açtığım konu, buraya bakar mısınız?http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=12781 |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
teşekkürler
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
Amaryllisim bu yılki ikinci showunu yaptı ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-01-2009
|
amaryllis
bunlardan benim güzellerim 40 gün önce üçlü açmıştı şimdi tekrar açıp dörtledi çiçegini.birde tohumunu koydum siz kurutmadan kopartsanız bile birkenara koyarsanız kendi kendine açılıyor o benim öyle oldu |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Amarylis
Amarylis Benim de bir Amarylisim varmış , bir süre önce bir poşette bulduğum soğanları ektim , baharda unutmuşum ... Yaşarlar gibi bir umudum yoktu , geçen sabah tomurcuklandığını fark ettim . Bu sabah da manzara bu... ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Amaryllisiniz çok güzelmiş sn Volare isterseniz bir de koklayın çok hoş bir kokusu olması gerek ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2007
|
çiçekler açtı bitti bundan sonra ne yapıyoruz? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
amalisin koktugunu hic görmedim merak ettim gercekte kokuyormu kokmuyormu ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-12-2008
|
Bazıları kokuyor Pembe beyaz çizgililerimin kokusunu yanlarından geçerken alıyorum; avatarımdaki pembenin kokusunu almak için iyice yaklaşmak gerekiyor ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
Sevgili ninina84 ben amarylislerime uzun zamandır su vermiyorum ama hala yemyeşil duruyor.Yapraklarını kesecekmiyim böylemi duracak acaba? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
evet ya bi kişi bu konuya açıklama getireblir mi? |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-12-2008
|
Ben eylül ortasına doğru hala yeşil yaprak varsa kesiyorum. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
Şimdilik hepsi yemyeşil.Nasıl kıymalı kesmeye... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-01-2009
|
amaryllis
arkadaşlar ben amaryllisimin çicegi solunca tohum kesesini bir torbaya koymuştum biray sonra bi baktım çillenmiş bir çogu şimdi iki pamuk arasına tohumları yeşleştirdim umarım büyürler ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
çiçekler soldu kestik borusunu. yapraklarıda kestim azar azar suluyorum soğanı ama cok az suluyorum daha napıcaz?? |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
kırmızı olanı artık yaprakları kuruduktan sonra dün saksıdan cıkardın bi kaç kökünü budadıktan sonra topraklarını temizleyip bodrumda kuru bir yere aldım. ekim için kasım sonunu bekliyorum. dogru mu yaptıklarım?? |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Selam Amalislerim yaz kış balkonda topraktan hic cıkarmıyorum bu sene 2yavru yaptı. bulundukları saksıler su tutmuyorsa hic bir sorun olmuyor |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar ben soğanları çıkarmıştım fakat kökleri çok uzundu azıcık kestim. acaba tamamını mı kesseydim? yardımcı olacak var mı_? |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Selam Amalisler satışa cicekli cıkmaya başladı degişik varmı diye baktım ne gezer internete onca farklı ceşidi rengi varken neden hep aynı ceşidi getiriyorlar anlamış degilim. farklı renk gören olursa buradan haberleşelim arkadaşlar. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Amarilislerin ithalatı zor olduğundan aynı renkler getiriliyor.Ayrıca Türkiye'ye getirilen renkler genelde 3 renk oluyor.Eğer çok talep olsa farklı renkler de getirileceğini bir firma yetkilisinden işitmiştim.Dediğine göre talep az olduğundan bu yola başvuruyorlarmış. Düzenleyen hocam100 : 28-10-2009 saat 20:36 |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Pembe tonu buldum adı Amarilis bellodonna ,ama bu bahçe için uygun ayrıca eylüle açıyor. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben de size avupadan bir çiçek soğanları satan bir yerin resmini vereyim ki orda olmak isteyeceksiniz. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|