![]() |
|
![]() |
#393 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-12-2008
|
Ben genelde kendilerinin açılmasını bekliyorum. Ama rüzgar alan biryerde duruyorlarsa dikkat edin yerlere dökülmesinler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Ağaç Dostu
|
Hiç bu kadar çok amaryllisim aynı anda açmamıştı. Açmış ve açmak üzere olan toplam 17 tane çiçek ve daha büyüyen 2 tane de çiçek sapı var. Sn. Başbahçıvan'a sonsuz teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim. Evet güzel kokuyorlar. Ev sıcak oluğunda yanlarından geçerken geliyor kokuları. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohumdan yetiştirmeyi pek beceremiyorum. ![]() Soğandan yetiştirmek en güveniliri, en iyisi sonbaharı beklemek, zaten ne kaldı ki şurda. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Evet çiçeğiniz çok güzel Sn. Panda güle güle büyütün benimde ikinci hatta üçüncü çiçekler yolda ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Ağaç Dostu
|
. Benim ki bu yıl küstümü ne? Açmıyor tek yaprakla duruyor aylardır. Benim de geçen yıllarda ektiğim amarilislerim daha yeni yapraklanıyor. 3. Çiçeğini açmaya hazırlanan soğanı bu yıl şubat ayında dikmiştim.daha yaprak bile vermedi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Ağaçsever
|
yaklasık 3 ay önce ekip teyzeme verdigim amaryllis'i dun aksam gordugumde -bendekilerin aksine- sıfır yaprak, biri 4 cicek acmıs digeri uzama surecinde 2 adet cicek sapı vardı. yani anladıgım kadarıyla yaprak vermeden cicek de acabiliyor, soganın yapısına göre, bence umutsuzluga kapılmayın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Buda diğerlerine yetişmeye çalışan Başbahçıvandan gelen Amarylissim yolda biraz hırpalkandı ama bu onu çiçek açma sevdasından vazgeçirmiyor bakalım bunun rengi ne renk ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Ulker arkadaşım bu sene geçde olsa çiçek açar ama biraz sabretmen gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=Ulker;397422]Amarilyslerim kendine geldi, bu sene açmasalar da olur artık, yaşadıklarına duacıyım. Ülker Hanım, yakında o kadar çabuk büyüyecekler,bir bakacaksınız çiçeklerini size göstermişler. ![]() Benim bazı soğanlarım8 yıllık ,yine de açıyorlar. Düzenleyen Hülya : 11-04-2009 saat 20:45 Neden: eksik harf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Ağaç Dostu
|
Muhtemelen cinsindendir Orkun Bey. Aynı yerde duran 4 amaryllsimden biri bir metreye yakın çiçek sapı yapmışken diğer üçü 30cm'de açtı. İlk açan farklı bir türdü diğerlieri ise daha önce buraya resmini koyduğum üçlü ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2008
|
Bunlarda benim Hollandalı güzellerim.(Elvas,Lady Jane,Benfica) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar nedense Royalcolors kokuyor gibi geldi bana ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2008
|
Haklısınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Bu da benim amarilisim adı da nusaybin .Tam 15 yıllık bir çiçeğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2009
|
Hayırlı akşamlar sayın hocam100. Amarilis Nusaybin çok şirin görünüyor, yanlız kırmızımı yoksa turuncumu karar veremedim. Acaba elinizde başka renklerde nusaybinlerinizde mevcutmu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|