![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
. Benim ki bu yıl küstümü ne? Açmıyor tek yaprakla duruyor aylardır. Benim de geçen yıllarda ektiğim amarilislerim daha yeni yapraklanıyor. 3. Çiçeğini açmaya hazırlanan soğanı bu yıl şubat ayında dikmiştim.daha yaprak bile vermedi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
|
yaklasık 3 ay önce ekip teyzeme verdigim amaryllis'i dun aksam gordugumde -bendekilerin aksine- sıfır yaprak, biri 4 cicek acmıs digeri uzama surecinde 2 adet cicek sapı vardı. yani anladıgım kadarıyla yaprak vermeden cicek de acabiliyor, soganın yapısına göre, bence umutsuzluga kapılmayın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Buda diğerlerine yetişmeye çalışan Başbahçıvandan gelen Amarylissim yolda biraz hırpalkandı ama bu onu çiçek açma sevdasından vazgeçirmiyor bakalım bunun rengi ne renk ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=Ulker;397422]Amarilyslerim kendine geldi, bu sene açmasalar da olur artık, yaşadıklarına duacıyım. Ülker Hanım, yakında o kadar çabuk büyüyecekler,bir bakacaksınız çiçeklerini size göstermişler. ![]() Benim bazı soğanlarım8 yıllık ,yine de açıyorlar. Düzenleyen Hülya : 11-04-2009 saat 20:45 Neden: eksik harf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-12-2008
|
Muhtemelen cinsindendir Orkun Bey. Aynı yerde duran 4 amaryllsimden biri bir metreye yakın çiçek sapı yapmışken diğer üçü 30cm'de açtı. İlk açan farklı bir türdü diğerlieri ise daha önce buraya resmini koyduğum üçlü ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar nedense Royalcolors kokuyor gibi geldi bana ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2008
|
Haklısınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Bu da benim amarilisim adı da nusaybin .Tam 15 yıllık bir çiçeğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2009
|
Hayırlı akşamlar sayın hocam100. Amarilis Nusaybin çok şirin görünüyor, yanlız kırmızımı yoksa turuncumu karar veremedim. Acaba elinizde başka renklerde nusaybinlerinizde mevcutmu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Aslında bu çiçeğin adı amarilis ama bendeki hatırasından bu ismi verdim.Rengi turuncu. Hediye olarak bir arkadaştan almıştım.O kadar çoğaldı ki dağıttım. En az 50 kişiye hediye olarak Verdim. Şimdi elimde sadece 1 soğan kaldı.Bakalım çoğalır mı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Orkun Bey aynı amaryllisten bende de var. Sapı kısa çiçekleri küçük ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar yapma çiçek değil mi? ![]() Nazlı kaprisli çiçeklerden yoruldum artık. Kolay yetişebiliyor ve uzun süre çiçek açıyorsa yetiştirmeye başlayacağım, yoksa sardunyalara devam. Lütfen görüşlerinizle yardımcı olun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Bakımı çok zor bir çiçek değil aslında ama senede bir defa çiçek açıyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Çiçekleri 15 gün kalıyor belki daha bile uzun süre sayın Celalsungur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Benim amaryllis'im bu sene sanırım açmayacak. Geçen sene açtıktan sonra yaprakları kuruyana kadar suladım. Sonrada saksı içinde bütün bir kış kapalı balkonda durdu. Bu sene üç tane yaprak vermesine rağmen yaklaşık 20 gündür çiçek sapı çıkmadı. Sizlerin görüşü nedir ? Çiçek sapının bu kadar süreden sonra çıkması mümkün mü ? Yapraklar çıkmaya başladıktan beri çiçek besini veriyorum ancak çok işe yaramayacak sanırım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Hiç belli olmaz. Merak etmeyin. Benim yıllardır çiçek açmayan amaryllisim daha yeni tomurcuk verdi. Ümidinizi kaybetmeyin derim ben. İnternet sitelerinde satılan amaryllisler mayıs sonuna kadar dikilebiliyor ve o zaman bile çiçek açıyorlar. Beslensin diye çok sulamayın ama ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Halitşahin10 Amarlisinizin rengi çok değişikmiş rengimi böyle yoksa çekimdenmi bu renk görünüyor. Benim Başbahçıvandan aldığım amarlissim çiçek açmak üzere ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Bu sabah canım çok sıkıldı Amarylisimin çiçeğini koparmışlar çok üzüldüm daha açacak 2 tane çiçeği vardı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|