![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-11-2008
|
Tohum oluşturması biraz zaman alıyor ama sabretmeye değer.Başarılı olmasını temenni ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
Kırmızı amaryllisimde açtı sizde bakın. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Amarylisleriniz çok güzel sayın Safranbolu78 güle güle büyütün benimkiler şimdilik sadece yaprak uzatıyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Ya Arkadaşlar bu amaryllis çiçekleri ne kadar zaman böyle açmış vaziyette kalıyor. Benimkinin çiçekleri 2 hafta demeden soldu. Tabii ben hafta sonu kaloriferin üzerinde unutup gitmişim iki gün kavrulmuş yavrucuklar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Teşekkürler Günebakan Hanım. Şu an tomurcuğu yeni çıkan bir tane daha var. Amaryllisleri ilk defa yetiştiriyorum. Amaryllisler kaloriferli odada yaklaşık 15 gün çiçekli kalıyor benim tecrübelerime göre. Tohum oluşturması çiçekler solduktan sonra 1 aydan fazla sürüyor. Ama benimkiler pek sağlıklı tohum oluşturamadı. ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Goncagül : 05-03-2009 saat 22:25 Neden: İlave yapmak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Benimkilerde tohum kapsülü yaptılar ama belli bir süre sonra sap sarardı.Tohumların içi boş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2008
|
Benimkiler de açmaya başladılar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
Arkadaşlar çiçekler solduktan sonra çiçekle beraber çiçek sapını kökten kesecekmiyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşım doğrudur dikkatlice kes ve aynı yerinde kalmaya devam ettir tekrar bir daha çiçeklenme olasılığı yüksek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
|
bu da benim amaryllis'imin son hali. bir tane daha vardı, onu annemlere hediye etmistim. evleri bir hayli sıcak oldugundan cok kısa zamanda buyudu, su anda 4 cicegi var uzerinde acmıs durumda. bizim ev daha soğuk oldugu icin benimki biraz yavas buyuyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-12-2008
|
Amaryllislerde durum neredeyse tam tersi. Çiçeğe kadar suyu az verip sonra iyi bakmanız gerek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Kapsülün büyüklüğüne bağlı. Bizim bir arkadaşın amaryllisi 50 tane falan verdi. Ama bazılarının içi boş olabiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaçsever
|
vazo
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Ooyy ne güzel bunlar yaa. Benim kırmızı soğanım yeni yaprak çıkarmaya başladı. Şuan yarım cm bile değiller. Açma ihtimalleri var mıdır acaba. Burada biraz geriden geliyor mevsim. Biraz ümitliyim ama bakalım hayırlısı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda benim amaryllislerim bir tanesi çiçek sapı çıkardı ama diğerinin upuzun yaprakları var Zerrinsrt teşekkürler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Merih, bu başlıkta daha önce görmüştüm vazoda yetişen Amaryllisleri, çok hoş bir görüntüsü vardı, korka korka denemeye karar verdim. Sadece kökleri suya değecek kadar su var vazoda, ayrıca toprak vs. yok. Sevgili Günebakan, yukarıdaki fotoğrafları görünce kendi evime bakıyor gibi oldum, ben de sizin gibi bu kaplardan aldım tohum çimlendirmek için, her yer doldu. Amaryllisleriniz iyi gelişmişler, aynı dönemde dikmişiz anlaşılan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Çok haklısınız Adalet hanım elimi attığım her yerden çimlenmiş bir iki parça tohum çıkıyor İnşallah hepsi kolayca büyütebiliriz ![]() Evet amarylislerim çok güzel gelişti ne zaman çiçek açar acaba derken yandan çiçek sapı çıkarmaya başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaçsever
|
uzun süre önce çiçekleri solduktan sonra 2 ad. tohum kesesi oluşturan amaryllis'im artık iyice kurudu. tohum keseleri de oldu mu olmadı mı pek yorum yapamıyorum. Fotograflara bakıp görüş belirtebilecek olan varsa müteşekkir olurum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|