![]() |
|
![]() |
#452 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Sn.Lerdemir , çiçek sapını desteklemiştim.Fotoğraflarını gördüklerim dik-sağlam duruyorlardı ,ben belki suyunu fazla kaçırmış olabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Hocam100'ün gönderdiği, saksının yüzeyine ektiğim bol bol suladığım ve tüm gün güneş alan sümbülteberlerim... ![]() ![]() Sanırım çiçek tomurcuğu. İki saksım daha var onlar da yeni çimleniyorlar... Bir kez daha çok teşekkür ederim Sevgili Hocam ![]() Sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#454 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bu ikisi de, yakın plan iki soğan: ![]() ![]() Bu da, saksının merkezine dikmiş olduğum ve elimdekilerden en gelişkin olan soğanın inatçı hali: ![]() Bu ise, 7 soğandan merkezde olanına eşlik eden tek inatçı soğan: ![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Sabahattin bey sümbülteberim maşallah çok güzel büyümüş iyi bakmışsın seni tebrik ederim bunun sonucu da 2 tane gonca var yakında açarlar müjde sana ki çok hoş bir koku ile tanışacaksın buna hazır ol. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2009
|
merhaba, herkesin sümbülteberi hayırlı, kokusu bol olsun der, hemen ardından da biraz yüzsüzlük ederek, önümüzdeki sene aynı mutluluğu yaşamak için yavrulayan soğanlarınızdan bu kış isterim.. Mümkün müdür acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#462 |
Ağaç Dostu
|
Tolgahan bey tebrikler nihayet siz de kokusunu aldınız.Sanırım boyu da epey uzamış.Şansınıza katmerli çeşidinden çıkmış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Ağaç Dostu
|
Evet lerdemir onların kokusu da aynı ama görüntüsü değişik.İkisi de çok hoştur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Ağaç Dostu
|
Yapraklarını çıkaran sümbülteberlerinizi potasyum nitratlı gübrelerle 15 günde bir olmak üzere 3 defa gübre atabilirisiniz.Gübreyi sulandırarak yaprağına püskürtebilir böylece çok hızlı büyümesini sağlayabilirsiniz.Gübreyi çok miktarda vermeyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Ağaç Dostu
|
Potasyum nitratlı gübre mi? Onu nasıl ve nereden bulacağız? Bende MAP gübresi var, üre var, N-P-K 20-20-20 var; bunlar o olur mu? Ayrıca fosfor yoğunluklu yaprak gübresi de var. 20-20-20 hariç hepsi az miktarda mevcut. Elimdekilerden herhangi biri o Potasyum nitratlı gübrenin yerini tutmaz değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Ağaç Dostu
|
olur zaten hepsi de aynı fosfor çiçeği için,azot gelişimi, diğeri de çoğalması için olabilir.Potasyum nitrat suda eridiği için bunu yazdım ama diğerleri de olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-09-2008
|
Bahçeye güneşe pekte iyi olmayan toprağa diktiğim bir alay sümbülteber çıktı. Çiçekler muhteşem. Güneş çok başarılı. Gün gözü ile işte olduğum için vazoya alıyoruz. Komşularada verdik. Herkes duacı. Koku çok başarılı. Sağolun Mevlüt Bey...Beklemeye değdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Ağaç Dostu
|
Zeynep hanım ben de çiçeklere olan ilginize alakanıza ve sabrınıza teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
2 tane sümbülteberim hala açmadı oysa ki yaprak çıkaralı nerdeyse 5 ay oluyor. Sadece yaprak çıkarıyorlar, acaba neyi eksik yapıyorum? Düzenli olarak sulanıyorlar, güneş gören bir balkondalar arada bir gübre de veriyorum. Çok ilgi alakadan şımarmış olabilirler mi acaba? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Ağaç Dostu
|
Züheyla hanım resmini yayınlamanız mümkün mü? Bakalım ona göre önerimiz olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Ağaç Dostu
|
Ben de tam Lerdemir'e nispet yapmaya hazırlanıyordum ki ![]() Eeee! soğanlar nerede? Onlar da sıcak ve rutubetli toprakta çürümeye başlamışlar, hatta biri kaybolmuş bile. Ühüüü ühü! Kalan iki soğanı çıkardım, biri alttan yumuşamış, diğeri biraz daha sağlamca gibi. Odun kömürü tozuna bulayıp yeniden dikmeyi düşünüyorum. Ne yapayım dersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|