![]() |
|
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2007
|
Rica ederim,sağsalim gelmelerine çok sevindim.Bolca sardım onları zarar görmesinler diye. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili açelya cumartesiyi baklemeye gerek kalmadı cuma öğlen saatlerinde geldi paketim içinde 4 tane soğan var ![]() ![]() Çok teşekkür ediyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
|
Evet soğanlar minik,bir kaç büyük soğanım var benim her yıl yanındaki minikleri ayırıp paylaşıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Açelya soğanlarım dün elime ulaştı. Paylaşımın için çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-02-2007
|
arkadaşlar geçen yıl açelya hanımın bana gönderdiği soğanlar bolca yaprak vermesine rağmen açmamıştı , ben onları kasım ayında topraktan çıkarıp , gölge bir yerde sakladım benim bildiğim soğanlı bitkiler şubat ayında ekilir , şubat ayında iki adet soğanı ekip durumu gözlemliyeceğim, bu yaz açacaklarından eminin . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
|
Bende bu günlerde sizi aramayı aklımdan geçiriyordum.Merak etmiştim ,bu yıl açarlar diye düşünüyorum bende. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Ben saksıya dikip, çiçeklenme zamanı geçtikten sonra gölge bir yere alıp hiç sulamamayı düşünüyordum, soğanlarıma zarar vermiş olurmuyum böyle yaparsam. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
|
Rica ederim.Benim için büyük mutluluk.Bol çiçekli günler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Günsu,böyle bir uygulamada nasıl bir sonuç alırsın bilemiyorum.Ben daima saksılarımı bahçede bırakıyorum,yazın suluyorum,kışın da yağmur suyuyla sulanıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
|
Birboy daha büyük saksıya alırsanız daha iyi olur diye düşünüyorum.Benim yeni ektiklerimde dışarıda duruyor,iklim farkından kaynaklanan bir sorun olurmr dışarıda kalırsa bilemiyorum.Ama içeride durmanın bi sorun olacagını sanmıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
|
Ben saksısını değiştirdim bile ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
|
Saksıya diktiğim sübülteberlerim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2007
|
Bauhaus'tan birkaç gün evvel soğanını satın aldım. 2 adet soğan 9.99 YTL. İlgilenenlere duyurulur. Ben soğanın 1 tanesini Salih İnceçayır'la paylaştım böylece kişi başı maliyeti 5 YTL oldu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
|
Sümbülteberim ne güzel hafif hafif yeşillenmişti, biz yarıyıltatilindeyken çok soğuk olduğu için annemlere içeri almalarını söylemiştim şok etkisimi oldu biliyorum geldiğimde kahverengiye dönmüş ve yumuşamıştı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
|
Bu siteye bu aralar hergirdiğimde yeni bi çicek hastalığı başlıyo bende annemde kızıyo yeter artık nereye koycan bu kadar çiceği diye ama bu sümbül teber çok ilgi alanıma girdi bugün yapı markete gitcem bakalım bulabilirsem bahçe geniş bolda yer var umarım vardır markette. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
|
Bugün marketleri delik deşik ettim ama sümbülteber bulamadım malesef herçeşit soğanlı bitki var çiğdem var nergis var lale var çeşit çeşit hatta normal sümbül bile var ama sümbülteber yok elinde olan arkadaşlardan istemekten başka çarem kalmadı eğer elinde fazla olan arkadaşlar varsa gönderebilirse çok sevinirim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili günsu,bişey olacagını sanmıyorum.Yeni vereceği yaprakları saglıklı olur diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
|
İnşallah, umarım öyle olur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
sevgili bengi su,adresinizi gönderirseniz,ulaştırmaya çalışırım.telefon numaranızı eklemeyi ihmal etmeyin.kargonun size ulaşmasını kolaylaştırmak için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-12-2007
|
Arkadaşlar, merhaba Ankara'da bulunan bitki sever dostlarımızdan herhangi birinde bu sülbülteber soğanı varsa, edinmek isterim. Ayrıca değerli dostlarım, bu bitkinin nasıl üretileceğini de belirtebilirmisiniz? En azından sevdiklerimizle dostlarımızla paylaşsak... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-02-2008
|
sümbülteber
Elimde geçen sene çiçek açmamış (sadece çok canlı yaprakları olmuş), daha sonra ise sakladığım sümbülteber soğonlarım var. Bunları ekme zamanı hakkında bilgiye ihtiyacım var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
soğan kökler
melis hanım soğan köklerin hemen hemen hepsi aralık sonu itibarı ile toprağa dikilmelidir bende onbeşin üzerinde soğan kök çeşidi var bunları çoğaltır iken bende o ayda dikiyorum çünkü aralıkta dikilen daha verimli ve daha gösterişli olmaktadır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|