![]() |
|
![]() |
#512 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Bir lira bu resminiz diğerinden daha çok güzel bu resminizin orjinalini isterim.Bu fotoğrafla teşekkürü Mine hanım gerçekten haketti.Bizlere bu çiçeği tanıttı, gerçekten ona binlerce teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Sonunda oldu, 6 aylık bekleyişim sona erdi. Şubat ayında diktiğim sümbülteberim çiçek sürgünü çıkarmaya başladı. Bugün çiçekleri sularken görünce hafifyollu çığlığı basmışım, balkonda oturan komşular kapıya geldi düştüm sanmışlar ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Ağaç Dostu
|
Ben de bahçemden çektiğim fotoları yükledim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda benim çekimlerim: Düzenleyen hocam100 : 27-02-2024 saat 21:16 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar sümbülteberiniz eğer çiçek goncada iken kuruma sorununuz varsa bu durum aşırı sıcaktan ve su yetersizliğinden kaynaklanmaktadır.Sorunun çözümü için sulamayı sıklaştırmanızı ve eğer saksıda ise gölgeye koymanızı öneririm.Çünkü aynı sorun bende de oldu ve çözüm olarak bunu yapınca sorun çözüldü. Düzenleyen hocam100 : 15-08-2009 saat 13:05 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-03-2007
|
Sayın Hocam100,benim sümbülteberimde hala bi çiçek oluşumu yok,bu çiçeğe o kadar özendim ki anlatamam.Ne olacak açmayacakmı acaba?Veya biraz geçmi açacak?Arkadaşların çiçek haberlerini aldıkça onar adına seviniyorum ama kendim adına üzülüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#518 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2009
|
Merhaba sayın Hocam100, Sümbülteber soğanlarımdan bir tanesi kurudu, bir tanesi çürüdü, iki tanesi sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Kalan iki tanesi ne öldü ne büyüdü. Hala minik de olsa yeşil bir kısmı var. Kendine gelmesi için ne yapmam gerek? Su vermeye devam etsem sorun olur mu? Ya da artık serin ve gölge bir yere alıp seneye mi bıraksam? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Ağaç Dostu
|
Biraz sabır eylüle veya ekime açması gerekir.Üzülmeyin sabır isteyen bir uğraştır çiçek yetiştirmek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#520 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Hocam100, teşekkür ederim ne yapalım atık eylül ,ekim bekliycez başka çare yok.Ama sümbülteberin çiçeğini görmeyi çok istiyorum.Birde ezan çiçeğim var beni böylesine endişelendiren, iki yaramaz beni bu yaz çok uğraştırdılar ikisinin de üstüne düştüm gözüne baktım ya ondan heralde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Ağaç Dostu
|
Mormenekşe hanım sizin sümbülteberler bol bol yaprak çıkarmış sanırm bu durum güneşi az gördüğü için olmuş şu aşamadan sonra güneş fayda edebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Ağaç Dostu
|
Sayı Hocam100, o zaman güneş alan bir yere geçireyim ki çiçeğini görebileyim.Bir sümbülteber birde ezan çiçeği öyle üzdüler ki beni anlatamam. Oysa ikisinin de çiçeğini görmeyi çok istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Teşekkürler Hocam 100... Müthiş bir koku ve renk,600m2 bahçenin her tarafından muhteşem kokusunu hissedebiliyorsunuz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sn Hocam100,benim nazlı güzellerim maalesef açamadılar.Sizin telefonda belirttiğiniz gibi tomurcuk döneminde Adana'nın yakıcı güneşi onlara yaramadı.Sonradan gölgeye almama rağmen yavrucaklar açamadılar. Bu da bir tecrübe tabii ki.Seneye tomurcuk oluşunca gölgeye alacağımı öğrenmiş oldum.Tomurcukları kuruyan çiçek saplarını kesmem gerekir mi?Sümbülde olduğu gibi yapraklar kuruyana kadar sulamaya devam edecekmiyim?Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Ağaç Dostu
|
Hazan hanım kuruyunca kesin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili sümbülteber severler sümbülteberleriniz sararmaya başladığı zaman suyunu azaltınız ama suyunu kesmeyiniz.Aşırı soğuklardan önce topraktan çıkarıp evinizin bodrumuna koyabilirisniz.Saksıda ise çaıratmanıza gerek yok dışarıda ise içeri alıp suyu azaltınız Nisan ayına kadar öylece durabilir o aydan sonra yavrularını ayırıp tekrar ekiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Ağaç Dostu
|
Benimkilerin yaprakları hala yemyeşil, ancak hiç bir çiçek sapı oluşumuna gitmediler. Oysa, günün ilk ışıklarından öğlen 14:00'e kadar doğrudan güneş ışığı da alan bir noktadalar üstelik... Her bir soğanın yanlarında ikili üçlü yavru soğancıların meydana getirdiği minik gövdecikler de var. Sanırım 7 soğan oldu 15-20 soğan. Bundan sonra da yaprak haricinde çiçek sapı veya çiçek oluşumuna giderler mi bilemiyorum... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Ağaç Dostu
|
lerdemir toprak yapısı güneş alma durumu da etki yapıyor ben denedim öylene kadar güneş alan yerde gelişim azoluyor bol yaprak çıkarıyor ama yavru çok oluyor , tam güneş alan yerde ise çiçek sapı çıkarıyor ve açıyor.Seneye tam güneş alan yere dikmeye çalışın saksısı da biraz geniş olsun.Hafif de gübre takviye ediniz.Göreceksiniz siz de bu güzelliği koklayabileceksiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#534 |
Ağaç Dostu
|
Sn . adaada sayesinde benim de bir saksı sümbülteberim oldu . Toprağa şaşırmak için kasımı beklemem gerekiyor galiba . Çok küçük saksıdaydılar , hiç bozmadan saksıyı büyüttüm , Toprağa geçirirken soğanları ayırmak istiyorum . Kaybolmaya yüz tutmuş madem ki çoğaltıp paylaşmak lazım . Düzenleyen Volare : 27-09-2009 saat 19:33 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Ağaç Dostu
|
Volere hanım aralıkta kuruyunca ayırmayın.Marta tekrar yeşermeden ayırıp ekin çoğaltabilirisniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Ağaç Dostu
|
Sümbülteberlerim açmaya devam ediyor şunu keşfettim; haziranda ekmiş olduğum sümbülteberler ekimde çiçek açıyor.Kokusu ise daha yoğun özellikle akşam üstleri çok daha yoğunlaşıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|