![]() |
|
![]() |
#541 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Saksıda sümbülteber yerdeki kadar verimli olmuyor sebebi; kök gelişimi çok yoğun oluyor, yerde kök gelişimininincelemek için kazıp baktım. Gördüm ki nerdeyse 50 cm kökleri yana veya aşaığa uzanmış ve kılcal kökler çoüunluıkta.Saksıda ise kökler bir noktada yığılmış durmakta. Bu da bize gösteriyor ki geniş saksı olacak, ayrıca toprağı besleyici olacak.Kumlu balçık yaprak çürüntüsü ve iyi yanmış gübre karışımı toprak harcında ise güzel gelişiyor.Bu notu da siz çiçekseverlerle paylaşayım dedim.Şu anda hala açan sümbülteberim bahçede var.Ayrıca kokusu daha evvel belirttiğim gibi daha yoğun ve çiçekleri güneşin yakıcılığından etkilenmediği için daha güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-03-2007
|
Sayın Hocam100, müjde müjdeee nihayet sümbülteberin çiçeğine kavuşabildim.Bu ne muhteşem bir koku ısrarla beklememe değdi doğrusu. Şimdi elimde bir açmış,üç açmamış sümbülteber mevcut inşallah seneye hepsinin açtığını görürüm. Beni bu çiçekle tanıştırdığınız için size teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Ağaç Dostu
|
Mormenekşe hanım ben de teşekkür ederim.Bahçemdeki sümbülteberlerin dün çektiğim resmi.Bir çoğu açıp geçti yeni açanları ise haziranda ekmiştim. Düzenleyen hocam100 : 13-10-2009 saat 19:53 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Mehmet Ali Hamamcıoğlu
Giriş Tarihi: 04-11-2007
|
Ben sümbülteberleri direk bahçeye ekmeyi düşündüm ama yer önceden seçmediğimden şimdi kararsızım. Ön bahçe sabahtan öğlene kadar güneş alır, bahçede güller ve fare kulağı ekili. Fare kulaklarının gülleri biraz sıktığını onların yeterli su almalarını engellediğini düşünüyorum. Bu doğruysa aynı şeyi sümbülteberlerinde başına gelmesini istemiyorum ve doğru bir yol bulmadan sümbülteberleri direk ön bahçeye ekmeyi istemedim. Arka bahçede ise sebze yetiştiriyorum. Şimdilik bir yer bulana kadar saksıya almayı düşündüm. Saksıların olması gereken büyüklükleri hakkında bir fikir verebilirmisiniz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Ağaç Dostu
|
Sayın hocam100, tomurcuklu gönderdiğiniz sümbülteber'i büyük saksıya dikmiştim ama hala açmadı. Suyunu, toprağı nemli kalacak şekilde veriyorum ve direk güneş altında, suyu azmı versem acaba? Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Ağaç Dostu
|
Biraz azaltınız ama güneşten almayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Mehmet Ali Hamamcıoğlu
Giriş Tarihi: 04-11-2007
|
Soruma cevap alamadım, acaba bana kullanmam gereken saksı derinliği ve genişliği için en az şu kadar olmalı şeklinde bir fikir verebilirmisiniz ? Elimde yoksada satın alacağım. Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Ağaç Dostu
|
Ne kadar 5 litrelik bir saksı alsanız yeterli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-10-2009
|
Acaba bu tarihlerde soğan bulabilirmiyim bulabilirsem acaba ekebilirmiyim ? Birde sümbülteber ile lilyum'un kokusunu karşılarştırırsak acaba hangisinin kokusu daha yoğun ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Ağaç Dostu
|
Sümbülteber şu anda ekili vaziyettedir.Satş zamanı mart nisandır.Şu sıralarda soğan bulamzsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Yeni Üye
|
Sevgili Hocam100 yazılarınızı itina ile takip ettim belki bulabilirim diye genede bir şansımı deneyim dedim peki Hocam bu çiçeğin kokusunu merak ediyorum bir lilyum-sümbül-nergis ten dahamı yoğun dahamı güçlü yoksa aynı düzeyde de sümbülteber'in kokusu farklı ve diğerlerine göre daha mı güzel ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Ağaç Dostu
|
İkisinin de kokusu birbirine yakın ama tonları farklı benzerlik var ama sanki sümbülteberde başka bir koku eklenmiş gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Yeni Üye
|
peki hocam ben nergis-sümbül-lilyum ektim güzel kokulu çiçekler olarak sümbül teberide listemin başına ekledim bunların yanısıra önerebileceğiniz güzel ve yoğun kokulu başka neler olabilir nelere ekebilirim ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2008
|
5 Ocak'tan bu yana neredeyse kucağımda gezdirdim saksıyı doğru yeri bulmak için. Gözüne baka baka en sonunda yaprak veren Sümbülteberlerim sabrımın sınırını zirveye taşıdı. Açmadan kurumaya başladı. 10 aylık bekleyiş, sabır ve merak çöpe gitti... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Ağaç Dostu
|
Turuncu his seneye saksıya değil de bahçeye ekme imkanı varsa öyle deneyin daha iyi sonuç alacaksınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Ağaç Dostu
|
Artık sümbülteberlerimizin yapraklarının kuruma zamanı ; yaprakları kesmiyoruz kendiliğinden kuruyana kadar bekliyoruz.Sulamayı azaltıyoruz.Ama kesmiyoruz.Soğanların büyümesi şimdi başlayacağından nemi eksiltmeyelim.Tam kuuryunca soğanlarımızı saksıdan çıkarabilir ya da öylece bırakabiliriz.Marttan sonra yine filizlenecek olduğundan filizlenmeden evvel yavrularını ayırıp tekrar ekebilirisniz.Açmayanlar üzülmesinler Güneş ve toprak durumunuzu tekrar değerlendirin sadece torfa ekmeyin sonuç iyi olmuıyor ben bahçe toprağına yanmış hayvan gübresi yanmış yaprak çürüntüsü ekledim.Mükemmel sonuç elde ettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Ağaç Dostu
|
Sizin saksılarda görünen o ki yavru var, ayırın toprağı da yenileyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Ağaç Dostu
|
Vildan hanım kurusun hemen ayırmayın isterseniz tekrar dikerken ayırın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Ağaç Dostu
|
Lerdemir sizinkiler bu yıl çiçk açmayacak o zaman yaprağını ellemeyin sararsın solsun.Marta ise toprağını yeniden değiştirin gübre ilave edin ya da yeniden yavrularını ayırarak ekin.Tam güneş alan yere ekin mutlaka açacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
Benim sümbülteberlerimde açmadı.Bahçeye ekili olduklarından don olabailir korkusuyla soğanlarını dün söktüm mart nisan gibi tekrar ekeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Yaprakları kuruyan sümbülteberleri çıkarıp ,kaldırmiştım.Bir süre sonra , kutunun için de uç çıkarmaya başladıklarını gördüm.Saksıya torf doldurup tekrar ektim ,fakat bahçeye çıkarmadım ,karanlık ve serin bir yer de duruyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Ağaç Dostu
|
Sn. hocam100, İlginiz ve açıklayıcı cevabınız için teşekkür ederim. Bu durumda hiç ellemiyorum teberlerimi. Sulamayı azalttım zaten, topraktan da çıkartmayacağım. Peki tüm kışı, rüzgarlı ve açık balkonumda toprakta geçirmelerinde bir beis var mıdır? Hatta, kıştan çıkmadan o soğanları çıkartıp mini mini saksılarda evin içine alıp iç mekanda soğanları tekrar canlandırıp Mart'la beraber 3. cemre de düştükten sonra dış mekana çıkartmayı ve erkenci teber elde etmeyi düşünüyorum; ne dersiniz? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Ağaç Dostu
|
Kışı soğuk olan yerlerde olursa donma olacağından risk var o zaman kaldırınız.Donmayacak yere koyunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|