![]() |
|
![]() |
#452 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-08-2014
|
Alıntı:
İkisi ihtyacınızı karşılar.Sayın liliumun tarlada yetiştirdiği fotoğrafları görmüştüm.Onda stok vardır diye tahmin ediyorum.Kolay gelsin.Selamlar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Sayın kızıltan size Lilium candidium değil de renkli açan Lilium gerekli zira bizim tür mayısta açar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar herkese merhaba.Hocam 100 den aldığım mis zambak soğanlarından bir kısmını bugün saksılara ektim.Malum Nisan,Mayıs aylarında bahçede düşmanı çok olabiliyor.Sayın hocam 100'ü mis zambak soğanlarının iriliği ve kalitesi için ayrıca tebrik ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-05-2014
|
dumlupinar bende bu soganlardan istiyorum nerden ve ne kadara aldiniz acaba? simdilerde tam ekim zamani bu zamani kacirmak istemiyorum,, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Ağaç Dostu
|
Sayın recah81 merhabalar.Mis zambak soğanlarını hocam 100 den satın aldım.Fiyatı 2 TL.Sitenin soğan, yumru,rizom satış bölümünden hocam 100 irtibat telefonunu vermiş.Ben size özelden de bildirdim.Evet .Ankara içinde tam ekim zamanı.SOĞANLAR FOTOĞRAFTAKİLERDEN ÇOK DAHA İRİ.BENDE KARGO GELİNCE ŞAŞIRDIM.MÜKEMMEL DERECEDE İYİ BAKILMIŞ.HEMEN ACELE EDİN.BİTMEDEN ALIN.BANA DA ALDIKTAN SONRA HABER VERİRSENİZ SEVİNİRİM.SAĞLICAKLA KALIN.SELAMLAR... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar herkesin kurban bayramını kutluyorum. hocam 100 den aldığım mis zambakların ilk görüntülerini de sizlerle paylaşmak istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#458 |
Ağaç Dostu
|
Mis zambaklarımın daha net görüntüleri... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Ağaç Dostu
|
Saksıya ekili mis zambaklarımın bugün çektiğim fotoğrafı.Fotoğraf konusunda bundan daha iyisini paylaşabilmem Ocak ayına kadar mümkün gözükmüyor.Herkese SELAMLAR... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Ağaç Dostu
|
Soğukta dursunlar. Yoksa çiçek acmayabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Ağaç Dostu
|
Sayın hocam 100 merhaba,30 tanesini saksılara ektim.Hep balkonda duruyorlar.Fotoğraf için odaya aldım.SELAMLAR... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#462 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2012
|
Bizimkiler de bu boya gelip durdular. Sanırım kışı böyle geçirecekler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Ağaç Dostu
|
Sayın polemos merhaba,evet bu boya gelip bekliyorlar.Kış aylarını böyle geçiriyorlar.İzmir'de havaların iyi gitmesi durumunda Şubat ayı sonlarına doğru çiçek sapı oluşumu başlıyor.Harika çiçeklerini ve muhteşem kokularını bizlerle paylaşmaları için iyi bakılmaları ve sabırla beklenmeleri gerekiyor.SELAMLAR... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
lilyum
Arkadaşlar, migrostan iki lilyum aldım biri kahverengi açmıştı diğeri ise bugün açtı ![]() Şimdi bu lilyumlarla ilgi bir kaç sorum olacak çünkü ilk defa lilyum alıyorum... Kahverengi açan lilyumun çiçeği geçti bundan sonra onunla ilgili izlemem gereken yol nasıl olmalı... Sayfayı incelerken soğan pullarından üretiminin yapıldığını okudum, ama kafam karıştığı için bişey anlamadım desem yeridir... Tohum keseleri kendileri çatlayana kadar bekleyip öyle mi koparmak lazım... tohumları alınca hemen ekmek mi lazım... Sorularımla umarım sıkmamışımdır cevap verecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#465 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Pullarla çoğaltma işi şu an için uygun değil.Çiçeklenme bitip ve bitkinin yeşil kısmı tamamen kuruduktan sonra yapılabilir.KOLAY GELSİN.SELAMLAR... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Çok teşekkür ederim Sayın Dumlupınar hemen şimdi çiçek sapını keseceğim... ve uygun bir yere alacağım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-11-2014
|
günaydın hayırlı günler iyi haftalar.. ben çanakkale ilinde çiftçilik yapmaktayım ve convansiyonel tarıma doğru yönelmekteyim çiçekçilik ilgimi çeken alanlardan biri bizde çiçeğe tekme atarlar ama yurt dışında böyle değil. Özellikle kesme çiçek üzerine bir yatırım ve iş kurmak istemekteyim lülyum cerbera tarzında bana önerebileceğiniz türler nelerdir ..hastalık bakım koşulları bunlar hakkında daha kapsamlı ilaç ve bakımlarının kimyasaldan çok doğal ilaçlama yöntemleri varsa onları kullanmayı tercih ederim saygılarımla.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#468 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Size en sağlıklı bilgilerin, 18 MART ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ ve ÇANAKKALE İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ bünyesindeki ilgili birimlerden verilebileceğini düşünüyorum. Ayrıca ağaclar net üzerinden illa ki bir fikir alayım diyorsanız,ZİRAAT MÜHENDİSİ olduğunu ve KESME ÇİÇEK ÜRETİMİ yaptığını bildiğim kgursan adlı bir üyemiz var.Sizden tecrübelerini ve bilgilerini esirgemeyecektir. Satış sayfası üzerinden kendisine ulaşabilirsiniz...KOLAYLIKLAR DİLİYORUM...SELAMLAR GÖNDERİYORUM... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Konu hakkında hiçbirşey bilmediğiniz anlaşılıyor. Biraz okuyup araştırmanızı öneririm. örneğin; gerberA HASTALIKLARI DİYE İNTERNETDEN ARAŞTIRIN. lİLİUM ÜRETİMİ DİYE ARAŞTIRIN. Fikir kafanızda olgunlaşsın, sonra yardımcı olmaya çalışalım. Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-09-2012
|
sayın lilium bu lilyum zambağının amarlise benzeyen çeşidi varmı? Böyle ortasından boru çıkarıp ucunda 10 kadar çiçek var. Bu çeşit hakkında bilginiz varmı acaba. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-11-2013
|
O dediğiniz amaryllis belladonna olabilir mi? Pembe ise belladonna beyaz ise crinum. Tarifiniz bana bunları anımsattı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-09-2012
|
sayın Imay dediklerinizi araştırdım ama onlar değil. Cevabınız için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar,hocam 100'den aldığım mis zambaklar harika gidiyorlar.Sizlerle bu akşam ki son durumlarını paylaşmak istedim.Umarım hocam 100'de beğenir.HERKESE SELAMLAR GÖNDERİYORUM.BEĞENENLERE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#474 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2012
|
Bahçeye diktiklerim fazla derinde olduğu için toprak üstünde küçük görünüyor sanırım. Saksıdakinin görüntüsü daha büyük. Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Ağaç Dostu
|
Sayın polemos merhaba,evet haklısınız.Benim de bahçeye diktiklerim daha küçük görünüyorlar.Ben bu türde, derin dikim yapılmadığını biliyorum.Soğanın boyu kadar derinlik yeterli geliyor.Saksıya dikimler daha da sığ yapılabilir.SELAMLAR... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-11-2009
|
benim Lilium 3 tane idi . öyle bir risk aldımki temmuzda sarmısak gibi oldugu için bütünüyle ayırdım taneleri ve bahçeye ektim moralimde çok bozuldu yanlışmı yaptım acaba dedim .şimdi çok mutluyum riske deymiş bahçem en az 70 lilyum doldu inanamadım bu yıl açmazlar gibime geliyor resmi bir ara çekerim şimdiden boyları 10 santim iyi durumdalar ve mutlu görünüyorlar ddddd |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Ağaç Dostu
|
Benim liliumların şimdilerdeki durumları: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-11-2009
|
selam arkadaşlar işte benim sonbahar başların da risk alıp sarımsak gibi dişdiş ayırıp ektigim lilyumlar bahçenin bi çok yerine kümeler halinde ekmişim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Ağaç Dostu
|
Herkese merhaba,zengarden'den geçtiğimiz Aralık ayında aldığım ağaç zambaklar gayet iyi gidiyorlar.Soğanların fazla iri olmayışı beni biraz düşündürmüştü ama,ilk defa İzmir'de gördüğüm bu kadar soğuk kış mevsiminde bile bu kadar hızla topraktan çıkmaları ve büyümelerine şaşırdım. Fotoğraflarını Salı günü sizlerle paylaşmak üzere,herkese SELAMLAR GÖNDERİYORUM... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
lilium candidum, soğan, zambak |
|
|