Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız
Arkadaşlar, migrostan iki lilyum aldım biri kahverengi açmıştı diğeri ise bugün açtı
Eklenti 525556
Şimdi bu lilyumlarla ilgi bir kaç sorum olacak çünkü ilk defa lilyum alıyorum...
Kahverengi açan lilyumun çiçeği geçti bundan sonra onunla ilgili izlemem gereken yol nasıl olmalı...
Sayfayı incelerken soğan pullarından üretiminin yapıldığını okudum, ama kafam karıştığı için bişey anlamadım desem yeridir...
Tohum keseleri kendileri çatlayana kadar bekleyip öyle mi koparmak lazım... tohumları alınca hemen ekmek mi lazım...
Sorularımla umarım sıkmamışımdır cevap verecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler...
|
Sayın eceyıldız MERHABA,çiceği geçen lilyumun çiçeğini hemen koparın.Tohum yapmasına gerek yok.Yapsa bile çiçek açması için 4 sene gerekli.Çiçeği geçen saksıyı dışarı güneşli bir alana bırakın.Soğuktan zarar görmez.Güneş sayesinde soğan beslensin,irileşsin.Sıvı besin verebilirseniz iyi olur.Sulamayı çok az yapmanız yeterlidir.Su ihtiyacının az olduğu kış aylarına giriyoruz.Yaprak ve çiçek kısmı tamamen kuruyana kadar çiçek sapında zaten küçük soğanlar oluşacaktır.Bunlarla çoğaltma daha zahmetsizdir.
Pullarla çoğaltma işi şu an için uygun değil.Çiçeklenme bitip ve bitkinin yeşil kısmı tamamen kuruduktan sonra yapılabilir.KOLAY GELSİN.SELAMLAR...